26 Ocak 2009

Banttan Ceza

Bizde serbest vuruş ve kornerler atılırken ceza sahası içindeki ikili mücadelelerdeki fauller için referans gösterilen ülke İtalya'dır. Doğrudur Serie A'da bu pozisyonlarda iki takım saç başa birbirine girer. Her türlü çirkeflik vardır. Hakemin de karıştığı enderdir. Pek fark ne? İtalya'da maçtan sonra affetmiyorlar. Adriano, Sampdoria maçında Gastaldello'yu çakıyor. Faturası maçı tekrar seyreden hakem komitesinden: 3 maç... Adriano banttan benzer bir cezayı (2 maç) ceza sahası içinde hakemi aldatıp penaltı isteyince almıştı...

5 yorum:

Smyrna dedi ki...

yazık, tam da iki maçtır formunu bulmaya başlamıştı.

kusursuz bi adriano'yu hiç bi zaman izleyemeyeceğiz galiba...

sMAnia dedi ki...

bant demisken yeridir...

sivas macinda top ceza sahsinin disina dogru ortalaniyor. ümit koluyla topu sanirim baros aktariyor. sivasin kademe oyuncusu sanirim bilica ümite tekme atiyor dizine dogru.

pozisyondan sonra arda o futbolcunun üzerine yürüyor ve hakeme anlatmaya calisiyorlar.

yan hakeme laf yok görsede - görmezdi.

bakalim banttan görüp ceza vereceklermi- bence vermezler.baktigim tüm spor programlari es gecti. alsa oda 3-4 mac alir. ama olmaz iste.
hakemler onu es gecer isleri gücleri antalyada kamp.

sözüm meclisten disari :-P

Othello dedi ki...

Turk basini usulu komplo teorisi:

Adriano forma girme belirtisi gosterir gostermez masa basi oyunlari devreye girdi!

İsim dedi ki...

sMAnia'nın verdiği örnek çok güzel.Bu tip örnekler çok var.Bu işin rengi yok.Pozisyon tekrarlarının Türkiye'deki kadar çok verildiği ülke azdır.Bilica'nın yaptığı çok fazla verilmedi ama bu istisnaydı.Orada Ümit çığırından çıkıp Bilica'ya bir tane yapıştırsaydı bin kere izlemiştik o pozisyonu.Yine Bilica'ya ceza verilmeyecekti.
Gelmek istediğim nokta şu ki 'yazılı' hukuk birebir cezayı uyuglamadığı zaman bir kamu vicdanı oluşuyor ve hukukun üstün olmadığı kamu vicdanı çok tehlikelidir.
Yarın az birazından cibiliyetsiz bir hakem Bilica'yı ve Sivaslılar'ı mağdur eder.İşte bunun yaşanmasını önlemek lazım artık.Zira bunları yaşıyoruz.
Bakınız Ümit Karan,Sivas-Galatasaray maçı.

Dobrowski dedi ki...

ibahim üzülmez'in lisansını yırtmak lazım.