6 Mayıs 2008

0 Ano em Que Meus Pais Sairam de Ferias

15 ay önce not düşmüşüm bloga "izlemeli" diye. Sivas'ta maçtan bir gece önce, sabaha karşı izledim. Orijinal adıyla "0 Ano em Que Meus Pais Sairam de Ferias". (Ailemin tatile gittiği yıl. ) Brezilya yapımı, yönetmeni Carlos Imperio Hamburger. Futbol ve poker temalı filmleri mümkün olduğu kadar kaçırmamaya çalışıyorum. Bu filmden de çok umutluydum. Brezilya'da ordunun iktidarda olduğu yıllar, anlayacağınız zor yıllar. Sene 1970. Meksika Dünya Kupası'na birkaç ay var. Brezilya'daki musevi cemaati içinde geçiyor film. Yönetmen Carlos Hamburger de alman asıllı bir musevi. 1962 doğumlu. Çağan Irmak ve 80 ihtilalinin bir Brezilyalı yönetmen versiyonu sanki. Senaryo yönetmenin değil ama 1970'de 8 yaşında olan Hamburger'den filmin asıl çocuğu Mauro'ya çok gönderme var gibi. Dedim ya sene 1970. Pele, Rivelino, Tostao'lu Brezilya Dünya Kupası'na hazırlanıyor. İktidarı elinde tutan ordu ve baş düşmanları komünistler. Sürgünler, voleler, goller ve harika müzikler. Bu filmi izledikten sonra Aurelio'yu daha fazla seveceksiniz. Nedense ben öyle hissettim ekranı kapattığımda.

7 yorum:

Alper Öcal dedi ki...

O zaman şu üç filmi de tavsiye edelim aceto:

- Garrincha - Estrela Solitária
- Das Wunder Von Bern
- The Game of Their Lives

Adsız dedi ki...

festivale geldi bu film. ayrica bizde de ailesi zamaninda "tatile gitmis" cok insan var.

Adsız dedi ki...

futbol filmi deyince cehennemde iki devre ve zafere kaçış akla gelse de fonda futbolun olduğu filmler de oldukça ilgimi çekiyor... bu filmi yaklaşık 1 ay önce seyrettim ve çok beğendim.. yarı musevi, kominist ve dinsiz ailenin çocuğu olan mauronun yaşamından çok güzel bir kesiti fonda 1970 dünya kupası olarak aktarmış yönetmen bize... her ne kadar finalde brezilya kazanıyorsa da mauronun yaşadıkları daha farklı..

izlemenizi tavsiye ediyorum ben de...

yücel basara

Adsız dedi ki...

http://www.as.com/futbol/articulo/futbol-campeon-pone-casa-barcelona/dasftb/20080507dasdaiftb_30/Tes

la fiesta del campeón. mire messi. mira ese chico de la escuela. él tiene miedo.

real madrid : 3 barcelona : 0 ( casillas, robben, raúl)

amor a la madridista, de cumbia, huapango y son
caballo, bota y sombrero, tequila, tabaco y ron
amor a la madridista, caliente al ritmo del sol
despacio y luego me mata, mi macho de corazón

(Ramón)

Adsız dedi ki...

karlos emperyalist hamburger gercek ismi mi acaba

Adsız dedi ki...

ah aceto sivasa geldın keske haberım olsaydı bi kahwe ısmarlardım sana neyse bi dahaki sefere (:

Adsız dedi ki...

bir de galatasaray ile deqortivo nun rusya'da final oynadığı bir film vardı. festivalde oynamıştı. çok eğlenceliydi. keşke birisi bulabilse..