25 Mart 2008

Galliani'nin Okey Arkadaşları

Tekrara giriyor biliyorum ama sözkonusu Milan ve sadakat olunca daha iyi verilecek bir örnek yok: 40 yılda 4 kaptan. Kadrosundaki futbolculara ezeli rakibi Inter'e nazire yaparcasına sahip çıkan kimi zaman bu politika yüzünden jenerasyonu yenilemekte geç kalan Milan. Maldini ya da Costacurta değil bu kez özne. Serginho. Hiç hazzetmediğim futbolculardandır. Kırılgandır, bütün sezon yan gelir yatar. Inter'de Recoba ne ise Milan da Serginho odur işte. Roberto Carlos gibi bir adamın kuşağında sol bek-kanat olmak mı talihsizliği, sanmıyorum. 3 kez giymiş Brezilya milli takım formasını. 2003 Şampiyonlar Ligi finalinde penaltıyı atan, 2005 İstanbul'da kaçıranlardan. Milan'da 9. sezonu. Yaşı gelmiş 37'ye. Milan hala sözleşmesini uzatmaktan bahsediyor 2009 sonuna kadar. Üstelik diğer kanatta Cafu da oyna deseler hazırkıta bekliyor. Seneye Zambrotta geliyor kuvvetle muhtemel Milan'a. Serginho da Milanello'da Galliani ile okeye döner artık. Ne Beyefendiler Masası 'ymış (bkz:Marcel Desailly) be kardeşim...

4 yorum:

biggins dedi ki...

Desailly'in kitabını okurken, en etkilendiğim bölümlerden biriydi "Beyefendiler Masası". Adamların kılık kıyafet kanunları on mumaraymış.
Bu arada Zambrotta. önümüzdeki yıl Milan'a gelmezse, senden bilecem yanlız. :)

Unknown dedi ki...

Şeva'nın gollerinin çoğunda Serginho'nun asistleri vardır. Gelmiş geçmiş en büyük sol açıklardan biri. Ve en underrated olanlarından biri aynı zamanda.

dinazor dedi ki...

Zambrotta'nın yaşına baktığımızda (3o du yanlış bilmiyorsam) takıma uyum saplamakta sıkıntı çekmeyeceği kesin..

Unknown dedi ki...

o yaşlı kadroyla CL'yi kazanarak dünyanın dengelerini altüst ettiler. Sen ne mükemmel takımsın Milan.