10 Mayıs 2008

Boavista Yanarken

Futbolda skandal İtalyanlara özgü değil elbette. Porto şehrinin iki takımını da yaktılar. Porto büyük ağabey sıfatıyla ucuz yırttı. 6 puanları sildiler, daha fazlasına da güçleri yetmedi. Olan Boavista'ya oldu. 103 yıllık tarihinde tek şampiyonluğu olan kulübü küme düşürdüler. Taraftarının hali budur, kelimeler kifayetsiz kalır...

2 yorum:

Unknown dedi ki...

olayın iç yüzünü bilmiyorum ama portoya gerçekten güçleri yetmemiş olucak galiba.portonun 2.lige düşmesi demek en az 2 sene avrupada olmaması demek,bu da ülke puanından direk eksi demek ve şampiyonlar ligine 3 takım yollıyamamak tabi.
boavista tek şampiyonluğunu kazanıp cl de mücadele ettiği zaman duymuştum ilk,klup başkanı ve federasyon ilintili bi haberdi,boavistayı hakemler kolluyor gibisinden.bi de unio lairaya ceza çıkmış galiba ama onlar zaten düştüler.bizde de bunun aynısı olucağı için şike olaylarına giremiyolar.

untildie dedi ki...

Sevgili Aceto gündemi -özellikle dünya futbolunu- buradan takip ediyoruz. Neden düşürüldüğününün açıklamasını yapsaydın daha yararlı olabilirdi. Boavista sempati duyduğum takımdı. Özellikle şampiyonluğu Galatasaray'ın dört sene üst üste şampiyon olduğu zamana denk gelir. Kutu gibi stadı, damalı forması ve Sanchez(Boavista'nın Hagi modeli) liderliğinde birde kel hocası(Jaime Pacheco) ile gönlümün takımı olmuştu. Büyük(!) takımlara karşı kazandığı bu başarı Portekiz futboluna bir ivme kazandırmıştı. Umarım en kısa zamanda tekrar birinci lige çıkarlar.