11 Temmuz 2008

Nihat Faktörü

İbrahim Kaş Getafe formasıyla bu fotoğrafı veriyorsa en büyük pay Nihat Kahveci'nindir. Onun İspanya'da, La Liga'da çizdiği Türk imajının getirisi bu transfer. Öncesinde Ersen Martin de Nihat markasından faydalandı Huelva'ya giderken. Aurelio ile birlikte 4 futbolcu oldu La Liga'da. Tugay-Tuncay ilişkisi de bunun bir benzeri. Serie A'da ise notumuz kırık, geçmişte hayalkırıklığı yaratan transferler yüzünden...

17 yorum:

Adsız dedi ki...

la ligada 4 türk futbolcu oynuyor, rüya gibi.
ki bunlardan ibrahim kaş'ın, ve kısmen ersen martin'in türkiyede adam yerine konulmaması da ayrı bir enteresanlık, neyse.

Adsız dedi ki...

Bence İbrahim Kaş Nihat kadar adından söz ettirebilecek kapasitede bir futbolcudur. 2 yıl içinde daha büyük bir transfer yapabileceğini düşünüyorum. Başarılar dilerim.

Adsız dedi ki...

ben serie a'nın artık en iyi 3 ligden birisi olduğuna katılmıyorum, ilk 3'e ispanya, ingiltere ve almanya girer benim gözümde. adamların en büyük takımları bile stadlarını dolduramıyor, iki büyük kulübü (inter-milan veya roma-lazio) aynı stadda maçlarını oynuyor, ki o stadlardan birisi de olimpiyat stadı. bugün türkiye'de kimse atatürk olimpiyat stadı'nda maç oynamak istemiyor ama adamların iki büyük kulübü roma ve lazio bir tane dandik roma olimpiyat stadı'nda maç oynamaya mahkum olmuş. bak almanya'ya stadlar her daim full çekiyor, bakıyorsun dortmund nerdeyse küme düşecek ama her maç stadında 80,000 kişi var, ha italyan futbolunun sıkıcılığına falan zaten girmiyorum bile. sözün özü; bu haliyle serie a'ya en iyi 3 ligden birisi demek artık yavan geliyor..

Adsız dedi ki...

Serdar umarım başarılı olur ve bu başarısını milli takıma taşır.Milli takımdaki sivrilen oyunlara baktığımızda yurt dışında oynayanlar halil dışında yok ama avrupa tecrübesini her oyuncu yaşamalı.

Seyirci sayısı ile ligin kalitesini belirlemek ne kadar doğrudur bilmiyorum ama eskiden sevmediğim ingiltere ligini artık tek geçiyorum.Ligin tepesindeki ile en altındaki arasındaki maç bile kıran kırana geçiyor.Ama dönüp türkiye ye baktığımızda ligin tepesindeki bir takım sonucuyu 5-0 yense bile şu şekilde yorumlar yapılıyor.Bu nasıl lider lig sonuncusuna tam beş tane pozisyon verdi.Bu mantıkla gidersek ligimize kalite hiç gelmeyecek.

tofi dedi ki...

bence fazla kabiliyetsiz ancak avrupannın sayılı seri oyuncularından, calım yedigi adama tekrar yetişecek kadar, insallah bu özelligiyle forma sansı bulur, yoksa saatli bomba, stilini eski samsunlu ve bjk li erman güraçara benzetirim arkadasın, fazla sakar.

Adsız dedi ki...

insallah bu adam stoper olarak oynarda milli takımımızın defansını garanti altına almış oluruz..sağ bek gökhanın zaten..

jose dedi ki...

serie a'da tek oyuncumuz var:gokhan ınler.oda maalesef ısvıcre adına mucadele edıyor...

Adsız dedi ki...

bende sevmiyordum premiership'i en iyisi la liga bunbesligada neymis diyordum ama artik bencede en guzel 3 lig ispanya ingiltere ve almanyanin. italyada kotu imajimiz oldugundan degilde onlarin futbolu pek bizimkilere uymuyor, bence artik yavas yavas hepsi ilerde italyada oynaarim fikrini kafalarindan atmaali bizim futbolcularin, git gidiyorsun ingiltereye almanyaya ispanyaya. italyadan uzak dur da.

Adsız dedi ki...

en önemli özelliği hızı kaş'ın.
ispanyaya gitmesine sevinmekle beraber avrupadaki scoutların ne kadar ince ve objektif çalıştıklarını gösterdi bize.
umarım başarılı olur...keşke yetişmiş olduğu Beşiktaşımızı unutmaz.çok mu duygusalım,bilmiyorum.ama Nihatın her zaman minnetle Beşiktaştan bahsetmesi beni gururlandırıyor

st dedi ki...

İbrahim umarım çok çok başarılı olur. Ülkemizdeki birçok futbolcunun aksine beklemeden gitti, başarısız olup geri dönerse de bir gün pişman olmayacak. En azından denedim diyecek. Ki başarılı olacağına inanıyorum. Nihat'ı örnek alır ve de onun deneyimlerinden yararlanırsa faydasını görecektir. En kısa vadede dil öğrenirse İbrahim için birçok şey daha kısa sürede güzelleşir.İspanya'da 2 Beşiktaş'lı oyuncu görmek güzel ancak neden her ikisinden de yeteri kadar yararlanamadık, işte bu da üzücü. Hele şu an Kaş'ın bonservissiz gidişi. Y.D yöntiminin iş bilmezlik hanesinde bir artı daha.

Adsız dedi ki...

Q Aceto;

bu konuda ne düşünüyorsun bilmiyorum ama,
yabancı sınırlaması kalksa yurtdışında daha çok türk oyuncu oynar, korelilerin, japonların oynadığı liglerde dünya ve avrupa şampiyonalarında yarı final görmüş ülkenin oyuncusu yok !

Adsız dedi ki...

nihatin yanisira tayfunu da unutmamak lazim. sahsen onu da begeniyordum ispanyada iyi performans sergiliyordu nihat kadar on planda olmasa da..

Adsız dedi ki...

Türkiyede spor yorumcusu denen soytarıların futboldan anlamadıklarının somut göstergesi.Yıllardır Torinolu Şabana yalakalık yaptılar böyle yetenekli oyuncuları görmezden geldiler.Ülkemizde beğenilmeyip 1. sınıf liglerde yıllardır top koşturan onlarca futbolcu var.Bizim basından Nihat bile hala hak ettiği övgüyü alamadı.Takdir edilmek için Şaban gibi çirkef mi olmak lazım.Kaş efendi futbolcu diye millet burun kıvırıyor ama Milli takımdan haksız yere çıkarılışının maliyetini gördük.

anonim dedi ki...

İspanya'ya gidip de adam olamamış çok büyük yıldızlar olduğunuz düşününce İbrahimin performansı kafamda soru işaretleri doğuruyor.

Bakalım beleyip göreceğiz. Tek temennim, Avrupa'da oynayan her Türk futbolcusu gibi başarılı olmasıdır.

Travis and Tyler Durden dedi ki...

Saçı da düzelmiş adamın yalnız baksana kadife gibi. Yaramış İbrahimciime demek ki İspanya havası. Burdayken çocuğun saçı aba gibiydi.

Adsız dedi ki...

@orpen

sevgili orpen o şaban dediğin adamla görmezlikten gelinen yetenekli futbolcu ibrahim kaş'ın bu güne kadar futbolumuza kattıklarını bi karşılaştır istersen, adam ispanya'nın en dandik kulüplerinden birine gitti, bu mu şimdi bütün olay.. sonra o basınımızdan hakettiği değeri göremediğini iddia ettiğin nihat kahveci'nin bu güne kadar aldığı eleştirilerle o şaban dediğin adama yönelik yapılan eleştirileri de karşılaştır.. haa bak burda kazanılan tonla başarıdan, kırılan koskoca rekorlardan falan hiç bahsetmiyorum bile dikkat edersen..

allah herkese göz vermiş ama sen o gözlerle nereye bakıyosun merak ettim..

Çetin Cem dedi ki...

başarılı olacak bence. çok da genç gitti ki, kendisini geliştirmesi için uzun yılları var demektir.

bu arada bir futbolcunun bu yaştan avrupa'yı düşünmesi de başlı başına vizyonu olduğunun göstergesi zaten. helal olsun :)