10 Temmuz 2008

Galatasaray Kalesi

Eser Özaltındere çocukluk kahramanlarımdandır benim. Bu gözler Haydar, Hayrettin, Volkan'ı, 2 Mehmet'i de gördü Galatasaray kalesinde. İyi yabancı kalecilere teslim edilir ekseriyetle Galatasaray kalesi: Simovic, Taffarel ve Mondragon... Orkun ile başlayan Aykut ile biten sezonun ardından şimdi yine yabancı kaleci arayışı var Florya'da. Antalya'ya giden Fevzi'yi -kimi kaynaklarda Fikret(!)- de katarak 3 kaleciyi değerlendirelim. Önce erken firar eden Fevzi. Orkun transferini öğrendiğinde; Hürriyet gazetesi muhabirine telefonda "öyle mi; şimdi ben bu telefonu kapatır sonra da kırarım" dedi ve valizi topladı. Profesyonel futbolda yetenek kadar akıl da gerekli. Gemileri yakıp gitti Fevzi. İyi bir çizgi kalecisiydi, boy problemi vardı ama zamanlaması iyiydi. Zamanlama hatasını kalede değil kariyerinde yaptı. Bu sezon Antalya ile süper lige çıktı ama Ömer Çatkıç transferi onun için işlerin yolunda gitmediğinin göstergesi. Aykut, Mondragon'un arkasında 5 yıl bekledi. Antrenmanda gördüğüm en iyi profesyonellerden, çok çalışır ama onun da kariyerinde Orkun gibi bir frikik etkili oldu. Geçen sezon Galatasaray'ın kazandığı şampiyonlukta özellikle Ankaraspor deplasmanında maçı çevirip büyük katkı yaptı Aykut, keza Sivas'ta da. Yıllardır üstüne koyan bir kaleci mi; değil. Orkun yenmeyecek golü yiyen, çıkmayacak topu çıkartacak türden bir kaleci oldu hep benim için. Tek başına maç da alır tek başına 3 puanı da verir modeli. Medyaya hiçbir zaman sempatik gelmedi, boğazlı kazağına taktılar, defansla çok konuşuyor dediler, kaleyi Aykut'a devredene kadar bence kariyerinin en parlak dönemini geçirdi. Üstelik o sezon başında sallanan; sonraları duvar olan Servet ve gerisine atılan her topu seyreden Volkan'ın arkasında oynadı. Gelelim yabancı kaleci transferine ve 2 Türkten vazgeçme sebebine. İki kaleci de Galatasaray taraftarına güven vermiyor. İki frikik yüzünden. Aykut'un Kadıköy'de Alex'den yediği frikik, Orkun'un da Ali Sami Yen'de Kasımpaşa'dan yediği gol. Taraftarın hafızasına böyle kazındın mı; ağzınla kuş tutsan yaranamazsın işte. İyi kaleciyi kimse DHL ile yollamıyor tabii. Itandje doğru tercih mi? Ben seyrettiysem de; hatırlamıyorum bu adamı Fransa Ligi'nden. O geldiğinde muhtemelen giden Orkun olacak. Peki Itandje'nin adı taraftarda kredi yaratacak mı sezon başında? Hayır. Tecrübeli, büyük bir ismi getirirsin (Coupet, Palop, Dida). Adam sezona kötü de girse; tribün sabreder. Itandje mi? Şampiyonlar Ligi ön elemesinde bir arıza çıkartsın, anında 6+2'nin +2'sinde yer bulur kendine...

38 yorum:

Adsız dedi ki...

eser özaltındere zamanları benim de çocukluğuma denk geliyor. bir de haydar vardı galatasaray kalesinde. fatih terim raşit müfit erkasap cüneyt tanman o dönemin oyuncularıydı. gs nin 14 yıl şampiyon olamadığı dönemler. şimdi düşünüyorum da türk futbolu inanılmaz kısırdı o dönem. cemil turan, engin verel, ali kemal denizci, fatih terim, şenol güneş. bunların dışında oyuncu yoktu diyebilirim.

Adsız dedi ki...

Itandje, Gaziantep'in Lens'ı elediği turda Lens'ın kalesindeydi. Biraz macera bir kaleci. Spektaküler kurtarışları var atletik özelliklerini iyi kullanıyor ama Liverpool'a gitmesi çok büyük hataydi. Orkun - Aykut'tan çok büyük bir klas farki olduğunu düşünmüyorum. İzlediğim sınırlı sayıda maçı göz önüne aldığımda.

EDDIE dedi ki...

geçen gün gstv'de aykutun ropörtajı vardı, onu izledim, şikayet ediyordu yabancı kaleci transferi için, ağlayacaktı neredeyse, aykut böyleyse orkun gitsin intihar etsin.
o değilde adnan sezgin dün 3-4 yabancı daha alacğaız dedi, ben bir kaleci ve savunma oyuncuu ile transferi kapatırız diye düşünüyorudum.

a.c. sedef dedi ki...

aykut'u da anlamak lazım ama taffarel geldi arkasında kaldı.tam geçecem derken mondragon tam oldu derken bu sefer orkun kaleyi devraldım dediği anda da itandje çıktı.bazı kalecilerin kaderi iyilerin arkasında beklemek oluyor.

Adsız dedi ki...

Ben kendim Almanya'da yillarca kalecilik yaptim. O yüzden kaleci'nin en büyük ihtiyacini da biliyorum diye düsünüyorum. O da kendi takim arkadaslarinin ve teknik heyetin ve profesyonel alanda da ayrica taraftarin güveni. Sahsen gecen sezon bastan sona Aykut'u kullanirdim kalede, ve Milli Takim'da da sadece Volkan Demirel opsiyonuna bagli kalmamak icin de Aykut Ercetin'in desteklenmesinden yanayim. Ancak dogrudur, iki kaleci de güven vermiyor. Ve bu kadar kaleci spekülasyonu yapildiktan sonra da herhalde yeni bir kalecinin alinmasi da olagan olacaktir. Ancak Aceto'nun da bahsettigi gibi, ismi olan biri olmali. Yoksa Itandje gelecekse, Aykut ile yola devam edilsin derim...

jose dedi ki...

ıtandje bence ıyı secım uA forumlarında da defalarca yazdım cok ıyı ısyaptı yonetımı tebrık ederım..

Adsız dedi ki...

aykut refleks olarak çok iyi kaleci ama yan toplarda arkaya atılan geri paslarda "aha hata yapacak" dediğimiz bi kaleci. keşkee biraz oynasa kendini geliştirse de her daim kalecimiz aykut olsa, gönül ister adler gelsin ama madem itandje yi istedi hans skibbe izlemiştir kendisini, itandje de gelir gelmez aykuttan kaleyi devralacak kalitede değil zaten, aykut da zaafiyetlerini geliştirirse kaleyi devralır. orkun da çok gol yemedi ama nedense pek tutulmadı, şu ana kadar izlediğimiz kadarıylaa aykut/orkun arasında çok fark göremedik, aykutun daha çok tutulmasının nedeni de orkun' un antipatik gelmesi galiba..

cankalender dedi ki...

Ah be Aykut'um, bu topraklardan biraz uzaklarda doğacaktın, adın da afilli bir şey olacaktı ki önüne milyonlar dökeydik de eşini ikna için nice maymunluklar yapaydık..

Ama işte gereksiz bir yabancı hayranlığı var malesef. Git kurtar diyeceğim kendini ama kendi takımımı da düşünüyorum, patlak lastikle yola çıkıyoruz bari yedeğimiz sağlam olsun diyorum.

sinem dedi ki...

orkun hakkındaki fikirlerine katılıyorum, "aha yedi" derken mümkün olmayan kurtarışlar da yapar; hiç beklemediğin anda benim bile tutacağım topları da yer. ha onu ve aykutu geride bırakacak transfer itandje mi, onu zaman gösterir. çok tanınmamış bir isim çünkü, kimsenin "oley itandje geldi" dediğini duymadım. daha çok "kim lan o itandje" tepkisi mevcut.

her şey bir yana, ilk fotoğraf şahaneymiş.

Adsız dedi ki...

Tamam kabul ediyorum adam yaslandı bazen unutması normal ama hadi o röportajı yapan salak da mı farkına varmadı Abi Antalya'ya giden Fikret degil fevzi demedi hadi onu gec bari gazeteye gecen duzeltseydi Ama Hıncal Uluç'un Fevzi hakkındaki goruslerine katılyorum Bahsi gecen 3 kalcediden de iyiydi bence...Kaleci konusuda gercekten su anda muamma ilk 5 (en az) resmi macı izleyip karar vermek lazım...Su anda tek sansa ihtiyacımızın oldugu mevki bence...Bİde Kewell'in saglıgına duacıyız..:D

... dedi ki...

orkun un bir de leverkusen den yediği frikik vardı ki en fenası oydu.

Mr.Eko dedi ki...

Itandje çok iyi transfer bence. Şansıma liverpoolun FA cup maçlarından 2'sini izlemiştim ve kesinlikle kalede güven verdiğini söyleyebilirim.

Anormal refleksleri var, defansı organize etme konusuna pek dikkat etmedim açıkçası. Boyu hatırladığım kadarıyla uzun değil.

Transfer iyi ama ben olsam Aykut'la devam ederdim.

Adsız dedi ki...

galatasaray kalesi öyle ya da böyle hep doğruyu buldu. kötü tercihleri de çok oldu muhakkak. Cengiz Dülgeroğlu nu hatırlarsınız. iki mehmet ve orkun da GS kalesi için bi iki fırınlık eksikleri olan kalecilerdi. kendi yetiştiremediğimiz kerem'in durumu da ortada.
mevcut durumda ise itandje nin ortalama bir performansla sadece yabancı olmaktan kaynaklı, aykuta karşı bir eşitler arası birinciliği olacağına inanıyorum. gönlüm aykuttan yana. bir müddet kalecilik yapan biri olarak,tecrübenin aykut için yeterli bir ilaç olacağını ve uzun yıllar rahat ettireceğini düşünüyorum. (tecrübe konusundaki tezim için Rüşti'yi istisna tutuyorum..)
son not olarak da; aaykut almanya'da doğmuştur ve taffarel ile hiç oynamamıştır.

Adsız dedi ki...

itandje bildiğin kova..başka bişe değil.kaleye geçtiğinde aykuttan daha fazla mı güvencem bu adama.hiç sanmıyorum.madem eldeki kalecilere güven bu kadar azdı mondragonun gönderilmesi de başka bir hata.

şöyle de bir durum var ayrıca:
son 8 haftada aykutun yediği gol sayısı 4tü ki bu gollerin 3ü sivastan yendi.(rakamda yamulma mümkündür +/-1)
orkun ise kaleyi bıraktığında ligin en az gol yiyen kalecisiydi.
sorun performnassa ortada kötü bir performans yok,sorun güvense itandje ile çözülemeyecek.

ha bir de derler ki,"biz avrupa da başarı istiyoruz,bu kalecilerle işimiz zor olur."fenerbahçe volkan la çeyrek final oynadı.daha ötesi mi var bee..:)

ix dedi ki...

Orkun bence fazlasıyla güven vermeyen bir kalecidir. Bir de bence onun frikiği Kasımpaşa'da yediği değil de Leverkusen maçında yediğidir. Aslan toparlanmış yüklenirken çok saçma bir şekilde geri sektirmişti topu. Devamı da gol olmuştu. Ben Aykut ile devam edilebileceğine inanıyorum. Boşverelim Itandje'yi.

Adsız dedi ki...

aykut u cm diliyle her şeyi en az 13 olan ama hiç bi şeyi de 18 olmayan bi kaleci olarak görüyorum. sonuç itibariyle gs kalesi ona emanet edilsin ya da edilmesin de diyemiyorum bi türlü :)

Anıl dedi ki...

Ben bu Itandje'ye oldum olası ısınamadım. Çok hatalı goller yemesi bir yana, son derece suratsız ve kasıntı bir adam. Sırf bu özellikleri dolayısıyla Galatasaray'a yakışmayacağını düşünüyorum. Takım Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek ve kaleci konusunda duygusal davranılmaması gerek belki de ancak kale Aykut'dan alınacaksa eğer, Itandje'ye verilmemeli.

Adsız dedi ki...

Yasli bir komsumuz(Rahmetli) hep söyle derdi: gavur bokunu getir koy bir kavanozun icine, pazarda alan cikmazsa yüzüme tükürün derdi. Bunu söylemin su kaleci sorunsalinda ne kadar dogru oldugunu anlayabiliyoruz.

Adsız dedi ki...

hep kaleden konuşuyoruz. Cafercan Aksu vardı genç takımların en fazla gol atan milli oyuncusu bir onu düşünelim onun yerinde şimdi kimler oynuyor?

Aceto, güzel yazılarınla gençlerimize sahip çıkalım kampanyası başlatalım. 11 tane Türk sahaya çıkınca nasıl gururlanmıştık unutmayalım?

Yabancısız G.Saray kadrosu dileğiyle...

MİYOZZY

Adsız dedi ki...

MOURİNHA'ya ithafen ;

Bu blogda zaten ne zamandır Ua forumuna dönüştü artuık İtandje gibi yıldız transferlerinizi bu blogda tartışıp yorumlarsınız beraberce,yorumlarda da zaten Fenere küfretmek,Aziz Yıldırıma "AZİZE" demek serbest ve yayınlanıyor,bu mesaj yayınlanmayacak ama yazdım ee ne de olsa bu bloga son girisim artık.

Aydıncan

teritori dedi ki...

Konu Orkun olduğunda yediği veya kurtardığı gollerden çok aklıma ilk gelen şey topu oyuna sokmaktaki başarısızlığı. Burada kullandığım başarısızlık en hafif tabir oldu. Itandje'nin hiçbir maçını izlemedim o sebepten bir yorum yapamıcam. Fakat kendisinde olması gereken en önemli özellik bence topu hızlı ve isabetli bir şekilde oyuna sokması. Eğer böyle bir özelliği yoksa çaıkçası haybeye yabancı kontenjanını doldurduk demektir. Ben Aykut'un iki frikik dışında hatalı gol yediğini görmedim. Aykut kalabilirdi ve yıllarca da korurdu kalemizi.

Adsız dedi ki...

aynı kalitede iki kalecimiz varken bi üçüncüsü neden? umarım çok yerinde bi tercihtir ve bizde seve seve bütün sölediklerimizi yutarız. ama en önemlisi aykut asla küsmemeli gerekirse orkun'dan aldığı kaleyi bu seferde Itandje'den almasını bilmeli...

scapula dedi ki...

Fevzi'nin kaleciliğini beğenmiyor değildim. Ama ben bugüne kadar Galatasaray'da demeçleriyle bu kadar sinir bozan, bu kadar ağlayan bir adam görmedim. Bu noktada, verdiği röportajardan kısa alıntılar yapalım.

***

"Rize’de yanıma bir kız geldi. Beni tanıdı, imza isteyecek dedim, fotoğrafımı istedi. Ali Sami Yen Stadı’nda görevlilere ’Tanımıyor musunuz ben kaleci Fevzi’ dedim. Arabadan indirip beni aradılar."

G.Saray’ın 3. kalecisi Fevzi Elmas, kimsenin kendisini tanımamasından dert yandı.

İnşallah Karşıyaka maçında kaleye geçer, iyi oynarım. Siz de benim için ’İyi kaleci’ diye yazarsınız. Yoksa, 30 yaşıma geleceğim, Mondi o zaman jübile yapacak. Kaleye geçemeden ikimiz birlikte futbolu bırakacağız.

***

Takımdaki ağabeylerim yanıma gelip ''Ne o lan, sen Küçük Emrah mısın, niye kendini acındırıyorsun?'' dediler, ama benim kendimi acındırmak gibi bir derdim yok, ben hala meşhur olamadım.

***

(Durup dururken) ''Ailem Fenerli ama ben iki yıl önce Galatasaray'ı tercih ettim, bununla da gurur duyuyorum.''

***

Bunları bir şekilde sineye çektik. Ama Adnan Sezgin'in kaleci almayacaklarını, elimizdeki üç kaleciye güvendiklerini söylemesine rağmen sen Lig TV'ye yine röportaj verip, ''Kaleci alınırsa giderim. Bize niye güvenmiyorlar? Kariyerimi düşünmek zorundayım. Bıdı bıdı...'' diye konuşursan yolun açık olsun birader. Daha o an düşünmüştüm inşallah bu adamdan kurtuluruz diye. Sen kimsin ki bu kadar konuşuyorsun be adam? Ne yaptın bugüne kadar da bu kadar konuşma hakkı görüyorsun kendinde? Koskoca Galatasaray, sen oynayasın diye kaleci almayacak ha? Galatasaray burası, Çanakkale Dardanelspor değil (şunu da hatırlatayım, biz Fevzi'yi aldığımızda Çanakkale Dardanelspor'da da yedekti). Ha bir de Orkun geldikten sonraki demeçleri var ki, o başlı başına ayrı bir konu. Sen küme düşen Kayseri Erciyesspor'un kalecisinden çekinip, onu geçemeyeceğine inanıp telefon kırıyorsan sana daha ne diyelim. Böyle tarihte Kerem İnan Abi'nin yanındaki yerini alırsın işte.

breath dedi ki...

irkci degilim ama zencilerden nefret ediyorum tadinda bir yakla$im olacak ama..

siyahi arkadaslardan iyi bir kaleci gormedim, hatirlamiyorum.

bu adamlar basket oynasin atletizm yapsin, futbolda da ortalarda dola$sinlar gol atsinlar ama kale, malesef

umarim bir istisnayla kar$i kar$iyayizdir.

Adsız dedi ki...

Galatasaray'da(aslinda tum buyuk takimlarda) kalecilik yapan kisinin soguk oyunu cok iyi oynamasi gerekiyor. Macin 90 dakikasi rakip kaleye 1 ya da 2 kere gelir, o ara oyundan sogumamis olup kurtaris yapabilmek cok onemli. Itandje'de bu ozellik yok maalesef, Liverpool'un kupa maclarinda alt lig takimlardan yedigi gollere bir bakin.
Kaleciye cok is dusecek Sampiyonlar Ligi maclarinda is gorur ama bir Buyuksehir Belediye Ankaraspor macinda takimi yakmasi buyuk ihitmal.

Çetin Cem dedi ki...

itandje'yi sadece fa cup maçlarımızdan izleyebildim, ki sonuncusunda maalesef bizi barnsley'ye eleten golü epeyce fena bir şekilde yemişti. ama yedek performansıyla yargılamak olmaz. kewell gibi dogmatik bir liverpool sevdasıyla seviniyorum bu adamın gelişine :)

aykut'a gelince, bence onun patlayıcılığı yok. hani volkan'ın, rüştü'nün, hatta hatta orkun'un, bazı maçları olur, "bu adam bugün gol yemeyecek" dersin ya, aykut'ta o yok bence. yenecek olanı yiyor, yenmeyecek olanı da yemiyor. ha, bu kötü bir şey mi, değil. ama mondi'yi gördükten sonra insan biraz daha ekstra bir adam istiyor. itandje o adam olmaya daha yakın işte.

Adsız dedi ki...

çikolata renklilerden pek iyi kaleci çıkmıyor. yanlış anlaşılmasın yazdıklarım, ırkçılık gibi bir konu söz konusu değil. nasıl beyazlardan siyahileri zorlayacak sprinter çıkmıyorsa, nasıl uzun mesafe koşularında kuzey afrikalı egemenliği varsa öylesine bir tespit bu...

Adsız dedi ki...

aykut'un bir kaleyi terketmeme sorunsali mevcut. sanki biri ona mactan önce "altipas gemi, sen kaptan, orayi en son sen terkedeceksin" demi$ gibi; defansin ofsayt taktigi yaptigi uzun toplarda, yan toplarda, $i$irmelerde vs. hicbir aksiyon göstermiyor. kendisini cok tutarim, fakat 5-3'lük sivas macini canli izlemi$ biri olarak mac esnasinda en az 5-6 kez "aykut cik!" diye bagirdigimi biliyorum. yedigi 2. gol de tuz biber oldu. tek sorunu budur bence. itandje'nin en önemli özelligi refleksleri ise pek bir $ey katamaz gs'ye. zira aykut'un da en önemli özelligi o. bir fazlasinin olmasi gerekiyor. ama dedigim gibi "gerek yok" da diyemiyor insan. bonservissiz sorensen alinsaydi hem ben daha rahat ederdim, hem de kaybedilecek bir $ey olmazdi.

bir riske daha girdik, bakalim.

Adsız dedi ki...

bugüne kadar hep adı tecrübeli, kendini ıspatlamış, kariyer yapmış yabancı kaleciler (simovic, tafo, mondi) getiren cimbom bence bu defa büyük risk alıyor.

liverpool'un önemsemediği kolpa maçlarda kerhen kaleyi korumak bu adamın bildiğim tek başarısı (!) lens'de oynarken bir kaç kez uydudan izleme şansım olmuştu. bana göre Aykuttan fazlası olan bir eleman değil. Eğer aynı ayardaysa neden yabancı kontenjanı bu adam için harcanır anlamıyorum.

ısaakson kaçırıldı sorensen boşta alınmıyor. bu isimler hem çok daha tecrübeli hemde kalecilikte ekol denilecek ülkelerden geldikleri için güven verirlerdi.

aşkın dedi ki...

Onu bunu bilmem, Fevzi Elmas a büyük hayranlık duyuyorum; istenmediği yerde durmadı, çifte standarda gelmedi, Tümer Metin in düştüğü hataya düşmedi, yolu açık olsun.
Hakancan gol rekoru kırana kadar taraftarına dokuz doğurttu, onca sıçışın ardından adi medyanın gazlamasıyla ''benim gibi forvet yok'' diye böbürlendi ama ona laf yok çünkü arkasını sağlam yere dayamış.Ümit Karan, Fevzi Elmas isyan edince de ''siz kimsiniz'' öyle mi?
Sergen Yalçın ağabeylerinin kanatları altında kulübe birşey kazandırmaz, imza attığı kulübe ''ben zaten bu kulübün taraftarıyım'' der ama anlı şanlı Beşiktaş taraftarı onu yere göğe sığdıramaz.Tümer elinden geldiğini yapar, hiç olmazsa kritik maçlarda sahneye çıkar ama ne kulübü ne de taraftarın yüz verir.İşte Tümer rest çekeceğine bağlama çekti ''başka takımda oynamam'' diye sonra da dımdızlak ortada kalınca Fenere gitti.Fevzi böyle yapmadı işte, helal olsun.Gidiyorum dedi ve gitti.
Ha bir de ''yerli kalecilere niye şans verilmiyor'' diyip şans bulamadığı için isyan eden Fevzi'ye çemkirmek de apayrı bir boyutmuş.
Çifte standardını sevdiğimin cennet ülkesi...

scapula dedi ki...

Aşkın Bey,

Anladığım kadarıyla yorumunuzu bana karşı yapmışsınız. Yok eğer öyle değilse, yanlış anlamışım demektir, kusura bakmayın.

Söylediklerimden nasıl bu sonuçlara vardınız bilmiyorum. Daha çok anlamak isteklerinizi anlayıp, konuyla hiçbir alakası olmayan söylemek istediklerinizi söylemişsiniz sanki*, heyecanınıza veriyorum. Herkesin olaylara yaklaşımı farklıdır, insanlar kategorize etmeye gelmez. Fevzi'nin haddini aştığını düşünüp demeçlerini eleştirmek de, aynı durumdaki bir başkasını savunacak olmak anlamına gelmez.

* "Ha bir de 'yerli kalecilere niye şans verilmiyor' diyip şans bulamadığı için isyan eden Fevzi'ye çemkirmek de apayrı bir boyutmuş."

Bu yüzden söylüyorum işte, söylemek istediklerinizi söylemişsiniz ama konuyla hiçbir alakası yok. Evet bu ülkedeki bazı genel yaklaşımlarda bir çifte standart mevcut, bravo bunu görmüşsünüz. Peki burada olmuş mu acaba böyle bir şey? Kim yapmış söylediğinizi? Birileri yerli kalecilere şans verilmediğinden yakınmış, birileri de Fevzi'ye "çemkirmiş". Kesin bunlar aynı kişilerdir, ben söyleyim de, illa ki vardır böyleleri! Bu mudur bakış açısı?

Neyse efendim; yorumunuz, içinde fanatizm barındırdığı için başka herhangi bir açıklama ya da cevabım olmayacak. Söylediklerim de yeterince açık zaten.

Saygılar;

Adsız dedi ki...

kalecikte mental guc cok onemlidir malesef suan hicbir turk kalecisinde bu yetenek yoktur. Itanje ise bence rezalet bir kalecidir. Sonunda aykut kalede kalir.

Blogspor dedi ki...

Başta şunu söyleyeyim yazı ve resimler harika.Gelelim Gs kalesine...Aykut bu sezon az forma giydiği için Aykut'u değerlendirmek zor.Aykut kalede kaldığı süre zarfında güzel performans izletti bizlere.Ama Orkun bu sezon kalede garip performans sergiledi.Bkz:Bir maç iyi,iki maç kötü,3 maç iyi,1 maç kötü vs vs...Bu yüzden Gs'ın İtandje gibi bir kaleciye ihtiyacı var diye düşünüyorum ve İtandje doğru seçim diyorum.

aşkın dedi ki...

Neticede yorum kısmı da olsa burada misafiriz ama eğer yazılanlarla başka insanlara mesnetsiz konuşmuş gibi görünmüşsek bunu düzeltmek boyun borcudur.
Sevgili Scapula,
yazacaklarımı sizin yorumunuzu görmeden önce belirlemiştim ama itiraf etmek gerekirse sizin yorumunuz da tuz biber oldu.Buna rağmen şahsınız adına tabii ki haklısınız, kusura bakmayın.
Diğer yandan ''kulüpçülük'' gözüyle bakıldığı için bahsettiğim çelişkiyi sizde değil ama pek çok Galatasaraylıda görebiliriz.Çünkü onlara göre Fevzi resmen ''başkaldırmıştır'', haklı bile olsa ''kulübe saygısızlık'' etmiştir.Ben bu gözle bakmıyorum, taraftarlığı bir mezhep gibi benimseyenlerden değilim.Örneğin Aceto gayet sağduyulu, Fevziyi asıp kesmiyor; sadece akılsızlık ettiğini söylüyor, ''keşke sabredebilseydi'' diyor.Ben bir adım daha ileri giderek olaya Fevzi açısından da bakıyorum ve maalesef her insan soğukkanlı olamayacağı için verdiği tepkide kendisini haklı buluyorum.
Çünkü ne zaman bireylere de önem verilirse o zaman insanlık kazanır, yoksa bugünkü gibi; güya devlet insanlık için olması gerekirken insanlar devletlere - kurumlara feda edilirse şimdiki zamanın ceberrut dünyası varlığını sürdürmeye devam eder.Tekrar söylüyorum; bütün bu yazdıklarım size değil bahsini ettiğim çarpık taraftarlık anlayışınadır.Metin Oktayların, Hagilerin de birer birey olduklarını ve birey olarak hepimizin bildiği katkıları verdiklerini unutanlaradır.
Ben de saygılarımı sunuyorum

Adsız dedi ki...

türkiye ligi için bile bu yerli iki kaleciyi tartışıyorsak galatasaray kalesine transfer şart ama bu ıtandje midir kesinlikle değildir.

Beercholic dedi ki...

orkun un işini bitiren maç leverkusen maçıyıd ayrıca yanlış hatırlamıyorsam istavroz çıkartıyordu? sahi bilen var mı ne amaçla yapıyordu o hareketi?

cankalender dedi ki...

Orkun Galatasaray dergisine müslüman olduğunu, istavroz hareketinin kendisine uğur getirdiğine inandığını açıklamıştı.

Adsız dedi ki...

Melo'da sıkıntı olunca Galatasaray Aykut ile yeniden anlaşmış. Selçuk'un Muslera forması giydirilmiş sarı adamı bile Aykut'tan daha az maliyetli ve faydalı. Sonra kurumsallaşma, Candan Erçetin falan filan.

Aydın Yılmaz da kulüp bulamayacak sonra sözleşme imzalanacak, Emre Çolka da. Bitmedi çilemiz. :)