16 Temmuz 2008

Ronaldinho

Barça ve Kaçan Yıldızlar başlığına artık onun da adını eklemek lazım. 5 yıl öncesine dönelim. Real Madrid'de başkan Florentino Perez. İki kulüp David Beckham için çarpışıyor. Perez, "Ronaldinho çirkin; forması satmaz" diyor ve imzayı Beckham'a attırıyor. O imza da Perez'i başkanlık koltuğundan ediyor zaten bir zaman sonra. Paris Saint Germain'de iki sezonda 53 maçta forma giymiş 17 gol atmıştı Ronaldinho. Barcelona onun için 30 milyon euro bonservis ödedi. Bugün 2 şampiyonluk, 1 Şampiyonlar Ligi ve kulübün ürün satışlarına yaptığı katkıya da bir kenara yazarsak; Milan'a satarken (21+4) zarar etmediler. Zambrotta'yı da 9 milyon euro'ya vermişlerdi. Bu sezon Barça, Berlusconi'nin parasını yiyor yani. Barça-Milan geçişi deyince ilk akla gelen elbette ki Rivaldo. Rivaldo 30 yaşında gitmişti Milan'a, Ronaldinho ise daha 28'inde. Sıcak Barcelona'dan sonra Kuzey İtalya'nın havası kendine getirir onu. Chelsea 2 sezon önce ona 100 milyon veriyordu. Geçen sezon da Kaka'ya. Bu sezon da Fernando Torres'e... Chelsea bu, veriyor da satan yok işte! Post Dünya Kupası sendromu çok topçuyu vurmuştur; en çok da onu. Milli takım, Uzakdoğu turneleri, hayır maçları derken adamı dibe vurdurdular. Dünya Kupası'na kadar sorunsuz gelen Ronaldinho son 2 sezonda kaçak güreşip, antrenmanları da asınca olması gereken oldu aslında. 5 sezonun istatistiklerine bakınca Barça gibi sezonda 50 resmi maç oynayan bir takımda 149 maç forma giymiş. Sezon başına 30 maç ortalama hiç fena bir rakam değil aslında. Manchester City daha fazla bonservis teklif etmesine rağmen Barça da oyuncuya saygılı davrandı ve gitmek istediği kulüple pazarlıkları yürüttü. Transferin bir başka yüzü ise iki lig arasındaki rekabet. Zidane'ın gidişinden beri "yıldızlar ligi" ünvanını La Liga'ya kaptıran Serie A; öyle ya da böyle son yılların en yetenekli adamını kaptı. Milan da bu sabah 1 saat içinde 3 bin kombine sattı. Pato-Kaka ve Ronaldinho... Ancelottti, Roma'dan emanet 4-6-0'ı dener mi acaba? Bu transfer Milano'nun öteki yakasına da hareket getirecek. Inter'in bu transferin altında kalmaması için bir bombaya ihtiyacı var: Lampard ya da Quaresma...

12 yorum:

L dedi ki...

abi 4-6-0 olur mu bilemem ama, bu üçlü oynar birlikte herhalde bi zahmet. artık. ondan sonra da neler olur allah bilir.

iktisadiajan dedi ki...

Bence 28 bi adamın hele bu adam izlediğimiz ender yeteneklerden biriyse gözden cıkarılması için cok genc bir yaş.
Acetonun da saydıgı gibi 2 lig ve bir champ lig kupası bence büyük ölçüde onun eseridir.
Ama bence Barca nın ronaldinhoyu gözden cıkarmasının baska bir sebebi olmalı.(hem de bu kadar düşük bir bonservisle)
Anlasamadıgı söylenen Rijkard artık yok.Etoo nun da gidicegi acıklandı.Aslında meydan tam da tekrar ona kalmaya baslamıstı(messiyle anlastıgını varsayıyoruz)
Ronaldo ve göbeğinin 30undan sonra bile ragbet gördüğü bi piyasada ronaldinhonun bu fiyata satılması bana göre fiziksel ya da psikolojik bir rahatsızlıgının bulunduguna işaret olabilir.
Laporta deco etoo ve ronaldinhoyu guardiolanın sözüyle satacak bir adam değildir.

Adsız dedi ki...

"sicak barcelona'dan sonra kuzey italya'nin havasi kendine getirir onu"...
Barcelona - Such a beautiful horizon
Barcelona - Like a jewel in the sun
Por ti seré gaviota de tu bella mar
Barcelona - Suenan las campanas
Barcelona - Abre tus puertas al viva Barcelona

QUEEN

jose dedi ki...

Ben Inter'ın Quaresma ıle bır bomba patlatacagını dusunmuyorum.Belkı Etoo olabılır hedefındekı ısım..

aşkın dedi ki...

''Milli takım, uzakdoğu turneleri,hayırn maçları derken dibe vurdurdular adamı''
Haklısın abi, birebir aynı olmasa da Zidane da 2002'den sonra benzer bir durumla karşı karşıya kaldı, 2006da Fransa için silkindi o kadar.
Bu adamları bu kadar yoğun maç temposuna sokarsan onlar da o yoğunlukta dünyanın sonu yakınmış gibi düşünüp kendisini koyverir.
Ben Milan için pek de olumlu düşünemiyorum, Messi - Ronaldinho - Etoo üçgenini unutmadık...

orkun dedi ki...

Bonservisin (göreceli olarak tabii) düşük olmasının sebebi Ronaldinho'nun bir şekilde serbest kalıyor olması filan diye bir yazı vardı bir ara. Hatta, menejeri abisiymiş de Barcelona'yla kapışmış, "bedavaya götürürüm" demiş, v.s. muhabbeti vardı. Var mı işin aslını bilen?

Adsız dedi ki...

28 yaşından büyük futbolcular yıllık ücretleri karşılığında serbest kalıyor.6.5milyondan 3 yıllık kontratı olan ronaldinho nun bu bonservisi zaten yaklaşık 20 milyon civarı ediyor.milan üstüne bonus filan da vermiş.her türlü karda olan taraf barça.kaybettikleri hiçbir şey yok.

Adsız dedi ki...

Quaresma nereye giderse gitsin bir yıl sonra geri döner portekiz'e,yapamaz o başka yerde.

Pads dedi ki...

Kac zamandir dedigim gibi, 201x'li yillarin taktigi 4-6-0 olacak. Bu taktigi en erken uygulayan buyuk butceli takim herseyi supurur. AC Milan'in butcesi AS Roma'da olsaydi keske, ahh Totti ah, tek sampiyonlukla bitmemeli senin gibi bir adamin kariyeri.

Adsız dedi ki...

barca'da hleb'i aldı

interin alacağını düşünüyordum
quaresma'nın ellerinde patlama olasılığı yüksek

Adsız dedi ki...

Barcelona'dan sonra Milano'da kendinemi gelir yoksa sıkıntıdan kendinimi jiletler bilinmez.
Barcelona'nın Ronaldinho'yu takımda tutmak istemediğini sanmıyorum.Yani bu Hadi biraz para ederken satalım yoksa elimizde patlar denilecek bir adam değilki.
Bence Ronaldinho beylik tabirle misyonunu doldurduğunu hissetti motivasyonunu kaybetti Barca'da.
Messi varken elde ısrarcı olmadı Barca bu konuda belki.
Messi bir sezon %80 maç oynama oranını yakalasın Ronaldinho'yu kimse anmaz ama aksi olursa heleki Milan'da bir geri dönüş yaparsa (inşallah!) birilerinin başını yer bu transfer.

Adsız dedi ki...

"Van Basten,Rijkaard,Gullit"
"Kaka,Pato,Ronaldinho"

"3 As - 3 Papaz" postunda anlatmaya çalıştığın işe dönmesin Milan'ın sonu. :)