8 Mayıs 2008

El Prat ve Samandıra

Valencia maçına kadar 404 dakika gol atamamıştı Barcelona. Biriktirmişler demek ki. Valencia'ya yarım düzine attılar. Madrid'e derbiye giderken Başkan Laporta, Rijkaard'a "5-0 yenip gelin" demiş. Siparişe bak! Barcelona taraftarı zaten alkışladılar diye çıldırmış bir de üzerine sürklase bir oyunla 4 gol yiyince zıvanadan çıkmışlar. Barça haftasonu Camp Nou'da Mallorca ile oynayacak. Sezonun veda maçı olacak bu ve muhtemelen 80 bin Barçalı cebinde beyaz mendille gelecek maça. Dün gece Madrid'den dönen Barcelona kafilesini El Prat havaalanında karşılaşmışlar. Futbolcuları taşıyan otobüse yapılan tacizler 2 hafta önce Samandıra'da Fenerbahçe otobüsüne yapılan taciz kadar cesur değil. En azından otobüse uçan tekme teşebbüssünde bulunan yok. O gece de bir garipti fikrimce. Volkan Ballı, takımın menajeri planlı programlı adamdır. Kafile Ali Sami Yen'den çıkıyor, derbi kaybedilmiş, Samandıra jandarma bölgesi, her maç sonrasında takım döndüğünde hem özel güvenlik hem jandarma olur diyor Fenerbahçeli arkadaşlarım. Samandıra'dan kapıdaki güvenlik arayıp Volkan Ballı'yı bilgilendirmiyor mu? Otobüs geliyor ve bir grup saldırıyor, küfür ediyor, önünü kesiyorlar. 10 yıl önce olsa anlarım ama şimdilerde; Aziz Yıldırım dönemi. Fenerbahçe otobüsünün yolunu kesmek, 2 metreden küfür etmek ve araca tekme atmak her babayiğidin harcı değil. Tartışılan, kınanan ve lanetlenen görüntü ise Kezman'ın tesislerden aracıyla çıkışı. O meşhur "are you player" vakası. İşte bu noktadaki ihmali aklım hiç almıyor. Volkan Ballı, en fazla 15 dakika önce otobüse saldıran kalabalığı uzaklaştırmak için neden jandarmayı çağırmıyor? Kezman'a 30 cm mesafeden konuşanlara neden özel güvenlik müdahale etmiyor. Takımın menajeri dışarda o kalabalık varken; neden futbolcuların özel araçlarıyla çıkışlarına izin veriyor? Neden spor medyasında her seferinde "Volkan Ballı otel bakmaya gitti" haber oluyor da; bu sorgulanmıyor...
Video: El Prat'da Barcelona

12 yorum:

Oz dedi ki...

Şu barça'nın türkçe okunuşu barça değil barsa şeklinde. Ama spikerlerden tut, 2 defa Barcelonaya gitmiş bir arkadaşım bile barça diyor. Şu konuyu bir dile getirseniz.

Selamlar

kutay dedi ki...

abi bunun sorgulanmamasının nedeni bana kalırsa bizim spor kültüründe kanıksanmış olması böyle şeylerin.

olay ingiltere de olsa eminim özel güvenlik vs gibi şeyler sorgulanır ama bizde bu anormal değil ki. rüştü'nün dövülmesine gitmeyeceğim, daha geçen sene elinde jöle kutularıyla alkmaar maçından sonra taraftar volkan'a küfretmişti, tümer'in arabsına saldırmışlardı samandıra çıkışı "adam gibi oynayın ulan" diyerek.

boliç seneler evvel antalya'da necati de yine hava alanında tartaklanmıştı yanlış hatırlamıyorsam. doğru mu, tabiiki değil ama spor medyasının yazmamasının nedeni bu tip şeylerin kanıksanmış olması bence.

yorkut dedi ki...

Volkan Ballı'dan kaynaklanan bir ihmal mı var yada benim yazının akışındanda anladığım kadarıyla kasten yapılmış bir ihmal mi var???

Herkes çok iyi biliyor ki istenirse 100 metre bile takım otobüslerine yaklaşmak mümkün olmayabilir...
Ya böyle bir sonuç beklenmiyordu yada ayakta uyumuş görevliler.

Benim aklıma takılan esas mevzu, bu konuyla ilgisi yok ama Hıncal Uluç'un siyah çantalar açıklamaları... Halen şampiyonluğun gitmesinden korkmayan endişe etmeyen Hıncal Uluç bu sözleri söylemezdi bana göre. Hala endişeli anlaşılan. Bu dinazorlar ne zaman gidicek köşebaşlarından çok merak ediyorum zamanı gelmedi mi artık!!!!

Adsız dedi ki...

saygıdeğer aceto,

florya da benzer bir sürü olay yaşandı benzer... Türk futboluna değinince sevgili G.S hakkında da görmek isteriz bold yazılmış imalı yazıları. Ha yazmam yada yazamıyorum diyorsanız ayrı.GS'da böyle şeyler olmaz diyorsanız o apayrı..sitenin diğer adının uacetobalsamico olması fikri sıcak gelmeye başladı bu günlerde..

aşkın dedi ki...

Öncelikle maçta büyük bir ikram söz konusu, ilk gol ve 2. gol öncesindeki faul atışı hakemin hediyesi.Bu bağlamda haksız yere geriye düşen eksik ve demoralize Barçaya taraftarın yaptığı ayıptır, insan bir kereliğine sineye çeker.Acetodan tarafsızlık beklemiyorum lakin aynı hatalar Real karşısında Barça lehine yapılmış olsaydı tutumunun şu ankinden farklı olacağını tahmin ediyorum.
Fenerbahçe neyin ne olduğunu asla bilemeyiz, Volkan Ballı kulübü tarafından ''bu şahsın bizimle hiçbir resmi ilgisi bulunmamaktadır'' şeklinde bir açıklamayla tarif edilen bir insandır.Ayrıca bol keseden beslenen futbolcuların sahadaki ihmalkarlığını yetersiz güvenlikle cezalandırmak gibi bir saçmalığın doğruluğunu düşünmek bile istemiyorum ama işte, güvenemiyorum...

Adsız dedi ki...

benim de aklım almıyo fenerbahçe klübünün böyle bir olaya nasıl izin verdiğini.

ben olsam ihmal kelimesini bold yazmakla yetinmez en afilisinden bi kaç tane de ünlem eklerdim.

aziz başkan, sinirden şekerinin yükselmesi sebebiyle "bırakın ne halleri varsa görsünler" demiş olabilir mesela :)gelenekler öyle kolay değişmez ne de olsa. tabi bu gelenekler salt fenerbahçeye değil türk futboluna aittir.

Unknown dedi ki...

protesto demişken,yine ispanya liginde bu hafta ilginç bi olay yaşandı,belkide dünyada ilktir.levante riazor da maç başlar başlamaz kaleci dahil bütün takım orta sahada toplandı,üzerlerinde bişi yazıodu,paralarını alamamalarıyla ilgili,deportivolu oyuncu topu boş kaleye atmadı,auta attı,gerçekten çok ilginçti.videoda yutupda var.

orkun dedi ki...

Aceto, ellerine sağlık, blogun tadından yenmez kıvamda, herhalde (herhalde değil kesinlikle) benim gün boyunca en sık baktığım site. Ah bir de şu Türk futboluna sadece Fenerbahçe'ye dokundurmak için uğrama adetinden vazgeçsen.

Adsız dedi ki...

Diger oyuncuların da basına aynı sey geldi mi? yoksa sadece kezman'ın mı basına geldi bu olay? ben ilk basta kezman'ın gitmeyi istemesi için yapılmıs bi olay oldugunu dusundum. sonucta hepimiz biliyoruz ki, zamanında rustuyu doven adamlar daha sonra da asy'de protokol tribununde olay cıkarmıstı.

ama her sey bir yana, bu yazının ustune "seni gsli bold yazılarda gormek isteriz" falan diye, "sst, aceto are you writer ? be smart" tadında yorum yapmak her seyden once ayıp, sonra kezman'a konusan insanlara da bir ornektir. kimse kusura bakmasın...

Adsız dedi ki...

Florya'da ne zaman futbolculara saldırı olmuş ? Hem de ''bir sürü'' !

Unknown dedi ki...

3 kişinin yaptığı şeyi yıllarca yazıcaksınız ya sadece ona yanıyorum. 10000lerin geçen seneki gs-fb maçında yaptıklarına ses çıkarmayın, hagi'nin t.d. olduğu sene floryaya giden binlerce kişiyi yazmayın, sonra 3 kişinin yaptığını eleştirin. hadi canım. yerler samimiyetinizi.

Adsız dedi ki...

İlla büyük bir rezillik patlak verince mi tartışılacak. Fenerbahçe medyası ve Fenerbahçeliler bu işleri zamanında adam gibi tartışıp üzerine gitseler birçok problem yaşanmazdı bugünlerde. AY dövdürür de sövdürür de, sonra tepki gelince basın açıklaması yapıp işi birkaç kendini bilmeze havale etmekle işler çözülmüyor. Lig tvnin kablolarının kesilmesinde "bile" aynı laflar edilmişti, klasiktir. Neye inanacaksınız? Yaşananların başka mantıklı bir açıklaması yok.