28 Mart 2008

La Gazzetta dello Sport

Hava iyiyse, uçak rötar yapmazsa, dağıtım iyi çalışırsa saat 15:00 gibi Taksim'de bayide oluyor La Gazzetta dello Sport. Internet sitesi gazetenin tamamını yayınlamadığından yolum Taksim'e düştükçe 4.5 YTL bayılıyorum. Uzun zamandır gazetenin formatını değiştirecekleri konuşuluyordu. İtalya baskısında yarından itibaren 102 yıllık gazete tabloid formatına geçiyor ve tamamı renkli olacak. Bu pembe sayfaların benim hayatımda ayrı bir anlamı var. İtalyan filolojisinde Dante ve Boccaccio ile güreştiğimiz finallerin sabahında bile elimde ders notları değil bu gazete vardı. Arrigo Sacchi'nin kusuruz Milan'ını oradan takip ediyorduk. İlahi Komedya oluyordu tabii bizim final kağıtları! Ne zaman pasaportu uzatıp ayağımı onun satıldığı bir ülkeye atsam ilk işim La Gazzetta'nın satıldığı bir gazete bayini ya da kitapçıyı aramaktır. Yeni bir reklam kampanyası yaptılar bu format değişikliği için. Elbette ki alameti farikası pembe başrolde. Reklam Buenos Aires'de Velez Sarsfield'ın Jose Amalfitani Stadı'nda başlıyor. Buradan seyredilebilir. La Gazzetta dello Sport'un rekor satışı hakkında da bir not düşeyim: 10 Temmuz 2006 günü İtalya'nın 2006 Dünya Kupası'nı kazandığının ertesinde "Tutto Vero" (Herşey Gerçek) İtalya Dünya Şampiyonu manşetiyle çıkan gazete 2 milyon 302 bin 88 sattı.

4 yorum:

Trofolo dedi ki...

"2 milyon 302 bin 88", 1 yilda istanbul'da satilan kitap satis adedi olabilir mi? mi? Ben sana cok ergenekon bugunlerde...

h. dedi ki...

taksim de hangi kitapçıda satılyor acaba bilgilendirirseniz cok teşekkürler

BT dedi ki...

Taksim Gezisi'nde bulunan tek kitapçı Mc Donalds dan Elmadağ yönüne doğru...

Adsız dedi ki...

reklam güzel, ama sadece la gazzetta'nın değil, tüm italyan gazetelerinin çok uzun zamandır iyi bir format ve kağıt kalitesi yenilemeye ihtiyaçları var bence. ne zaman elime alsam boyanın yarısı elimde kalıyor gibi hissediyorum.