28 Ekim 2008

Eve Dönüş

Blogger’a gelen yasak sonrası aceto blog’un arşivini sırtımıza yükleyip wordpress’e gittik. Kiracıydık orada, sanki blogger tapulu malımız ya. Neyse eve döndük. Wordpress'de blogun arşivi mevcut
Saçmasapan bir yasaktı. Umduğumdan çabuk sona erdi. Bu yasağı koydurmak için devletin mahkemelerine başvuranlara acıyorum sadece. Harika bir şöhretleri var artık internet dünyasında!…
Trenler, vapurlar, otobüsler, karayollarından vs.’den sorumlu Ulaştırma Bakanlığı, interneti de kontrol ediyorsa bu ülkede; sözün bittiği yerdir zaten. Binali Yıldırım, tren kazası hakkında da görüş belirtiyor, blogger’ın kapanması hakkında da

25 yorum:

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

İnternette sansüre hayır kampanyası ile sitemi bir hafta erişeme kapatan birisi olarak;

Blogger'a gelen yasagın diğer yasaklardan farklı oldugunun anlasılması gerektiğini düşünüyorum.
Önceki engellemelerdeki gerekçe düşünce farklılıklarından kaynaklanıyordu.Bazılarının düşüncesinin bazıları tarafından beğenilmemesi gerekçesi ile uygulanıyrdu.İnternet dünyasında bunun hiç bir sonuç alınamayacagını bile bile.

Ama blogger'a uygulanan yasagın ligtv'nin başvurusu ile yapıldığını ve ortada ciddi boyutta bir "hırsızlık" yapıldıgını da düşünürsek yasagı anlamlandırabiliriz.

Hafta sonları maçları illegal yollardan yayınlayan 50 site oldugunu,bu 50 siteyi 100 bilgisayar tarafından izlendiğini ve 100 bilgisayar basında evin futbol sevdalısı erkek bayan 4 kişi oldugunu düşünürsek ligtv nin kaybının ne boyutta oldugunu görebiliriz.

"kurunun yanında yaşın yanması" ile de açıklanmasının zor oldugu bir sistem blogger.isteyen "hiç bir ücret ödemeden" kendine bir blog açıp sağa sola "google reklamları" koyarak hem illegal olarak maç yayını yapıp hem de reklamlardan kazanç sağlayarak kendine fayda sağlıyor.Bu noktada düşünce özgürlüğü aramak ne kadar mantıklıdır?

Sistemi insanlar kullanılmaz hale getiriyor.Ve insanlar bilinçlenmedikçe bu sistemin doğru çalışmasını beklememk lazım.

Yazının başında belirttiğim gibi sansür eylemine sitemi tamamen kapatark 4 5 gün katılmıştım.Amacım sansürü savunmak olamaz.Ligtv savunuculuguda.Ama bu yasakların oluşmasına "sisteme çomak sokorak" biz sebep oluyoruz.


Bülent Abi Wordpress'e alışamamıştım zaten."Kuru"ların sebep olduğu engellemenin kalkması bu blog gibi binlerce "yaş" blogun mağduriyetine son verildiği için çok sevindim.Tekrar hosgeldik.

#Kitapçıdan kitap çalmak ile internetten kitap indirmenin ya da kitabın korsanını almanın;
#Bir dükkanın kasasından para çalmak ile internetten banka hesaplarını üzerinden para aktarmanın;
#D&R'ın rafından bir oyun ya da yazılım programını çalmak ile internetten indirmenin hiç bir farkı olmadığını UNUTMAYIN!!

ihk dedi ki...

abi wordpress'teki bazı postlar burada yok. onları da buraya taşıyacak mısın? bir de o tarafta yazdığımız yorumlara ne olacak?

geri dönmek güzel oldu. bizim ayağımız bu dükkana alışık :))

umutation! dedi ki...

Binali Yıldırım'dan sansür hakkında aforizmalar için:

http://www.aksam.com.tr/haber.asp?a=133807,6

Ne desem boş...

umutation! dedi ki...

"Erişime engelleme kararının, “eksik olan delil”lerin ulaşmasına kadar kaldırıldığı belirtiliyor. Eksik olan deliller ulaştığı zaman erişim tekrar engellenebilir."

Yakın bir zamanda tekrar taşınmak zorunda kalabilirsiniz ne yazık ki.

Bellamy. dedi ki...

Bülent Abi wordpress'i kaldırma, ne olacağı belli olmaz, yine kapanırsa adresimiz belli olur en azından.

MaX CadY dedi ki...

@ ramon sanchez pizjuan
çok güzel açıklamışsınız tebrikler. benzetmeler de gayet yeinde ama asgari ücretle geçinen bir bananın oğlunu da o D&R raflarına göndermenin yöntemlerini yazarsanız daha açıklayıcı olur düşüncesindeyim.

@vurursagololur
bir şey dememek çözüm değil. varsa
söylenecek bir şey söyleyin. ondan sonra adamlar youtube'u da kaparlar blogger'ıda ne de olsa bir şey diyen yok.

scugnizzi dedi ki...

her şeyi yasaklıyorlar da betsson vb. siteleri neden yasaklamıyorlar (yasaklamıyorlar ya da)?

erdemkursat dedi ki...

bülent bey, niye nırmal bir siteye dönüştürüp ücretli üyelik sistemine geçmeyi denemiyorsunuz ?

admin dedi ki...

Aceto haddim değil ama öneride bulunmadan geçemeyeceğim. Halihazırda elinde nasılsa alan adın(domain) var nasılsa. Siteyi tamamen domain temmeli hale getirirsen olası bir yasaklamda blogumuz bu yasaktan nasibini almaz. Sende bir oraya bir buraya taşınmak zorunda kalmazsın. Hem sana hem bize yazık. Koaly gelsin.

Fuzzy Logic dedi ki...

ben tamamiyla @ramon sanchez pizjuan'a katiliriyorum ve hatta gercekten bu gibi isleri yapan kisi ve kisilere gercekten tepki vermek gerekiyor cunku sonra bizim agzimiz yandiginda feryat figan etmek malesef ise yaramiyor. Artik bu illegallige gercekten son vermek lazim, ozellikle turkiye de bu akil almaz boyutlarda. Sadece bunu yapanlar biz turkleriz de demiyorum ama malesef diger ulkedeki insanlar bize gore biraz daha bilinclenmisler.

@ max cady: malesef olaya bu yanindan bakarak hicbir sekilde ne hirsizligin onune gecebilirsin ne de benzer seylerin. Malesef bu soylem yapilan hirsizliga (kimseyi hedef almiyorum burada)mesruluk kazandirmak icin populer bir soylem. Ben de isterim ulkemdeki herkez D&R'dan, kabalcidan hergun bir ya da birkac kitap, CD, vb seyler alabilsin ama alacak durumu olmamasi hirsizlik yapilabilecegi anlamina gelmez. Bunun anlami yemek bulamiyorsan cal demek. Allah kimseyi o raddeye getirmesin ama calmaktansa ölmeyi tercih ederim. Malesef dünyada kimse ütopik ülkelerde yasamiyor, her ulkede malesef insanlarin alim guclerinde farkliliklar söz konusu. Illaki birseyler okumak isteyen okuyacak seyler illaki bulur. Bugun 70 milyonluk ulkede alinan gazete sayisi kacdir diye sorarlar adama.

pi dedi ki...

Bülent ağabey, admin arkadaşın fikrini düşünürsen seve seve yardımcı olurum asp.net ajax ile.

seni takip etmek bizim için gir zevk, gerektiğinde yardımcı olmayı da görev biliriz.

saygılar

utku dedi ki...

''@ max cady: malesef olaya bu yanindan bakarak hicbir sekilde ne hirsizligin onune gecebilirsin ne de benzer seylerin. Malesef bu soylem yapilan hirsizliga (kimseyi hedef almiyorum burada)mesruluk kazandirmak icin populer bir soylem. Ben de isterim ulkemdeki herkez D&R'dan, kabalcidan hergun bir ya da birkac kitap, CD, vb seyler alabilsin ama alacak durumu olmamasi hirsizlik yapilabilecegi anlamina gelmez. Bunun anlami yemek bulamiyorsan cal demek. Allah kimseyi o raddeye getirmesin ama calmaktansa ölmeyi tercih ederim. Malesef dünyada kimse ütopik ülkelerde yasamiyor, her ulkede malesef insanlarin alim guclerinde farkliliklar söz konusu. Illaki birseyler okumak isteyen okuyacak seyler illaki bulur. Bugun 70 milyonluk ulkede alinan gazete sayisi kacdir diye sorarlar adama.''

sonuna kadar katılıyorum

aşkın dedi ki...

Güçleri yetiyorsa sade illegal yayın yapan siteleri engellesinler.
Bir çok kanala 3 dakikalık özetleri vermemeyi marifet biliyorlarsa bunu da yapsınlar, ne de olsa yüce devletimizle pek içli dışlılar.
Sözü açılmışken illegal yayın yapanlara sesleneyim:
Arkadaşım enerjinize yazık, dandik Dürrüksel Hiper Lig için harcadığınız enerjiyi toplumsal olaylar için harcasaydınız şu anda İsveç gibi bir ülkeydik.Yapmayın canlar, ve takip edilmesin şu lig, bakın nelere mal oldunuz, yapmayın.

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

@max cady

malesef benim anlayamadığım noktada burda başlıyor.

insanların gecesini gündüzüne katarak belki çocugu ile geçireceği vakitten çalarak birileri birşeyler ögrensin,onlar ögrenirken bende evime ekmek götüreyim diyerek hazırladığı kitap,film,oyun vs.ları biz gidip pişkin pişkin korsanını alıp bir de üstüne aldığımız korsan ürünü şurasında şu var burasında bu var diyerek ukelalık yaparak alıyoruz.sonra bunun adı cebimde para yok ne yapayım oluyor.

Ülke insanı korsan olayını o kadar çok benimsemiz durumda ki kendine bir hak olarak görüyor bunu.Sanki iki seçenek varmış gibi ya kitapcılardan alırım ya da işporta tezgahından.Ya kitabı çalarım ya da korsan alırım.Ne farkı var??

Hazır çalmışlar suç kitabı basanda,ligtv yi yayına sürende,cd yi hazırlayıp getirende de biz alanlarda suç hiç yokmu??neye sığınıyoruz "paramız yok"

ne için "paramız yok".üç ögün aç tok fark etmeksizin almamız gereken, vücudumuzun temel ihtiyacı olan, ertesi gün sınıfta-işte-sokakta LİGTV'ye aylık x lira veren arkadaslarına "lan salak ben bedavaya izliyorum.senin gibi enayiler para verir zaten" diyerek yaptıgı hırsızlıgı kahkahalar ile anlatmak için "paramız yok"


Param yok korsan alırım, param yok dijitürk ü netten izlerim, param yok windows'u arkdastan alırım param yok orjinal ürün alanları APTAL YERİNE koyarım...

İyi yere dükkan açmışsınız "hayırlı işler"

Forza dedi ki...

ramon sanchez pizjuan ve ona katilan diger arkadas...
Sizinle bu olayi sabaha kadar tartisabilirim. Oncelikle blogger'in toplu halde yasaklanmasina boyle bir dayanak getirmeniz sacmalik. O halde, korsan kitap satiliyor diye memleketteki tum kitapcilarin kapisina kilit vurulsun. Buna da aciklama yapacak curreti gosterebilecek misiniz? Cok uzgun ve sinirliyim. 3. dunya ulkesi bile degiliz, bunu anladim artik. Ne demek kardesim youtube'un, wordpress'in(evet, daha once yasaklanmisti), videogoogle'in ve blogger'in yasaklanmasi. Ne demek Richard Dawkins in sitesinin yasaklanmasi. Sonra da o yasaklanmalarla bunun dayanagi bir degil gibi sacmasapan bir teori uretmek... Her iki neden de ayri ayri birer komedi.

Arkadaslarim benimle dalga geciyor burada. Profesorun sitesinde, anasayfada koca Turk bayragi ve yaninda BANNED IN TURKEY yazisi. Hadi yapalim aciklamasini da, adamlar bizim Zimbabwe'den daha gelismis bir ulke oldugumuza ikna olsunlar. Sen hala Fatih Sultan Mehmet'le Konstantinapolis'i fethettigimiz devirlerde gez.

Kimse burda hirsizligi savunmuyor. Hirsizliga getirilen cozumun ilkelliginden bahsediyor. Bu orumceklenmis kafayla ancak bu kadar yol alir ulkemiz iste. Ilkeli olacagim derken Ilkel olmayin arkadaslar...

Kaldi ki, savundugunuz kurum; benden mac yayinlamak icin ayda 30 dolar alan; ve bu 30 dolarin karsiliginda maci yayinlayamayan bir kurum. Sorunu ilgili birime bildirdigimde, bana otomatik cevap sistemiyle sacma sapan bahaneler ureten bir kurum. Bu saatten sonra kurus para vermem kardesim ben o kuruma. Mac sirasinda sahanin ortasina "polipen kablo doseme" reklami koymaya devam etsinler. Siz de saf saf, hala hak yeniyor demeye devam edin.

Neyin hakki kardesim. Sen para ver, mac izlemeye calis.. Adam sana parlak parlak reklamlar izletsin. Adam sana "bad request" yazisi izletsin.

Dedigim gibi, kararin kendisi sacmalik. Savunulan kurum, asil hirsizligi yapan kurum.

Korsan urun konusu ise bambaska bir boyut. Onu da konusuruz isterseniz; ancak, yeri burasi degil.

Aklima gelmisken.. Gecen sene, diger ulkelerin maclari canli yayinliyor diye aglayan digiturk, bu sene diger ulkelerin maclarini parayla canli yayinliyor. Siz hala burda laf ebeligi yapin.

Koyun olmaktan vazgececek nesilleri gormek umidiyle..

Saygilar.

Fuzzy Logic dedi ki...

@forza : arkadasim burada kimse laf ebeligi yapmiyor, ne düsünüyorsa onu söylüyor. begenirsin ya da begenmezsin. uygulamanin ilkel olmadigi yukarida hangi satirda yazmisiz gösterirmisin? biz burada bu insanlara pirim vermenin, burada hakikaten gönül isi yapan insanlarin emegine yazik oldugunu söylemekteyiz ( en azindan ben buna calisiyorum)

hem bu arada bizlerde yurtdisinda yasayan insanlariz, sen bana yurtdisindaki (özellikle avrupadaki) insanlarin bilinclenme düzeyine gelene kadar bu tip uygulamalara maruz kalmadigini nereden biliyorsun, sadece biraz daha dikkatli bakmani oneririm.

Son sozum de sudur ki (burayi tartisma ortamina donusturmek istemedigimden bitirecegim burada) : eger servisini begenmedigin hizmet karsiliginda hirsizlik yapma hakkini kendinde buluyorsan, müsteri olmayi bilip tepki koymak yerine illegal yollari secmemeyi koyunluk olarak adlandiriyorsan zaten tartisacak pek bi konumuz da yok

iyi geceler

Forza dedi ki...

1. Ulke halkini elestiren insan, kendinin de elestirilmesine ses cikarmayacak. Benim hirsizlik konusunda ekledigim veya yanlis dedigim herhangi birsey yok. Ama lutfen, su durumda digiturkun durumuna acindirarak, kararin yanlisligini ikinci plana atmaya calismayin. Begenirsin yada begenmezsin diye birsey yok. Begenmezsem, dusuncemi soyler, tepkimi de koyarim. Ki burasi bunun icin var.

2. Ikinci paragraf malesef talihsizce olmus. Simdi sen, Italyanlar Galileo Galilei'yi dunya donuyor dedigi icin zamaninda kor edip oldurdu, ama nasilsa o eskidendi, simdi medeniyet sahibi bir ulke mi demek istiyorsun? Umarim ben yanlis anlamisimdir. Yoksa gercekler ve dogrular apacik ortadayen, Bilinclenme duzeyine gelene kadar(!) ulkemdeki insanlarin karanliklar altinda yasamasini istemem.

3. Tartismaktan neden cekindiginizi anlamiyorum, anlayamiyorum. Edep-usul bildikten sonra tartismak kadar guzel ve yararli birsey olmadigi fikrindeyim. Korkacak birsey yok, fikir catismasi yararlidir. Yasakci zihniyetin bize ogrettiklerini atabilsek kafalarimizdan keske...

4. Benim bu saatten sonra digiturk'e verecek kurusum yoktur. Bu fikrim sabittir ve kisiseldir. Bu duruma; benim onlara 2 sene duzenli olarak para vermem suresince maruz kaldigim haksizliklar, ve benim israrlarima ragmen degismek bilmeyen tavirlari neden olmustur. Koyunluk meselesi ise digiturk icin degil, ulkenin genel durumuna yapilmis bir yorumdu.

Dedigim gibi; bu konu bana cok dokundugu icin, herkesle, hersekilde tartisirim.

Saygilar tekrar..

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

@forza

en sevmediğim şey bilgisayar başında birilerinin bana aklı sıra gider yapmasıdır ki sen bunu yapıyorsun bana.Begenirsin begenmezsin yazdıklarımı ama boyle ukela ukela gıder yapamazsın arkadasım!!blogda karsılıklı tartışmaların pek hos karsılanmıyor o yuzden uzatmadan yazıcam.bir de yazacak bir cok seyi Bülent abi'ye saygımdan dolayı yazmadıgımıda bilmeni isterim!!!

kendi verdiğin üç kurus para gıdınce kırk takla atıp bir güzel giydirdiğin digitürk, kendi hakkı gasp edilip calındıgı zaman sesını cıkartmasın mı?kacıncı dunya ulkesınde telıf hakları bu kadar ayaklar altında?korsan yayını yapmak izlemek hangı dunya ulkesinde tuketıcı hakkıdır?

diger yasaklar ile blogger'ın farklı oldugunu,bir blog acmanın sadece 1 dakıka ıcınde gerceklestıgını ve karsılıgnda hıcbır ucret odemeden kazanc saglandıgını ve bu kazancında hırsızlıkla yapıldıgını gorup;sonrada bu hırsızlıga bız 3. dunya ulkesı olduk olur mu boyle sey demeyi hangi akıl mantıkla soylersınız anlamak zor.

Sabotaj dedi ki...

Dijital alemin zirvede olduğu yıllardayız. Korsanlığı tartışabiliriz, ama hiç bir zaman engellenemiyecektir bunu da söyleyeyim.

Hele ki Hollanda gibi bir ülkede Photoshop gibi programlarının korsan olarak bulunup ta, Üniversite derecesi kadar yüksek bir okulun öğretmenleri öğrencilerin laptopunda bunu gün ve gün görüyor ve hiç bir şey demiyor ise, sen düşün senin şikayetçi olduğun durumlarının ne boyutlara geldiğini. Hatta yeri geldi mi programın ismini onlar söylüyor, "nasıl edinirseniz artık" diyor ve gerisini yüzlerce öğrencilerine bırakıyor.

Hadi tamam. Engellemek istiyorsun korsanı ve ava çıktın. Bu kadar mı insafsız ve cahilce bütün bir platform kapatılır? Sanki orda ki herkes suç işlemiş gibi?!

Aceto'nun suçu ne? Bu da sadece bir örnek.

Bunların hepsini geçtim, kendi görüş açımı belirtmek istiyorum:
Bu dünyada herkesin teker teker götü kalktı (lafım burda yorum yazanlara hitaben değildir). "Ona buna emeğim var çalınıyor ay aman." diye yakınılmaya başlandı hem de baş döndürecek boyutlar ile. Insanlar nerdeyse Youtube'ta videolarını izleyenlerden para isteyecek. Ya, eskiden normal kanallardan izlenmiyormuydu şampiyonlar ligi maçları, uefa maçları? İnsanlar doymamış demek ki ki daha fazla para alabilecekleri sisteme geçmiş. Sesleri de güzel olup güya terleyenler hiç doymuyor bu dünyada. Gidin o zaman gerçek bir iş bulun terlemek neymiş görün! Sizin yakındığını sadece eline geçmeyen o lükslük!

2009'a gireceğiz, filmlere milyarlar harcanıyor ama hala yetmiyor abi. Hayda? Milyarlar değerinde film yapanlar değilmiydi zaten "oy anam param gidiyir" diye yakınanlar zamanında?

Ve ya müzik endüstrisi neden çökmedi?

Çık karşıma yap konserini tıkır tıkır öderim biletimi. Çık karşıma oyna maçını tıkır tıkır öderim biletimi!

Ama altına BMW almam!

Forza dedi ki...

Kardesim, sen buranin asayis ve huzurundan mi sorumlusun?

Birakin artik su yazi yazmadan once ahlak dersi verme ugraslarini.

Tartismayi gider yapmak.. elestiriyi ukelalik olarak adlandirmissin. Bir de ustune bana kirk takla attirmissin. Masallah..

Bol unlemli cumleler kurup, Bulent abiye saygim var.. yazmayacagim deyip, 3 paragraf doldurmak degildir hocam SAYGI kelimesinin karsiligi.

Gider felan yapmiyorum. Acik acik yaziyorum. Sen benim sahsima dokundurma cabasindayken(gider yapmak-ukelalik-takla atmak), ben senin fikirlerine karsi yaziyorum. Tekrar belirteyim.. Varsa yazacaginiz, cevaplayacaginiz birsey buyrun. Ancak, ahlak dersi vermeyi birakin.

Blogger'a erisimin toptan yasaklanmasini hicbir sekilde anlamlandiramayiz. Yasak sacmasapan, yasaga on ayak olan sirket acinasi haldedir Bulent Timurlenk'in dedigi gibi.

Saygilar.

egemen d. dedi ki...

@forza

dediklerine tamamen katılıyorum, her şeyi çok iyi açıklamışsın.

digiturk un internette maçlar yayınlanıyor ya da goller, pozisyonlar izinsiz gösteriliyor diye bu siteleri kapattırdığına inanmak bana biraz safça geliyor. Türkiye'de ve dünyada milyonlarca kişi bu maçları parasını verip izliyor zaten. İnternetten düşük kaliteden izleyen kaç kişi vardır ki? Bunlar bu kadar zamandır digitürk'e üye olmadılar da bu yasaktan sonra mı üye olucak?

Toplumun her kesiminden müşterisi olan bir şirketin böyle bir dava açıp herkesi karşısına alması tamamen bir delilik! Yani bu kurumun CEO su olduğunuzu düşünün; böyle bir saçmalık yapar mısınız bile bile?

Bunun altında ya digiturk'un icinde yasanan bir gelir kaybı kaynağını yanlış tespit etme sorunu (ya da koltuk kavgası), ya da digiturk ün başka bir amaç için birileriyle işbirliğine gitmesi, yardımcı olması yatıyor olabilir.

saygılar

Fuzzy Logic dedi ki...

@Forza : Burasi tartisma platformu degil tartisma konusunu uzatmama istegim bundandir ama canin baskabirseye mi sIkkIn senin bilemiyorum cunku basta soylediklerimden tamamen farklis seyler soyluyorsun. Eger tartismak istersen vereyim elektronik adresimi, sabaha kadar tartisalim.

1- Ben blogspot'a uygulanan cezanin hakli, yapilmasi gereken bir ceza oldugunu söylemedim ve söylemeyecegim hicbir zaman. Aksi halde burada ne isim var? Bu ülkenin insani yillardir iktidarlarin yetersizliginden, kendilerini refaha kavusturamamasindan dem vurarak sürekli sikayet eder. Lakin bu sikayet eden vatandasa " nedir cözüm?" dediginde sudece suratina bakar. Tek bildigi sey cözüm üretmeye calismak yerine sikayet etmektir. Bu davranis sebebiyle bir cekirdek aileyi yönetmekten aciz olan insanlar bu ülkeyi yönetmekle görevlidirler, basimizdan eksik olmazlar. Simdi benim ilk mesajimdan bu yana anlatmaya calistigim yasagi desteklemek degil cözüm aramaktir. Ben burada diyorum ki bu illegal yayini yapan blog sahiplerine toplu bir sekilde tepki gösterilmeli ve bu insanlarin bloglari tercih edilmemelidir. Bu adam hergün blogunun sayacina baktiginda faraza 1000 kisinin girip blogunu ziyaret ettigini gordugunde yaptigi illegal seyin devamini da getir. Bu sebepten burada tertemiz is yapan insanlarin emekleri ziyan olmaktadir. Blogspot sadece baslangic olsun diyorum. Bu ulkede parasi olan da olmayan da korsan yayinlara basvuruyor. Malesef bu bir alt kultur halini almis benim ulkemde. Ben burayi ziyaret eden insanlarin belli bir algilama, dusunme, karar verme ve uygulama yetisine sahip oldugunu dusunerekten boyle bir tepki gosterilmesi gerektigini belirttim taa ilk yorumumda

2- Digiturkün yayinini bende begenmiyorum ve evime digitürk almaktan vazgectim. Sen bu tepkiyi onemsiz ve yararsiz olarak adlandirmak istersen adlandirabilirsin ama Digiturk'ü illegal yollardan cezalandirmak tamam sa ben senin 1. sinif ülkene dahil degil 3. dünya ülkesi vatandasiyim

3- Burada ben de arkadaslarima türkiye de internet yasaginin mantiksizligini aciklayamiyorum ve sen bunu profesörüne aciklayamamaktan sikayet ediyorsun, haklisin. Bunu aciklayamamak seni uzuyor da, yurtdisndaki her benzeri tartisma da " türkiye korsan kitap, CD, yazilim, vb cenneti, Türkiye de hicbir seyin orjinali yok" gibisinden Tayland vari bir muamele görmeyi nasil sindirip aciklarsin profesorune.

Sözün özü, Bu ulkede Cumhuriyet mitinglerine milyonlarca insan gider, 2-3 ay sonraki secimde iktitar partisi rekor oy ile tekrar secilir cunku bu ulkede sikayet soz konusu oldumu her bir agizdan ses cikar ama cozum uretme yetisi pek gelismemistir. Bu ulke insanlarin sikayet etmek yerine cozum uretmeyi, dusunmeyi ogrenene kadar malesef ilerleyemeyecek. Velhasili sikayet tamam ama nedir senin cozumun bence onu tartisalim.

Tekrar saygilar, sevgiler

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

@forza

başka birşey yazmayacagım.

ama benim yazdıklarımı farklı okuyup farklı sekilde cevap veriyorsun!anlamak için birkez daha 3 yorumumuda oku!katıl demiyorum sana benim düşüncelerim sana,senin savunman bana saçma geliyor.ama cevaplarken direk bana sallamıyı bırak.

baska bir yorum yazmıycam bu konu ile ilgili.

Forza dedi ki...

Rice Cooker..

Hocam oncelikle sunu soyleyeyim, yazdiklarimi kisisel almazsan amacimin catismak degil tartismak oldugunu anlarsin. Burda bizim 4,5 post atmamiz sanirim ortami kirletmez; kaldi ki son yazin beni ziyadesiyle mutlu etti. Demek istedigim, birey olarak bizler hicbir dayatma ve otoriter guc olmadan da dogruyu bulabiliriz. Ayni fikirde olmasak da, birbirimizi anlayabiliriz. Konuya baglamak gerekirse; digiturk un veya herhangi bir kurumun gunumuz sartlarinda underground olusumlarla basa cikmasi imkansizdir. Herkes kendi kararini verir; vicdani elvermeyen parasini verir gonlunu ferah tutar, kaliteden odun vermeyi kabul eden, vicdani elveren de illegal olusumdan nasiplenir.

1. yorumuna tamamen katiliyorum ve sayin bakanimizin son beyanatlari isiginda bosuna tartistigimizi dusunmeye basliyorum ya, neyse. Tek ekleyecegim nokta, cozum aramak icin hatayi dogru teshis etmemiz lazim. Ben ustune basa basa diyorum ki bu konuda hata devletimizin, yasalarimizin ve digiturk denen aciz kurumundur.

2. digiturk'u kacak izledik diye 3. dunya ulkesi olmayiz kanimca; ancak su yasaklanan sitelerle insanlarin kafasindaki Turkiye sablonu nasil sekilleniyor tahmin ediyorum, goruyorum.

3. Abicim inan bana dunyada cok az kisi "korsan kitap, CD , yazilim Turkiye'de cokmus; ne kadar geri kalmis bir ulke" diye dusunur. Avrupa genclerinin yuzde kaci software'de kacak kullaniyor ?
Yillardir ulkemizde satilan oyunlarin kaci orjinaldi? insanlar ne dusundu bunun hakkinda.. Hangimiz photoshop'a para verdik de lisansini aldik? warez diye ortalarda gezinip, crack dosyasi aramayan bir kisi var midir? Bu bizim ulkemizle sinirli degil, dunyada boyle. Lutfen sapla samani karistirmayalim.

digiturk konusunda son birsey ekleyecegim, artik ben de bu kurum hakkinda konusmak istemiyorum. Adaletin olmadigi yerde anarsi basliyor. digiturk denen aciz kurum, tekel olmanin gucuyle her istedigini yaptirabilirim yanilgisina kapilirsa; cezasini boyle ceker. digiturk'u cezalandiran yoksa, illegal yollardan cezalandirmayi dogru buluyorum kendi adima.

Hatayi dogru teshis ettiysek, hemfikirsek cozum icin de tartisabiliriz diyecegim ama isin cilkini cikarmis oluruz o zaman.

Saygilar.

varol döken dedi ki...

bloglar engellenirken iyi de porno siteler engellenirken acizlik değil mi? ben pornomu geri istiyorum arkadaş! var mı buna destek verecek delikanlı:)