7 Mayıs 2008

Laporta ve Faruk Süren

Barcelona başkanı Laporta ile Faruk Süren'in ortak bir noktası var. Süren, Fenerbahçe mağlubiyeti sonrasında Fatih Terim'in arkasında durmuş ve yola devam etmişti. 96-2000 yılları arası bu karar sonrası kazanılanlar müzededir. Laporta da Rijkaard'ın ilk aylarındaki kötü gidişinde geri adıma atmamış ve Hollandalı'ya destek vermişti. Bu Barça'nın belgeselinde tartışmalı yönetim kurulu toplantıları bölümünde geçer. Ardından 2 şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi kazandı Rijkaard. Gün gelir daha fazla duramazsın işte teknik adamın arkasında. Rijkaard boşta kalacak adam değil elbette. Chelsea başta olmak üzere birçok taliplisi var. Barça ise yakın tarihte taraftarın daha hazır değil dediği evladı Guardiola'yı hazırlıyor gelecek sezon için. Bir de her hocası için "arkasındayız" diyen ve demecinin mürekkebi kurumadan teknik adam değiştiren Yıldırım Demirören var ki işte onun bu konuyla alakası yok!

5 yorum:

Spooky dedi ki...

belgesel demişken, hangi barça belgesellerini tavsiye edersiniz?

Adsız dedi ki...

yine hatırlarım postta adı geçen teknik adamlardan bir tanesi kovulunca (nedense çok kaba tabirmiş gibi gelir bana) başkanı hakkında "arkandayım demekle arkada durulmuyor" gibisinden birşeyler söylemişti. ayrılınan işyeri ya da eski patron hakkında sözlükte olumsuz entry girmek gibi bir şey. neden medyayla paylaşırsın ki? git karar organlarına söyle demek geliyor içimden.

n0s dedi ki...

discovery'de gosterilen belgesel heralde. maç çıkışında taraftarlar laportanın arabasını ceviriyordu, ordan bir ceviri aynen şöyleydi: "nerden buldunuz bu reykardı" hehae

fataliyev dedi ki...

yıldırım demirören'in değil sadece bu konu, futbolla, beşiktaşla alakasının olmaması lazım...

let's kick demirören out of football!

devletli dedi ki...

bence rijkaard bunu epey hak etti. takım içi huzursuzluğu çözemediği gibi, zico'dan beter bir taktik inadı yüzünden takımı da batırdı, kendini de, dünyalar henry'sini de. oyunda messi ve dos santos gibi henry'den fevkalade iyi sol açık oynayacak adam var, henry hala sol kanatta debeleniyor. gol yedikçe forveti 4'lüyor, henry hala solda. sylvinho giriyor, henry hala solda hala solda! bence çok aptal bir adam, ayıp olmasa daha kötüsünü de söylerdim. sığır derdim mesela. ama ayıp. yoksa böyle bir durumda yeniden yapılanmaya mevcut hocayla gitmek daha doğru olurdu. ama şablona otursun diye topçunun kulağını kolunu kesen adamdan artık hayır gelmez.

not: oh oldu barça'ya, içimin yağları eridi.

not2: let's kick demirören out of football! kesinlikle. ağırbaşlı beşiktaş'ın çirkef yüzü, futbolun çirkin yüzü. nasıl uyarsa.