7 Temmuz 2008

Haberin Kaynağı

Marca'da Galatasaray-Baptista haberi var. Haberin kaynağı Madrid değil İstanbul ama. Aragones'in Fenerbahçe ile kesin anlaştığını yazan Jose Felix Diaz, İspanyol hocanın imza töreni için İstanbul'dayken bizim medyadan duyduğunu gazetesine geçmiş. Tereciye tere satma durumu yani. Adnan Polat'ın Madrid'de olduğunu vs yazmışlar... Adnan Polat dün Bodrum'daydı mesela. Bu transferi; gerek takla -kuş buradan havalandı- haber olmasından gerekse Real Madrid'in istediği rakamdan dolayı pek olacak gibi bulmuyorum. Real Madrid 20 istiyor ancak 15'e de ikna olacaklar(mış); ki ne Galatasaray'ın bu parayı verecek bütçesi var ne de Baptista bu kadar para eder gözden çıkarıldığı kulüpte. Oldu ki alırlarsa bu transferinde döneminde Galatasaray'ın Roma'ya attığı 2.gol olur Baptista. Aurelio cephesinde ise Real Betis, Nihat vakasını örnek gösterip onu EU oyuncusu olarak oynatmak istiyor ve bunun için federasyona başvuracaklar. La Liga'da Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerden 3 oyuncu ilk onbirde başlayabiliyor.

28 yorum:

Adsız dedi ki...

kewell transferi galatasaraylılara özgüven getirdi ama o bonservissiz geldi. bunu gözardı etmemek gerek

galatasarayın maddi olarak bu transfere gücü yetmez bence.

anonim dedi ki...

Benim tezim şu; gazetelerin transfer haberleriyle ilgilenen birkaç kişiden oluşan haber servisleri var. Bu abiler her akşam içki masasında toplanıp, kafaları bir güzel cilaladıktan sonra, başlıyorlar:

Baptista'yı Cimbom'a transfer edelim.
Zlatan İbrahimoviç'i Fener'e alalım.
Beşiktaş'ın eli armut mu topluyor? Onlara da Mehmet Topuz'u getirelim.

Bu şekilde bir taraftan muhabbet, bir taraftan rakı-kavun derken bu haberler önümüze servis ediliyor(!)

Adsız dedi ki...

no nos gusta Robinho y Baptista. se les debe dar rápidamente. Robinho gastos de 35.000.000 €

Baptista 15.000.000 €. si este equipo turco (Gálatas ...) han 50.000.000 € que pueden comprar ambos. también dinero para los jugadores.

¿tienen 50.000.000 €?

c.ronaldo en lugar de Robinho Cesc fabrreags en lugar de Baptista.

(Ramón)

Adsız dedi ki...

el madrid de schuster debe tener continuidad pues la base es buena pero se ha tenido ke hacer un nuevo equipo y ganar haciendo eso es complicado. Capello yo creo ke no sorprende a nadie de ke es de los mejores entrenadores del mundo y ke debe tener un master en sicologia pues dos veces ke ha venido al madrid cuando estaba roto y lo ha unido muy fuerte el italiano, este equipo todavia es medio capelista y la fuerza se la ha dado capello, pero otro dia hablamos de él.
Schuster emcambio lo ha echo bastante bien, ha mantenido el grupo, y ha intentado mostrarnos su futbol con futbolistas jovenes ke creo despuntaran en proximas temporadas. Aparte los partidos serios ha tirado de estrategia y ha ganado, como barça o atletico, y no han jugado los mejores peero si los mas seguros y eso es inteligencia.

(Ramón)

dr feelgood dedi ki...

No nos han 50.000.000 €, e incluso si tuviéramos que mucho dinero, comprar wouldnt Robinho y Baptista. Galatasaray's ha ofrecido contrato de préstamo por lo que sé

xaxaxaxaxa <3 ramon

meali: o kadar paramız olsa gidip ikisini almayız. muhtemelen baptistayı kiralıycaz.

Adsız dedi ki...

bir ramon çevirisi de benden gelsin..

robinho ve baptistayı sevmediklerinden bahsetmiş amcamız.. robinho 35m avroymuş, baptista da 15m papel.

galatasaray ikisini de alsın o kadar 50 milyonları varsa diyor.. artı oyuncular için para..

son olarak c.ronaldo ve cesc gelsin.. bu ikisi gitsin diyor..

Adsız dedi ki...

ikinci yazıda ise kapsamlı bir capello ve schuster karşılaştırması yapmış..

adamın fena canı sıkılıyor heralde.. bi madridli oyuncu resminin altına hemen stratejik karşılaştırmalar döktürmüş..

neyse konuya dönelim.. baptista transferi bence de imkansız görünüyor.. gönül ister onu galatasaray forması ile görmek ama bazı gerçekleri göz ardı etmemek gerekir.. bu transfer çok zor..

hulleci dedi ki...

benim bildiğim robinho kontrat imzalayalı 3 sene geçtiği için kalan sözleşmesindeki alacaklı olduğu meblayı kulübe yatırıp istediği yere topuklayabiliyor. 35 milyona abramovich'e bile iteleyemezler yani adamı, tabii eğer kontrat durumu o şekildeyse.

Adsız dedi ki...

ya bu ramon 50 milyon euronuz var mı diyor? ne 50 milyonu kardeş biz 15 milyonu bulamıyoruz ne sandın bizi mancester united mı?

Adsız dedi ki...

feelgood
si los turcos no tienen (15M €), Baptista olvidar. no pueden comprar.
También Baptista no juega a préstamo en Turquía.

Tranquilidad que el fichaje ya esta echo, Calderon tiene que bajar los animos y relajar a los de Manchester para que su rendimiento en bolsa no afecte, el fichaje ya esta echo, solo falta la puntilla final. El Madrid este año fichara a C.Ronaldo (90M€) y Villa (40M€) y recuperara dinero vendiendo ROBINHO (35M€), Baptista (15M€), Soldado (10M€) y compañia. En realidad solo se gastaran 65M€ en fichajes, el año pasado se gataron 110M€

(ramón)

Adsız dedi ki...

bence 15 milyon avro sponsorla felan bir sekilde bulunur, kewell zaten bedavaya geldi nerdeyse, adamin sadece kendi ucretini oduyoruz, e sponsorla beraber 15 milyon avro diyorlar baptista icin en kotu ihtimal 5 milyon avro verse sponsor yada sponsoru felan unutun direk cimbom elini cebine atip 15 milyon verse alir, zaten olayin ozeti, hepimiz diyoruzki o kadar para yok, o kadar para yoksa bu takim neden sampiyonlar liginde oynuyorki? ciddi anlamda o baptistanin alinip alinmamasi degil mesele, galatasarayin 15 milyon dolari bile yoksa yani ne bilim samp liginde felan oynamasin.

Adsız dedi ki...

Baptista gelsin bende bikini giyerim ....

Bir de şu Ramón oğlanın yazdılarını iyi kötü Türkçe'ye çeviren var peki bu Ramón oğlan bizim yazdıklarımızı nasıl anlıyor ??

aksilaz dedi ki...

baptiata yıllık 5M dolar alıyor.hadi bonservisini verdik diyelim 5M dolar her sene vermek kolay iş değil.Ramona katılıyorum Robinho ve Baptista real madrid ruhunu tasıyan oyuncular değil.

Adsız dedi ki...

ramon'un dediği sumiala'nın da çevirdiği gibi kiralık olabilir aslında. diğer türlüsünü ben de imkansız buluyorum, olmasında zaten.

sercan tepeler

Adsız dedi ki...

Adnan Polat Hasan Doğan'ın vefat ettiği gece lig tv ye canlı yayında baglandı Madriddeydim ordan bi yere daha geçtim dedi avrupa ordan da hemen bodruma geldim die konustu

Adsız dedi ki...

@hulleci

hocam o dediğin bildiğim kadarıyla 28 yaşından büyük futbolcular için geçerli..robinho'ya o kural işlemez..

Adsız dedi ki...

Adnan Polat'ın aynı anda iki yerde olma özelliği var galiba (bodrum ve madrid)...

İnsanüstü başkana sahibiz:)

MİYOZZY

Adsız dedi ki...

bloguma yazmıştım bülent abi ilede paylaşayım.. Baptista gelir gelmez orası ayrı bir mesele ama forumlarda futbol yazılan çizilen yerlerde ''şu futbolcu TR'ye hayatta gelmez'' ''bu adam GS'ye gelir mi? '' gibi tartışmaların mantığını sakat buluyorum..

Sabah gazeteleri açtık, net üzerinde güvendiğimiz kaynakları taradık en son marca gazetesinin konuyu manşet yaptığını öğrendik ve kendimizi tartışmanın içinde bulduk.. Baptista Türkiye'ye gelir mi? .. Konu Baptista ve Galatasaray öznelinde gözükse bile geniş kapsamlı olarak düşünülmesi gereken ve artık mutlaka yıkılmak zorunda olan bir düşünceyide kapsıyor aslında.. ''Şu adam Türkiye ligine hayatta gelmez'' cümlesiyle özetlenebilecek dillere pelesenk bir çıkarım var Türkiye'de futbol üzerine ; konuşulan, yazılan , çizilen ortamlarda.. Baştan ayağa hatalı.. Baştan sona kendi değerini bilememek üzerine kurulu.. Biz 3. dünya ülkesiyiz dayatmasının zihinsel köklere yerleşmiş halinin futbol mavralarına karışmış biçimidir bu düşünce.. Baptista çapında veya aynı şöhrete sahip başka bir futbolcunun Galatasaray'a gelmesi dünyanın en normal olaylarından birisidir..Vakti zamanında Prekazi, Simoviç, Hagi, Taffarel, Popescu gelmiştir ve ne hikmetse dışarıdan içerden o küçük görülen ligde kendi kariyerlerinin zirvesine çıkmışlar , takımıda şahlandırmışlardır.. Konu salt olara Galatasaray değil Türkiye insanının futboluna , ligine ve kendine bakışıdır aslında.. anormal karşılanacak bir durum yoktur.. Galatasaray; vizyonu, kazanma kültürü, taraftarının dünyadaki tüm futbolcuları heyecanlandıracak ateşli bağlılığı,taa derwall zamanlarından günümüze kadar gelen avrupa futbolundaki imajı, geleneği, apoletlerinde taşıdığı iki avrupa kupasıyla, doğru yönetildiği ( ki polat yönetimi bunu şuana kadar gayet güzel başarıyor) ve maddi kaynaklarını maksimum verimle kullandığı sürece, her futbolcunun rahatlıkla gelebileceği bir takımdır.. Oryantalist bakış açılarının saplantılı yapısından kurtulup, gereksiz komplekslere girmeden kendi gücümüzün farkına vararak ; istanbul'un yerkürede yaşanası ilk 5 şehirden biri olduğu gerçeğini, türkiye liginin gün geçtikçe kalite kazanan bir lig haline geldiğini, türk futbolunun artık avrupa'da her bakımdan kendisine sağlam bir yer edindiğini(euro 2008 etkisi elbette tartışılmaz müthiş bir imaj yenileme ve çıkış gerçekleşti),ama en önemlisi manevi olarak, taraftarın yarattığı heyecan ve futbolcu üzerindeki etkisi bakımından, 2 saat içinde hem de haftaiçi dünyanın başka hiçbir yerinde hiçbir futbolcuyu 1000 küsür adamın karşılamayacağını bilerek, rahat bakmak lazım bu transferlere.. olur , olmaz, yarın imza atar veya klübün kapısından bile geçmez o baptista'nın bileceği iştir.. Rahat olmak kendimizi bulunduğumuz noktadan daha aşşağılarda görmemek lazım..

hulleci dedi ki...

@memet
kontratı imzaladığında 23-28 yaş arasında isen 3 yıl, 28 yaşını doldurmuş ise 2 yıl geçtikten sonra kontratı iptal edebiliyor oyuncu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Webster_ruling

maria lopez garcia dedi ki...

koca yazıda taraftarının dünyadaki tüm fubolcuları heyecanlandıracak ateşli bağlılığı kısmına takıldım. (evet gerçekten gelse 1000 küsur kişi karşılar GS'nin maçlarına da anca o kadar adam gidiyor, heralde ateşten olacak.
geri kalanı iyi hoş da bu biraz enteresan olmuş.)

Adsız dedi ki...

dışarıdan bakılınca daha değişik gözüküyor her şey. yurt dışına sık çıkan biri olarak insanların bakış açısı çok farklı. adama gs diyince ali sami yen'e hell demenize gerek kalmıyor. o adamın aklına öyle kazınmış zaten. bugün stadın hali ortada. ama o stada hell diyen bizden önce ingilizlerdi. özellikle manchester maçından sonra iyice yerleşti. konuyu açıklayan videolar youtubeda var(manchesterin istanbul'da aldığı ders gibilerinden anlatıyor spiker). türkiye'de herkes kimin ne olduğunu biliyor. avrupalı o kadar bilmez üstüne üstlük incelemez. onun için 10 senede seyrettiği gördükleri vardır aklında. ha sonra durur bakar, lan gala varıd ne oldu kaç senedir sesi soluğu çıkmıyor...

uzun lafın kısası 100 küsür kişi gider gs maçlarına demek ancak diyenin kişisel mastürbasyonu olarak kalır. daha 1 hafta olmadı mı yine ingilizler yazalı, hell diye asy için, sonunda da demişi, dünya bu stadda real mardrid, milan cart curt gibi devlerin çöküşünü seyretti diye..

baptista'nı gelmesi para falan filan geçin bunları, gs'nin muhafazakar yapısı olmasa yine gider 3 tane alır 15 milyon avroluk adamı... banka hesabı hayatında 100 milyarı biarada görmemişlerin ahkam kesmemesi gereken bi konu. buarada yanlış anlaşılmayayım, demek istediğim alaycı parası yok, formsaını alamaz tarzı yorumlar yapanlar oluyorlar ya onlara..

sonsöz:allah herkesin hesaplarını bol sıfırlı ytl'lerle doldursun.

Dogan dedi ki...

o kadar gerekli gereksiz yazı yazdın be Aceto neden Hasan doğan hakkındada iki üç kelam yazmadın...... :(

Adsız dedi ki...

@maria lopez garcia

Şu laftan şahsen çıkardığım malum takımın taraftarı olduğun hayatında toplasan 3 bilemedin belki de 5 maça gittiğindir. Oturduğun yerden türkiyenin en büyük karşılıksız sevgisine bağlı, en karşılıksız desteği veren ve her ne olursa olsun kendi futbolcusuna şiddet göstermeyen ulu galatasaray taraftarına kaka atacak kadar adam olabilecek kimse yoktur herhalde bu faili meçhul dünyada...

Adsız dedi ki...

pubculture

hocam sen bambaşka bir mecraya sürmüşrün konuyu .Gelmez filan derken kimse ülkeyi hakir gördüğü için gelmez demiyordur ( diyen varsada o onun eşekliğidir onu bilmem ) .

Adam fulbolculuk kariyerinde 5 sözleşme imzalıyorsa en azından bunun üçünü yüksek paraya atmak ister . yüksek para içinde görünmek bilinmek gerekir . Şimdi diyelim adama İngiltere , İtalya ve Türkiye'den teklif var. Adam tutup neden Türkiye'yi seçsin . Diğerlerini belki 100-150 ülke televizyonu yayınlıyor bizimkini 1.

sposoruydu reklamıydı ropörtajıydı adam adam misli misli yol katediyor pazarı geniş piyasası açık buraya gelse ayda yılda bir adı geçer ya da geçmez .

Ha gelen nasıl gelir . Eee belli değilmi ya son sözleşmesinde gelir , veya fenere gelir . Fener kendini kandırır dünya takımı olduk diye gelende parasını alır yatar .

cankalender dedi ki...

Kendi adıma bıktım şu blogda sürekli Galatasaray-Fenerbahçe kavgası görmekten. İyice forumlara dönmeye başladı burası malesef.

Aceto'dan(yanlış hatırlamıyorsam yorumları başkasının onayladığını söylemişti, kendisinin ismini bilmediğim için mazur görmesini rica ediyorum) ricam her yollanan yorumu onaylamaması.

Futbol konuşmaktan, tartışmaktan çıktık iyice sidik yarıştırmaya döndürdük işi.

Adsız dedi ki...

Baptista transferi gerçekleşirse büyük bir başarı olur Galatasaray açısından. Kalitesi ve kariyeri bilinen bir oyuncu. Sevilla'da ciddi bir çıkış yakaladıktan sonra Real Madrid takımında da hiç fena değildi. Arsenal'de kiralık oynarken iyi bir performans sergilese de bir düşüş içine girdi kanımca. Ve geçtiğimiz sezon hiç ortalarda yoktu. Ramon'un da dediği gibi pek istenen bir adam değil Real'de. Maddi olarak gerçekleşmesi zor gibi dursada bence istediği parayı veren O'nu Türkiye'ye getirebilir. Ülkemizdeki ligin ve kulüplerin maddi gücü ve kalitesi itibariyle ancak Avrupa'da gözden düşen(Kezman, Kewell), yaşlanan(Carlos, Hagi) ve yıldız olmayan(Sivok, Lincoln) oyuncuları getirebiliyor takımlarımız. Baptista bir kaç sezon önce Türkiye'ye asla gelmezdi ama şimdi belki gelir. Bu ülkemiz adına pek iyi değil tabiki, ben de ülkemi seviyorum ama gerçek bu. Avrupa bizden fersah fersah ilerde. Her açıdan. Futbol'da bunlardan biri.

Adsız dedi ki...

bugun hotspur'dan maliyeci bir arkadas sekiz mio pound'un istanbul city bank'e teminat olarak gosterildigini soyledi bana. kime, hangi klube gosterildi bilmiyorum ancak arda konusunda ciddi tahminlerimde yok hani, ramos sever genc topculari.

bu da son dakika gelismesi olsun aceto sana.

maria lopez garcia dedi ki...

@pubculture
yanlış çıkarmışsın. tamamiyle yanlış çıkarmışsın.şunun,bunun taraftarı olayına ne gerek var.
baptista GS'ye gelir, gelmesinde yazdığın faktörlerin hiç biri de gerekmez.GS büyük kluptür, parada problem olmazsa bie sürü büyük oyuncu gelebilir; tartışılması bile gereksizdir.
yazıdaki bir kısıma değinen bir nükte anlaşılmamış olayı abartılmış bilip bilmeden hemen kişisel saldırıya geçilmiş.
klubü taraftarının zaman zaman yalnız bıraktığı istatiksel bir gerçektir,sadece espri yollu değinmiştim yoksa ne klube ne de taraftara saygısızlık etmek istemem.
*bu sadece cevap hakkımı kullanmak ve yanlış anlaşılmamı engellemek için yazılmıştır, en rahatsız olduğum seninki-benimki kavgasına varmaması içindir.bu kadar yer ettiği için bile özür dilerim.