23 Mart 2008

Rooney ve Otobiyografi

Futbol temalı kitaplar, balıkçılık, satranç ve briç kitaplarının yanında boynu bükük dururdu kitapçı raflarında. Sağ taraflarında yemek kitapları, sol tarafta ise mizah derlemeleri, karikatürler. Bir rafı tek başına doldurabilmesi için yıllar geçmesi gerekti. Nicelik penceresinden bakarsan evet futbol kitapları dolduruyor artık bir rafı Niteliğini ayrı tartışmak lazım. Antreden şimdi salona geçelim. Otobiyografi kültürü bizde eksiktir, kimse kimse kırmayı istemez, eften püften satırlarla da otobiyografi olmaz. İncelikler içindedir herkes, dünü anlatan bugün hayatta olunca karşı saldırı başlar. Ne büyük yazıktır Türk futbolunun yıldızlarının gerçekten de kendi anlatımlarıyla kaleme alınmış otobiyografilerin bir elin parmakları kadar bile olmaması. Daha dünkü çocuk Wayne Rooney bile 2006 Dünya Kupası sonrasında otobiyografisini yayınlamıştı. Ama başı belada. Everton yıllarında beraber çalıştığı teknik adam David Moyes'e salladıkları yüzünden Moyes, Rooney'e tazminat davası açmıştı. "My Story So Far" HarperCollins'den yayınlanmış. Yayınevinin sahibi Ruper Murdoch. Moyes profesyonel hayatına zarar verdiği için 300 bin İngiliz parası istemiş. Davanın yayınevine maliyeti 500 bin sterlin olacak diyorlar. Rooney'in kitabından yayınevi bu kadar para kazanmış mıdır? Sözkonusu İngiltere olunca insan hemen öyle hayır diyemiyor.

4 yorum:

serkan utlu dedi ki...

ee bu davadan sonra kitap ayrıca dolaylı olarak extra reklamını yapmış olmuyormu? sırf ne demiş de kızdırmış rooney bu herifi diye alan bir sürü adam olur , kanaatimce ...

sambalici dedi ki...

ne demiş acaba moyes'e

dr feelgood dedi ki...

kitap türkiye'de yok bildiğim kadarıyla. amazon malum çok para istiyor kargo için. istanbul'da gören duyan varsa bi zahmet nerde gördüğünü yazarsa sevinirm. hatta +rep veririm.

angelus1345 dedi ki...

Yeteneğine söz yok..Ama kişiliği...
Bence konuşmaya gerek yok.28 Eylül 2004 Manchester United-Fenerbahce maçı nedeniyle kendisine çok da objektif bakamayacağım ama kısa zamanda çok şey kazanmış kibirliliği yüzünden okunmuyor mu sizce de? Yayınevi sahibinin Rupert Murdoch olması da katmerliyor durumu(Medya trostu-Rooney-İngiltere=Ticari futbol)

Ps:Bu ikiliye vahiy gelse okumam