19 Ekim 2008

Altın Top Ödülü 2008 Adayları

France Football, "Ballon D'Or" 2008 ödülü için 30 adayı açıkladı. Kemik kadrodan Ronaldinho ve Cannavaro yok, kalanlar hep bildik isimler. 5 büyük ligin yanına Rusya'dan iki isim eklenmiş UEFA Kupası ve Euro 2008 yarı finali hatrına. Hollanda, Portekiz, Türkiye liglerinden adam yok. 5-10 kişilik bir liste olsa eyvallah da 30 kişilik listeye bu 3 ligin bir tek futbolcu sokamaması büyük haksızlık. Guiza La Liga'da 27 gol atmış, gol kralı olmuş, adamlar görmüyor bile. Premier Lig ve La Liga'dan 11 futbolcu var. Serie A sadece 3 adam sokabilmiş listeye. Cristiano Ronaldo favori, Messi plase. Barcelona geçen sezon takım olarak çakılmasaydı, Euro 2008 performansını da üstüne koyan Xavi alırdı ödülü...
İngiltere: Adebayor (Togo, Arsenal), Ballack (Germania, Chelsea), Cristiano Ronaldo (Portogallo, Manchester United), Drogba (Costa d'Avorio, Chelsea), Fabregas (Spagna, Arsenal), Gerrard (Inghilterra, Liverpool), Lampard (Inghilterra, Chelsea), Torres (Spagna, Liverpool), Rooney (Inghilterra, Manchester United), Van Der Sar (Olanda, Manchester United), Vidic (Serbia, Manchester United)
İspanya: Casillas (Spagna, Real Madrid), Aguero (Argentina, Atletico Madrid), Messi (Argentina, Barcellona), Eto'o (Camerun, Barcellona), Pepe (Portogallo, Real Madrid), Sergio Ramos (Spagna, Real Madrid), Senna (Spagna, Villarreal), Villa (Spagna, Valencia), Xavi (Spagna, Barcellona), Van Der Vaart (Olanda, Real Madrid), Van Nistelrooy (Olanda, Real Madrid)
İtalya: Buffon (Italia, Juventus), Ibrahimovic (Svezia, Inter), Kakà (Brasile, Milan),
Almanya:Ribery (Francia, Bayern Monaco), Toni (Italia, Bayern Monaco)
Fransa:Benzema (Francia, Lione)
Rusya:Arshavin (Russia, Zenit San Pietroburgo), Zhirkov (Russia, CSKA Mosca)

18 yorum:

Akay dedi ki...

adebayor'un olduğu listede guiza yoksa ben bunun altında artniyet ararım (yorumda ahmet çakar tandansı):)

Protanopia dedi ki...

İspanya milli takımından 7 kişi var. Belirtmek isterim.

evrendeki en mutevazı insan dedi ki...

Güiza'nın olmaması şaşırtıcı. Ayrıca Nihat ya da Hamit de listeye girebilirdi yarı finalden sonra.

Dabenti dedi ki...

Akay Bey'in söylediği şakaydı belki ama cidden Zhirkov'un girdiği listeye Arda Turan, Nihat Kahveci ya da Hamit Altıntop girmiyorsa ben bunda art niyet ararım. Şaka değil yani, Zhirkov'un orada işi ne? Van Der Vaart kim yahu? Rooney altın top değil de altın portakal alabilir belki geçen sezonki gölge oyunu ile!

Bir de Benzema'nın orada ne işi var? EURO 2008'deki üstün başarısıyla gelmiş herhalde pek izleyemedim ama kendisini! "Hemşerisini kolluyor tabii" Kemal Sunal'ın dediği gibi :)

Bulletride11 dedi ki...

Adaylar arasında Ballack güldürdü,Van der Vaart düşündürdü.

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
for me Niño Torres was the best during this year-excellent level in the Premier and European Champion-.
Regards,
http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)

Uğur dedi ki...

her zaman olduğu gibi komple futbolcu dayıoğlu gerrard derim ama messi, cristiano ronaldo gibi isimler nedense daha çok prim yapıyo... ilginç. art niyet aramaya devam bence de

zenmaster dedi ki...

@alavgan

bildiğim kadarıyla euro2008 performansları göz önüne alınarak hazırlanmıyor bu liste. Dolayısıyla Karim Benzema, geçen seneki performansına bakarsak, orada bulunmayı sonuna kadar hak ediyor.

erdij dedi ki...

Herhangi bir kurban bayramında kesilip yerine yeni bir büyük baş transfer edilene kadar Drogba derim ben

Akay dedi ki...

ayrıca başka bir şey belirtmek isterim ki ; adebayor'un aday olduğu yerde hüseyin çimşir 20 tane altın top alır (yorumda sinana engin tandansı) :)

yLdRm dedi ki...

hep aynı adamlar işte nolcak.barca geçen yıl naptı da etoo falan listede?xavi euro 2008 performansından anladıkta.zenit uefa kupası kaldırdı bi tek arshavin.o da transfer piyasasında adı çok geçti o yüzden var.pogrebnyak o yüzden yok. bu listeyi hazırlayan btün teknik ekibin Allah cezasını versin :)

Aydın dedi ki...

Maicon, J.Cesar, Cambiasso, Iniesta, Chiellini'nin olmadığı listeyi ciddiye almıyorum.

antti_sumiala dedi ki...

ballack 2008 performansı ile 2. olmayı hak ediyor.. bunu bilir bunu söylerim..

Sinan Yılmaz dedi ki...

Herhalde listeyi çok ama çok adil bulan tek kişi benim burada. 30 kişiden 30 uda bal gibi hakediyor işte canım. Adebayor giremez diyenler ciddimi acaba? Yoksa komiklik olsun diyemi yazıyorlar?
Tuhaf hakikatten bende bir Galatasaray taraftarıyım. Galatasarayın geçen yıl leverkusenden 5 yeyip elendiğini unutmayın Arda euro 08 e kadar ne derece duyurabildi ki ismini.
Bu listenin en önemli etkenlerinden biri Reputasyon olayıdır. Zhirkov euro 08 in en önemli bek performansını gösterdi açık ara. Sol bek yapıldı adam sol açık haliyle ve ona rağmen harika oynadı.
Neyse tabi herkesin kendi düşünceside... Ben en çok şunu merak ediyorum. Acaba bu ödülü alabilen bir kaleci varmı? Casillas 08 i harikalar yaratarak geçirdi ancak kazanan real madrid olmadığı için. Kazanan Mancester Unt. olduğu için C. Ronaldo'nun olması normal

hmdvrk dedi ki...

vidic kimdir ne yapmıştır..

Alper Öcal dedi ki...

@extensor

1963 yılında Lev Yashin almış ödülü. Ondan başka kaleci yok bu ödülü alan.

Kalten dedi ki...

Bayern Monaco nedir birader, bunu ilk defa duyan tek cahil ben miyim!!

Radical Media dedi ki...

klaas jan huntelaar Hollanda liginden alınmaz mı . Guiza , Arda Turan vs o listeye zor girer. Sakarya'dan Martinez'i Ankaradan Jaba'yı , Antep'den De Souza'yı biz ne kadar izliyorsak Avrupa'da bizim ligimizi o kadar izliyor. Yayıncı firmanın Türkcell Süper Ligini pazarlayamaması bu işleri dışardan seyretmemizin en önemli sebeplerinden biri.