14 Ekim 2008

Sağa Çek Atletico Madrid

12 yıl sonra geldiği Şampiyonlar Ligi'ne 2 galibiyetle başlayan Atletico Madrid'i UEFA bitirdi. Resmen sağa çek dediler kulübe. 2-1 kazandıkları Marsilya maçında çıkan olaylar yüzünden sahaları Vicente Calderon 2 maç kapatıldı. Haftaya evlatları Fernando Torres Liverpool formasıyla gelecekti o stada, güzel hikaye, güzel fotoğraflar olacaktı, başlamadan bitti. Teknik direktör Aguirre'e de 2 maç ceza verdiler. Tribünde İspanyol polisi Fransızları fena pataklamıştı. Ben cezaya sebep olarak ırkçı tezahürat ayrıntısı göremedim. İspanyol medyası Calderon'da Marsilyalıların olayları başlattığını ve Atletico Madrid tribünlerini tahrik ettiklerini yazmışlardı maçtan sonra. Ekrandan izlediğim kadarıyla bana da fazla geldi bu ceza. Atletico Madrid cezaya itiraz edecektir. 2 maçı da (Liverpool ve PSV) Madrid'den 300 km uzakta oynamak zorundalar. UEFA da herkes ayağını denk alsın demiş oldu bu cezayla ama bu güzel takıma da yazık oldu. Barça'dan 6 ye, sahan 2 maç kapansın, 4 gün sonra Madrid derbisinde sahaya çık...

23 yorum:

cagliari42 dedi ki...

bbc'de okumuştum ben ırkçılıkla ilgili olan kısmı

"Monkey chants were aimed at the French club's players, while the Marseille team bus was attacked after the match."

Adsız dedi ki...

ntvspora göre 3 maç saha kapatma, 2 değil...

rıza yaşar dedi ki...

ceza 3 maç olarak açıklanmadı mı?

volkan dedi ki...

aceto uefa.com üç maç diyor bi kontrol et istersen.

BT dedi ki...

ben 2 maçta ısrarlıyım:)

SozenE. dedi ki...

Cidden kötü oldu.

Fernando Torres ve Atletico Madrid kavuşmasını izleyemeceğiz, Vicente Calderon'da.

Bunun dışında da iyi maç olurdu.

Heyecanı azalacaktır mutlaka, 300 km. uzaklıkta.

Barizzio dedi ki...

Ben de ingiliz kaynaklarında 2 maç, tekrar ya da emra itaatsizlik gibi askeri cürümlerde bulunulursa 3e çıkacak diye duydum.

volkan dedi ki...

Israrında haklı görünüyorsun.

Eğer beş yıllık süre içinde kötü tezahürat yapılırsa veya tribünde olay yaşanırsa üç maç olacakmış. Sadece bir maç daha saha kapatmak için oldukça uzun bir gözlem süresi olduğunu düşünüyorum.

Not: Yorumları senin veya bir başkasının kontrol ettiğini biliyorum. Böyle düzeltme amacıyla atılmış maillerin sadece biri yayınlansa diğer atanlar benim yorumumu neden yayınlamamış demezler diye düşünüyorum. Ziyaretçiler de yorum kalabalığında boğulmazlar.

Temur dedi ki...

Calderon'da "Ruhumuz Yeter" gibi pankartlar olacak mı? Acaba?

mre dedi ki...

Aguirre'ye az bile ceza vermişler. Saha kenarında daha antipatik bir adam zor bulunur.

pclion dedi ki...

Fransızlar ve polis dayağı deyince Galatasaray'ın çeyrek finale çıktığı yıl, ikinci grupların son maçında PSG deplasmanında Galatasaray taraftarına yapılanlar geldi aklıma. O maçtan Galatasaray beraberlik alsa lider olarak çıkacaktı gruptan ve Real Madrid yerine daha makul bir ekip çekecekti muhtemelen.

Ne günlerdi onlar...

domestos dedi ki...

Yıllardır sağa çeke çeke Real Madrid'i bile sollarında bıraktılar zaten.

murdock dedi ki...

Tamam fantazi belki ama madem cezayı vermişler 300 değil de 3000 km olaydı bari. belki luis dayının bi faydası olurdu da istanbula aldırırdı maçları. Hazır takvimde de bi boş günümüz varken ne güzel olurdu.

Şairler Parkı dedi ki...

Şampiyonlar liginde bu sene keyifle izler, Torres gelince ne güzel duygusal anlar yaşanır derken, kalk sen ceza al. En büyük ceza Torres'i ağırlayamayacak olmaları.Hele ki cezanın sebebi ırkçılık olunca beter olun diyorum.

GSveFutbol dedi ki...

Taiwo ve Mandanda için İspanyol seyirciler tarafından ıslıkla çalınan Nazi marşının sebep olduğunu iddia ediyordu Marsilyalılar, Gerets karar sonrası OM Tv ye ırkçılığın statlarda yer bulmaması ve bunun cezalandırılması fantastik bir olay dedi

Julien Dekosta dedi ki...

tezahuratlara bakilirsa cektikleri yeri yadirgamamalari lazim. Beter olsunlar.

ERKUT dedi ki...

Atletico için bu cezanın 12 yıl sonra Şampiyonlar liginde Vicente Calderon'da taraftarı ile bütünleşerek yaşanacak mutluluğun 2maçlık kaybından öte bir problem yok.Atletico topladığı 6 puan ve kadro kalitesi ile kesinlike gruplardan çıkar.olan Calderonda yaşanacak Torres buluşmasına oldu.

Akay dedi ki...

2 veya 3 maç tartışmalarına açıklık getireyim. Uefa cezayı 3 maç olarak açıkladı. fakat ilk önce bunun 2 maçlık kısmı uygulanacak. eğer aynı olay bir kez daha tekrarlarnırsa kalan bir maç daha cezaya eklenecek. ayrıca 150 bin avro gibi rekor bir ceza daha geldi klübe. dahası teknik direktörleri 2 liverpool maçında da tribünde olacak. bu kadar ceza almak için ne yaptılarını merak ettim doğrusu... galatasaraylı futbolcuları resmen döven roma bile bu kadar ceza almamıştı. madridi bi kupadan ihraç etmedikleri kalmış.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Gracias UEFA...O sea que si ahora los del Frente Atletico montan un batifondio en Marsella les cierran el campo a los del Olimpic 2 partidos. Esta sanción es absurda, es una carta de invitación a montar la de dios en los campos contrarios. .

PERFECTO!!!!!!! Es mas, partido a 300 kms y con campo cerrado......

Grace dedi ki...

Ramon pek memnun kalmış karardan :)

duhtbrahma dedi ki...

Torres e sağlık selamet.. Yarı finalde yine gelir -si dios quiere-.

Radical Media dedi ki...

Her oyuncuya hakaret ediliyor maçlarda ancak siyahi ve magribiler söz konusu olunca cıngar çıkıyor. Irkçılık elbette iğrenç birşey ama kontra bir ayrımcılık da söz konusu değil mi ?

Sıtkı Sıyrılmış dedi ki...

zaman yetersizliği nedeniyle uefa liverpool maçının calderon'da oynanmasına karar verdi. torres eski evine miafir olabilecek...