1 Kasım 2008

Roma Krematoryum'da

İki takımın da teknik direktörü kapının eşiğindeydi bir ay önce. Ranieri kapıyı içeriden kapattı son 3 maçta aldığı galibiyetlerle. Spalletti için daha kötü bir seri olmamıştı Roma kariyerinde. Geçen sezon güzelim 4-6-0 ile Inter'e şampiyonluk yarışında kan kusturan Spalletti de iflas etti. Önce saçma sapan transferler; ardından Totti, başkanları Sensi'nin vefatı ve Euro 2008'in yan etkileri... Bütün haftayı başkan emriyle kampta geçirdiler, yağmur yüzünden maçları ertelendi. Hesapta Torino'ya zinde geldiler!.. Baptista sezonun en büyük 'bidon' adayı bugüne kadar oynadığı futbolla. Chivu'yu gönderdiklerinden beri defansları zaten sallanıyordu artık gelene geçene buyur diyorlar. Kaptan Totti, bu takımın sadece bayrak adamı değil aynı zamanda skora isyan eden adamı da (bir sonraki yazı olsun). Operasyon sonrası dizi bir türlü iflah olmuyor, bir maç iki antrenman derken davul gibi şişiyor diz. Bu gece yine yoktu sahada. O olmayınca toplu isyan da olmuyor. Euro 2008'de İtalyan milli takımının orta saha yükünü çekenler ise nokia şarjı olan var mı diye dolanıyor ortalıkta. De Rossi, Perrotta ve bugün sahada olmayan Aquilani. Onlar da oynamazsa Roma, Vucinic'in ayağına kalıyor ki Serie A gibi bir ligde tek alternatife düştüğünüzde sizi çğ çiğ yerler hele karşısında Chiellini gibi adam varsa. 2. yarıda oynayan ve yürüyerek adam geçen Fransız Menez'e de yazık bu takımda. Juventus 3'te 3 yaptı bir haftada. Roma, Chelsea mağlubiyetini de katarsak ardarda 5 mağlubiyet... Hafta ortasında Roma deplasmanında Chelsea kazanırsa; güzel adam Spalletti gereğini yapacak sanki... Hiç gereği yokken...

27 yorum:

juventino dedi ki...

o değil de abi del piero ne astı yine. bi post daha olur herhalde. juninho dan psikopat çıktı adam. 30 m den...

Adsız dedi ki...

tam rakamını unuttum fakat del piero 5 civarı frikik golü daha atarsa italya ligi tarihinde en çok frikik golü atmış oyuncu olacak.

juventus a gelirsek bu kadar eksik olmasına rağmen gerçekten iyi toparlandılar ve müthiş bir takım savunması yapıyorlar. chiellini yi ayrı kutlamak gerek. bekten dönme stoper fakat her geçen gün kendini biraz daha geliştiriyor ve elit defanslar arasına yavaş yavaş giriyor.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

thi is not important. AS roma es basura!!!!. baptista castana...

we are ready for juventus. it will be very good. and i'm exciting. i will go to the stadium and watch 2 legends. raul and del piero. we must avenge. and we will win. my guess is 2-0 at least.

this is also raul vs del piero..
we defeat them in euro2008. we can do again.

casillas > buffon
raul > del piero
real madrid > every club

. i think buffon wont play. if he plays we see the best goalkeeper is who?
anyway we know SAN IKER jejeje

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i am sure that platini will come to madrid to see this match. in 1986 real madrid defeat juventus in champions cup 1-0. i was in the stadium and jumping from a bad angle. that time a few seats in bernabeu. we were watching on foot behind the walls. so i didnt see our goal. butragueno or valdano. ,

platini played in juventus against madrid. sanchis defended platini very well. platini couldnt do anything. jejejeje.

aceto maybe you remember sanchis. a member of quinta del buitre and madrid legend..

bianconera dedi ki...

O nasıl bir frikiktir abi ya.
Del piero inanılmaz bir futbolcu.
34 yaşında şarap gibi.

Scatterbrain dedi ki...

yavaşşş diyorum ramona. buffon ve del piero bu, boru mu?

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

bu del piero'yu izleyememek ne kadar acı olacak, düşünmek bile istemiyorum, onun gibisi zor gelir.. Ayrıca ramon'un her konuyu real madrid'e getirmesi ve benim başlattığım bu <,> meselesinin de cılkını çıkartmasını kınıyorum, tarafsız bir yorum bekliyoruz kendisinden...
@ramon
hey ramon; be neutral a little bit, we got rid of your madrid holiganism...

Svetlin dedi ki...

bu ramon türkiye'de yaşasa bu real madrid fanatikliğiyle çok dayak yerdi.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Ok ok ok ok………..
i see there are talkings about me. And real Madrid barcelona Maradona. Some of them turkish . i cant understand. Write spanish or english. Most of you know spanish.
i speak the truth. You know star wars. George lucas. Anakin skywalker. i watched star wars when i was very young. İ am a star wars fan. Football is very important and looks like star wars .. there are light side and dark side in starwars. And in football good things and bad things.. 2 clubs do good things . real Madrid and river plate. 2 teams do bad things. Barcelona and boca juniors.
Just imagine. Argentina is a jedy academy. Talented players come to spain. Spain is jedy senate or jedi parliament. Argentina was a spanish colony. And they speak spanish. Young jedis from academy come to jedi parliament. Spain is parliament. Di stefano is like obi wan kenobi. He always played well and gentleman. He never betrayed the spirit of football…and he came from river to real Madrid. The light side. the best club in the world also in universe.
Also a jedi academy boca juniors. For them good football isnt important. To win, they can do everyting. Bad things. Maradona from boca. came to barcelona. dark side. A very talented player but not a human. Cocaine , mafia, media, hand of god, rigging. Maradona is anakin skywalker. he was a good jedi at first. Then went to dark side (boca and barcelona)
Also cruyff. Real Madrid offered him a great Money. But he refused real Madrid and became a dark side man. he played 5 years in spain. Saw 4 real Madrid championship. jejejejej
Good side
Real Madrid, river plate, di stefano, raul, castilla, good football, obi wan kenobi,
Also GOYA
Dark side
Barcelona boca Maradona cruyff, catalunia, fight, clash, riots, anakin skywalker
Also PICASSO
Choose your way……………….
i dont know what is football in your country. Maybe in your country football is only football .
in spain in my country.. football mean a lot of things. Ethnicity, politics, history, civil war, regions, catholich church, royalty, autonomy. Sometimes football comes second.. third ..every spanish support real madrid or barcelona. For example a sevilla fan. He supports one of them in el classico. Liverpool fans can love bobby charlton or man United fans can love kevin keegan. But we never love enemy players..
real madrid castilla
real zaragoza aragon
a.bilbao basque
valencia valenciannes
sevilla andalucia.
Deportivo galicia
Tenerife canary islands.
For us. Our region is more important than spain. Our regional teams are more important than national spanish team…

Aydın dedi ki...

Ramon kardeş ''Oha'' desem ayıp olacak.. Casillas, Buffon'dan mı iyi .. yok artık daha neler...
Maça gelince Roma pivot forvet yokluğunun sıkıntısını bulana kadar hep çekecek.Evet 4-6-0 müthişti ama Totti'nin bir daha eskisi gibi olamayacağı gerçeğini kabul etmek gerek...Ne yapıp edip Adebayor tarzı (Zigic veya D.Cisse tarzı değil) topu ayağında tutabilen bi pivot bulup Aquilani, Menez, Baptista, Vucinic'i arkasına dizmek gerek.Göbekte zaten De Rossi var. He bi de biri şu Riise'ye defans yapmayı öğretsin, --piremiyırt-- ligine benzemez bura, rezil olursun bööle..

a.c. sedef dedi ki...

menez'den laf açılmışken adamın oyun tarzı bildiğin zidane'ın aynısı.nasıl fransızlar yeni zidane diye şişirmediler anlamıyorum.gourcuff gibi adamları zidane yerine koyacaklarına önlerindeki cevheri göremiyorlar...

Blogspor dedi ki...

Piero'nun golünü anlatmak için ansiklopediler yetmez :)

YK dedi ki...

Huve büyük takım; ruhunda kazanmak var. Onca sakata rağmen; istediği kadroyu kuramamasına rağmen kazanmayı biliyor..
Ramon yine kaymış rakibine :)
Real geçmiş olarak baktığında elbette ki Juve'den büyük takım. Bütün takımlarda daha büyük zaten.
Ama Raul, Del Piero'dan (ikisini de çok severim) büyüktüre gelince duraraksın orada. Delpiero takımını sırtlıyor her hafta, unutulmasın.
Buffon-Casillas'a gelince; biz de blogumuzda bir anket başlatmıştık; buyrun siz de paylaşın fikirlerinizi...
http://papaboubadiop.blogspot.com/

MaX CadY dedi ki...

@ramon
buffon > Casillas^2

MaX CadY dedi ki...

@ramon
buffon>casillas^2

KP dedi ki...

Eres increíble Ramon.

Star Wars es un excelente ejemplo. Todo exactamente cierto.

Luz lado y lado oscuro.Perfecta la frase

Gracias

AsperAstrum dedi ki...

Ok Ramon. I leave each of your comments about football and players aside even though I may have a few things to say about those too. But... Why exactly is Picasso dark side? Because of the Guernica? Because he condemned wars? I really hope your answer would extend beyond "because he lived in and loved Barcelona".

GK dedi ki...

Küme düşsün Roma.

Umur Burak Ayaz dedi ki...

Abi, "karşısında Chiellini var" demişsin de, Chiellini de bir 4-5 sene önce Cihan Haspolatlı ile aynı seviyedeydi yani :)

varol döken dedi ki...

sonunda ramon ile bir ortak yönümüz çıktı: star wars:) valla katılmam etmem ama mis gibi anlatmış bu sefer, yaşasın gözünü sevdiğim sempatik pazartesiler:)

luke skywalker>cristiana ronaldo
padme amidala>ronaldo's girlfriend
qui gon jin>bernd schuster
yoda>ramon calderon

jajaxaxaxaxa

domestos dedi ki...

Well if we'd reduce things to simple terms, Then as man from outside, i see that Barça is the team that brought democracy to Spain in Februay 17, 1974. Remember the legendary manita. xaxaxaxa :P


Real Madrid = "Caudillo" Generalisimo Franco and the men who bombed Guernica and killed Lorca.

Barcelona ==> Republicans and the men who painted Guernica.

As a citizen of a country which also lived very bloody coups, i'm sorry but i prefer to feel for the victims of Franco regime instead of the oppressors of it. And yes i know the Josep Lluis Nunez and Franco connection. But Barça is not the Chairman, it's the people.

Fatih dedi ki...

@ramon:

sure, raul is one of the best players of the world but he is just one of them. del piero is a more creative player than raul and more clever. if you are a playmaker you need more brain and i think del piero has one that he can share with raul.

okka dedi ki...

buffon or casillas???
gimli or legolas???
:S:S:S

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

luke skywalker>cristiana ronaldo

??????????????????????

i didnt say football is star wars. i said they look like each other..

Cem Kalay dedi ki...

Ramonun kafasımı iyi:D

varol döken dedi ki...

@ramon
bir şeyi de beğen be birader:)

Arka Sıra HANEDANI dedi ki...

@ramon
we know your thoughts about madrid, but only thing we want is a little bit neutralism in football, you can love them with whole your
soul but, you can't criticise football with your emotions. football is not a politics and not a war...
jaxaxaaxa değil,
saygılar(yours faithfully)...