22 Ocak 2009

Şampiyonlar Ligi Ziyafetleri

Şampiyonlar Ligi'nin ekranlara yansımayan bir tarafı var. Maç öncesi ve sonrasında VIP salonundaki ziyafet. İngilizleri bilmem ama İtalyan ve İspanyollarda buna şahit oldum, menüyü abartıyorlar. Bizde Şükrü Saracoğlu dışında zaten bu türden bir davet vermek, konuk yöneticileri ağırlamak, rakip takıma maçtan sonra yemek vermek mümkün değil. Yüksek fiyata satılan bu biletleri alanlar aynı zamanda iki takımın futbolcularıyla da bir arada olma şansını yakalıyor. Del Piero ile salata sırasında tanışıp; "hastayız abi sana" demek pekala mümkün. Taze bir örnek vereyim. 25 Şubat'taki Real Madrid-Liverpool maçına VIP salonundaki davete katılıp locada seyretmenin bedeli 860 euro. Kokteyle takılırım, vip koltuktan izlerim diyenler için ise 580 euro. Avrupa'da kulüpler bu davetlerden büyük para kazanıyor. Evet sonuna kadar futbol endüstrisi kokan bir post oldu... Karşıyız diyen kimdi ki...

9 yorum:

devletli dedi ki...

yoo, çok doğru bir uygulama, paran varsa hem kulübe katkı sağlıyorsun hem karnın doyuyor. param olsa giderdim ben de 25 şubatta, hem de hanıma da bilet ne yaptı? 1720 euro. git gel 1000 euro da ona desek. otel 500 euro. salata barında raul'ün elinden maşayı almak... paha biçilemez...

Adsız dedi ki...

Karşı değilim.

Sinan Kolat dedi ki...

madem oyle biraz kel alaka takilalim, daha once de merak etmistim niye santiago barnebau'nun 3 tarafi kapali? veya camp nou'nun tek tarafi?

Adsız dedi ki...

Fenerbahçe - Arsenal maçına sponsor bir firmadan gelen vip davetiyesi ile gittim.Biraz erken ve aç gittimki maç öncesi hem içeyim hemde yiyeyim.İçeri girdiğimde beş yıldızlı otellerin yemek menüsüne yakın bir çeşit mevcuttu.Yanında da bir kasa içsen sarhoş olmayacağın bir sponsor birası.Etrafa dikkatlice baktığımda sanat ve spor camiasından bir sürü insanıda gördüm.Sonuç olarak maç öncesi devre arası maç sonrası gidip sınırsız yemek içmek önemli insanları görmek güzel bir şey.Maç öncesi insanda ne stres bırakıyor ne heyecan.O rahatlama ile 5 gol yemenin acısını hissetmedim sanki :)) Burdan çıkan sonuç stad lar da konfor ve rahatlık ne kadar artarsa gergin seyirci sayısıda o kadar düşüyor.Bizim trübünden maç boyu çıt çıkmadı gol olduğundada bir zahmet ayağa kalkanlar vardı.

Adsız dedi ki...

aceto: Karşıyız diyen kimdi ki?
iruneach: Ben!

ruicosta10 dedi ki...

Galatasaray CL maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynarken bunlardan birine giriyordum yanlışlıkla :)

varol döken dedi ki...

ben roberto carlos'un yediği salata tabağından salata yemem!

ayrıca 1000 euro verdikten sonra roberto carlos gelsin bana, abi reklamlar nasıl gidiyor, tavukçu nasıl, kusura bakma samimiyetsiz adamın tekiyim ama valla düzeleceğim abi desin!

Diego dedi ki...

Playstation sponsorken Sony Bravia televizyonlarda maç öncesi oyun oynayabileceğinizi de eklemek lazım tabi. Ortada genelde top sektirme konusunda yetenekli bir amatör top sektirir ancak ondan başka futbolcu görücem, Del Piero'nun salatasına ekmek banıcam diye hayal kurarsan olmaz o iş. Maç sonrası olmaz demişsin ama maç öncesi de olmuyor. Adamlar maça konsantre olmaya çalışıyor. Genelde de içerde şunun bunun tanıdıkları (sponsor firmalardan) oluyor.

kutay dedi ki...

"endustrıyel futbol" a karsıyız belki ama neden? cunku futbolun ruhunu olduruyor dıye. topcular halktan kopuyor dıye, ufak cocuklar sokakta top oynamıyor dıye.
oysa bu haberde boyle bır sey yok. topcu ve taraftar aynı salonda. bu iyi bir şey, tabı parası olana ama gunumuz kapıtalızm sistemınde her alanda boyle.. ofiste işler yogun sıstem elestırısi yapıp kacıyorum. yoksa daha uzun yazardım.