18 Temmuz 2008

Ver Mamayı Pedallara #2



Bir yıl önce ver mamayı pedallara başlığıyla bloglamışım. Değişen hiçbir şey yok Fransa Bisiklet Turu'nda. Mamayı alan pedallara asılıyor yine. Dünyadaki bütün doping vakalarında L'Equipe gazetesi haberi ilk patlatan gazetedir. İtalyan Ricco mamalı çıktı bu kez.

5 yorum:

mustafa taha dedi ki...

bir kılkuyruk olarak yazayım:) 9. etapta tırmanırken geriden gelip yaptığı atak ile öndeki grubu geçişini seyrederken "her babayiğidin harcı değil böyle atak" demiştim. Hakkaten de değilmiş, sağoldun epo yardım etmiş...

aşkın dedi ki...

Asıl bomba polis tarafından tutuklanma olayı.Helal olsun, spor için de olsa hilekarlık direkt karakolda sonlanıyor.

Adsız dedi ki...

yav akıllanmadı mı hala bunlar? benim bildiğim fransa turunda hemen hemen tüm sporculara doping testi uygulanıyor. bu kadar da bile bile lades olmaz ki. her sene bi ton adam dopingli çıkıyor. belki de 1 etap kazanır onun sevincini yaşar sonra da uslu uslu yakalanırım demiştir :)

bartan dedi ki...

Selam ;
Arkadaslar bu kadar da kotumser olmuyalim onceki senelere gore inanilmaz bir dusus var doping kullaniminda ozellikle etik kod denilen sistem uygulandigindan beri. Etik kod eger bir takimdan biri dopingli cikarsa takimin hepsinin turdan cekilecegidir kabaca ; bu yuzden takimlar artik yakalanmayi kaldiramiyr eskiden kendi basina yapmis deniliyrdu ;

gecen seneki astana ornegini ele alalim rasmussen dopingli olmamasina ragmen hakkindaki supheler yuzunden takimi rasmussen i kadro disi birakti fakat buna ragmen fransa tur organizasyonu bu sene astanayi cagirmadi (olan contador a oldu o ayri :) )

bunlar gayet caydirici ornekler eskiden bu kadar yatirim yapilmiyordu doping kontrolune (atmiyayim milyon € lar donuyr bu iste) sonuc olarak tur organizasyon baskan yardimcisinin soledigi gibi gittikce temizleniyoruz bu guzel birsey . . .

bartan

roupertOne dedi ki...

hakkaten bu adamlar gerizekalı mı? yakalanacaklarını bile bile doping kullanıyolar. acaba kazanmanın verdiği 1 saatlik mutluluk sonunda rezil olmaya değer bişey mi :)