22 Ocak 2009

Çakma Barcelona

İdeal onbirleriyle çıksalardı ne olurdu derbi; bilinmez. Tabelada yazan ise 0-0. Önüne gelen 4-5 atan Barcelona'da, kulübe sahaya çıkınca asların kıymeti bir kez daha anlaşıldı. Lig Tv'de Avrupa'dan Futbol'da bu konuyu konuşmuştuk Mehmet Özkan ile. Barcelona'nın takır takır top oynayan ideal onbirinde tartışma yaratacak tek tercih Iniesta mı Toure mi oynasın şeklinde. Messi olmazsa Barça da olmaz demek değil elbette bu. Aslar o kadar birbirine yakın kalitede ki; kulübeden gelenler anında sırıtıyor bu takımda. Ligin ilk yarısında arıza çıkartan, rakip tribünlere meşale atan Barça'nın kötü çocukları Boixos Nois'u "basıcaz lan stadınızı" tehditlerine rağmen tribünlere almamışlar. Bu sezon Barcelona'nın gol atamaması önemli bir haber. Bunu hangi kadroyla başardıklarını görmek açısından maçın künyesini ekledim:
Espanyol: Kameni; Sergio Sánchez, Jarque, Pareja, Beranger; Valdo, Moisés Hurtado, Román Martínez (Lola, m.77), Nené (Jonathan Soriano, m.84); Luis García , Callejón.
Barcelona: Pinto; Puyol, Márquez (Víctor Sánchez, m.10), Cáceres, Sylvinho; Sergio Busquets, Gudjohnsen (Xavi, m.68), Keita; Hleb, Iniesta , Bojan (Messi, m.74).

12 yorum:

Quad & AbSurDMaN dedi ki...

İlk yarı bitti ve Barça asları öyle ahım şahım sakatlıklar yaşamadı. Eğer yaşarlarsa 2. yarı bayağı tökezleyecekler gibi...

PiRLi Kahlov dedi ki...

yanlış hatırlıyorsam barca'nın yedekleri Atl. Madridi kral kupasının ikinci maçında 3-1 yenmişti. Bu durumda ya Atl. Madrid yeminli Barca'dan 3 yemeye ya da yedeklerde o kadar kötü durumda değil.

İsim dedi ki...

Barca asları çok geniş bir kavram.
Eto,Henry,Messi üçlüsü uzun süre aynı anda sakatlanmadıkça 10-15 puan farkla şampiyon olur Barca La Liga'da.5-6 Hafta kala biter o lig.
CL'de Manchester United'a sakatlardan dolayı eksik veya cezalı bir kadro ile yakalanırlarsa elenirler yoksa orayı da domine ederler.

Grigori Rasputin dedi ki...

barçadan ezeli rakibine moral motivasyon takviyesi olarak da açıklanabilir bu durum( ne kadar ezeli rakip olduğu da tartışılır o ayrı)

James dedi ki...

Kadro fena degilmiş aslında barca kötü oynadı demek uzun bi aradan sonra ilk 11de hlebin yerine messi olsa normal rotasyon kadrosu diyebiliriz

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
we could see a new Espanyol, I think that it can remain in the Primera Division with the arrival of Pochettino as the new coach.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Kamil Gün dedi ki...

zaten barça son 15 dk yı golcüsüz oynadı adeta. ilk 11de striker sayılabilecek tek oyuncu bojan'dı ve o da yanda oynadığında en uçta oynadığından daha verimli olabilen bir oyuncu. yani eto'o ile birlikte demek istiyorum. o da çıkınca son 15 dk messi-hleb-iniesta 3 lüsü ilerdeydi. bu 3 oyuncu da son vuruşu yapmaktan çok bunun hazırlayıcısı tipinde oyuncular olduğu için barça çok iyi pas trafiği oluşturup oyunun mutlak hakimi olmasına karşın pozisyon bulamadan tamamladı maçı. zaten rahatlardı, nasılsa rövanşta hallederiz havası açıkça seziliyordu..

barSELOna dedi ki...

bu sene şüphesiz alves etkisi küçümsenemez barcelona da 5 oyuncu özellikle xavi messi toure alves iniesta bu 5 oyuncu beraber oynadığında harika işler yapıyorlar birbirlerini ezberlemişler hepsi bir sonraki hamlesini biliyor diğerlerinin bu uyum çok önemli ki alvesin bu uyumu bu sene yakalaması ayrı güzel bir olay...bu ortasaha ve alves ile barcanın yıkılması çok zor

felix mourinho dedi ki...

barça asları da değil, messi 15 değil son 30dk.da oynasaydı yine alırlardı maçı. bir de guardiola eto'o'yu antremandan kovmuş. acaba nasıl gelişmeler olacak barça'da ileride.

azmi dedi ki...

bu juan da hep aynı. konsept hiç değişmiyor. merhaba o bunu dedi şu bunu yaptı saygılar..

sen de cortez ve ramon abilerin gibi tribünlere oynasana :)

Protanopia dedi ki...

Cacares hariç diğer tüm futbolcular 1-2 kişi sakatlandığında eksiği doldurabilirler kanatimce. Messi hariç tabi ki. Toplu yedek oyunu da haliyle beklenen performansı gösteremiyor.

Cacares La Liga'nın ilk yarıdaki en kötü 11'ine konmuş hatırlatalım.

Unknown dedi ki...

hem caceres hem victor sanchez, ikisi de takımın seviyesinin çok çok altında topçular bence, hele sanchez. ileri attıkları her top espanyollularla beraber aynen döndü kendilerine. ileri oyuncuların hızlı paslarla pozisyon aradıkları, bunun için de rakibe dönük oynadıkları sistemlerde defanstan top çıkaran adamın yetersizliği bütün sistemi, futbolu etkiliyor hele bir de arkası dönük oyuncular pres görüyorlarsa. ilk yarısını izledim, ileri oyuncuları topla buluşma esnasında bi dakka rahat bırakmadı espanyollular. iniesta nın topu bizzat taşıma çabaları da yetersiz kalınca, futbol adına bişi izleyemedik.

etoyu bilmem ama messi gibi pres görsün görmesin sahayı dikine katedebilen birinin eksikliği, barçayı sağlam pres yapan rakipler karşısında baya bi zorda bırakır. bence bu böyledir.