30 Ocak 2009

Barcelona 3 - Espanyol 2

Barça'nın 5000. golü post'unda hata benim, tüm zamanların sandım dikkatsiz okumada, lig tarihi boyunca attıklarıymış. Bir pardon gerekli. Hatayı kopyalayanlar da bir zahmet düzeltsin. (blogdaki postları (kimi zaman iki yıl öncesinden) foto ve metniyle alıp kendi bloguna post diken arkadaşlar üşümüyor mu) 5000 için hafta sonunda Racing Santander maçını beklemek lazım.
Saygı duruşundan başlarsak... Numancia maçında o eşsiz müzik eşliğinde hayran olunacak bir saygı duruşu vardı. Bu gece şaşırttılar. Eski federasyon başkanı Pablo Porta için yapıldı saygı duruşu ve bayağı çatlak sesler vardı Nou Camp'da. Yalçın Çetin canlı yayında Franco döneminde başkandı deyince aklıma yattı bu yuhların sebebi ama şimdi araştırınca öyle olmadığı görünüyor. Pablo Porta 1975-1984 yılları arasında başkanlık yapmış. Franco'nun ölüm yılı da 1975. Neyse mutlaka bir bağlantısı vardır devrin yönetimiyle bu yuhların. Maça gelince. Barça, Eto'o, Iniesta kulübede, Henry tribünde başladı Barça. Kalede Pinto vardı. Doğan görünümlü Şahin gibi bir 11 işte. Tamudo'suz Espanyol olur mu? Olunca böyle oluyor. Düzenli ordu ile gerillanın maçına döndü. Barça efendi gibi organize ataklarla üçledi ardından Espanyol'un sniper'ları çıktı meydana. İki tane uzaktan çaktılar. Guardiola baktı olacak gibi değil, iş ciddiye biniyor yerim rotasyonu dedi ve Eto'o-Iniesta'yı aldı oyuna. Skor 3-2 olunca Nou Camp'da son dakika kadar acaba ile seyrettiler tribünler maçı. Barça yarı finalde... Maçın ilginç notu ise Katalunya'da anlaşmazlık yüzünden televizyon maçı naklen yayınlamadı. Biz seyrettik, onlar izleyemedi(!)

16 yorum:

tofi dedi ki...

barcelona'da oldum olasi iyi kaleci göremiycem sanırım, yalçın cetin de harika gol diyor, bi kaleci topa değdikten sonra gol super olmaktan çıkar bence.ama siklet farkı vardi, 3-3 olsa iniesta yada eto'o faktörüyle hemen atacak güveni verdiler.

Güçlü dedi ki...

Barcelona'nın yedek kalecisi facia...Valdes sakatlanırsa, tarihin en büyük çöküşünü izleriz.

Parma Maniac dedi ki...

Abi bizim basında da genel diye geçti, hatırlamıyorum bi büyük gazetede okudum aynı şekilde.. Genel bir yanılma oldu sanırım bu konuda..

raul #7 dedi ki...

ben de Barçanın ikinci golü gelmeden 5000i 110a bölim dedim kafadan. sonra dedim bu barçanın kurulduğundan beri sezonda 50golün altında olması bana baya bi garip geldi.acaba dedim dünya savaşlarından mı böle bi ortalama çıkıyor diye düşündüm.meğer ligdeki golleriymiş 4998rakamı

ygtylmz dedi ki...

Barcelona tarihinde gerçekten iyi kaleci olmayacak herhalde bundan sonra :) Bu arada şaka gibi biz izledik onlar izleyemedi :) Bu arada Messi sahadaydı ama Henry'den farkı yoktu tribündeki .

a-town dedi ki...

barca'nin lig tarihindeki ilk golunu manuel parera 1929'da deplasmanda racing santander'a atmis. 80 yil sonra yine deplasman, yine racing. tarih tekerrur edecek gibi.

a-town dedi ki...

ilk golle ilgili bilgi burada:

http://www.barcelona-football-club.com/FC-Barcelona-News-7672-Goal-5000-on-the-way.html

papaz dedi ki...

00 bitermiş haftasonu şimdi:)

Fethi dedi ki...

geçen haftaki numancia macında kale arkasının hemen ustundeki bolumdeydim ve saygı duruşunda cevremdeki tum ınsanlar ayaga kalkmış,staddaki sessizlikten bende baya etkilenmiştim.

fakat bu gece stadın en üst bolgesındeydım,saygı duruşunda sanırım benımle beraber bi kaç kişi ayaga kalktı,hatta bi ara acaba ben mi hata yapıyorum diye düşündüm:)


bu arada bi paragrafta espanyol taraftarına açmam gerekıcek.bu gece stadda 78.000 kişi vardı ama 100-150 kişilik espanyol taraftarına barcelona taraftarından cok daha fazla saygı duydum.maç 3-0'ken bile durmadan tezahurat yaptılar.seslerini ancak en ust kattakiler duydu belki ama bence kesınlıkle takdiri hakettiler.

flamboyant forward dedi ki...

yahu ne zamandan beri avrupa takımlarının "milestone"ları bizim memlekette önemsenir oldu. kime ne barcelona'nın 5000. 5001. golünden. sahi kim biliyor tuttuğu takımın attığı gol sayısını?ya da dünya'daki en golcü takımı? ya da barcelona'yı özel kılan ne bu konuda? bir haftadır hiç anlam veremediğim şekilde takılmış durumda bu gole futbolla alakalı siteler. benim kaçırdığım başka nokta mı var bu golün özelinde.anlayamıyorum..

Pasetto dedi ki...

Espanyol biraz daha azmetseydi Guardiola Henryide çağıracaktı tribünden.Bojan alkışı haketti.2.goldeki vuruşu bizim golcülere izletmek lazım.Karşı karşıya pozisyonda topu kaleciye nişanlayıp duruyolar.Sevilla da son dakikada çakmış.Valencia kabusa devam.

barSELOna dedi ki...

şu takıma bir kaleci alınsın artık

www.fcbarcelonaturkiye.com

Beytullah dedi ki...

Espanyol dünkü kaleciyi gördükten sonra ilk yarı neden şut çekmedim diye sabaha kadar dövünür heralde :))

Efsane1925 dedi ki...

Ben spikeri beğenmedim.Kim anlattı maçı ? Adam bariz ofsaytta ve spiker hakem bayrağı kaldırınca offside diyor.Adam düşüyor kendi kendine penaltı diyor.İlk yarı bu yüzden maçı izlemeyecektim nerdeyse.

dugenci dedi ki...

Valdes de kaleci mi derken yedeğini görünce lafımı geri almak zorundaa kaldım. Gerçi 3-0 dan sonra baktım maça tamam güzel şutlardı ama kaleciyi görünce benim bile şut atasım geldi ekran başından...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

pablo porta was a good man...sincerely