26 Mart 2008

Eskişehirsporlu Anlatıyor

"Eskişehirspor'un Süper Lig'e gelsin, adam gibi deplasman olsun ligde" diyenlerdenim. Metin Diyadin'in gönderilmesi sonrasında -Sergen medyada çok sevildiğinden(!) - birçok haber, yorum çıktı gazetelerde. Suçlu Sergen ilan edildi. Ben de masum olduğunu inanmıyorum. İlla birşey demek gerekiyorsa; Sergen kulüplerin değil patronların topçusu oldu kariyerinin önemli bir bölümünde. Önce Jet-Pa Fadıl ardından KC Grup ve Şekerspor şimdi de Sergen'in reklamında oynadığı Europen'in sahibi Eskişehirspor başkanı Hatipoğlu. Eskişehirsporlu dostuma sordum fikrini. Yıllardır o tribünde. Yazıp yolladı. Sadece futbolda değil hayatta da ayrılıkların zamanlaması, uslubu şık olmalı biraz. Bu ayrılık yakışıksızdı. Aşağıdaki satırlar Eskişehirspor'lu Ayhan Öztürk'e ait. Yorumlarınızı buradan takip edecektir...
Yılın transfer bombalarıyla manşetlere taşınmış, genç dinamik yönetim kuruluyla kurumsallaşma yolunda büyük adımlar atmış, 13 senelik Süper Lig özlemini söndürecek kadro kurulmuş bir takım düşünelim. Süper lig takımlarına nazire yaparcasına her maçına 20.000 (yirmi bin) civarı sevgilisiyle başlamış bir sevilen… 14 Şubat Sevgililer Günü, anlaşmalı olarak 11 Mayıs 2008’e ertelenmiş. Her şey iyi başlamış. İlk üç hafta alınan galibiyet serisi ve 9 puan televizyondaki yorumculardan gazetelerdeki baş köşe paşazadelerine kadar Eskişehirspor’un yaptıkları ve eski güzel günleri kaleme alınmış. Zaten herkes seviyormuş Eskişehirspor’u değil mi ? Ne olmuş da değişmiş o Anadolu ateşini yakan Eskişehirspor bugün bir futbolcuya endeksli olarak yerden yere vurulmuş ? Ne olmuş da o Kırmızı Şimşekler köy takımı yerine koyulmuş ?
Ne olmuş ? Sergen Yalçın gitmiş demiş ki başkanına (herhalde) Metin Diyadin’i gönderin ben varım korkmayın.. Hocasına da demiş ki, beni ilk 11’e almayacaksan ben yokum arkadaş ! Hoca da geri vites yapmamış Sergen’i en önemli maçta oynatmamış takım berabere kalmış. Yönetim de hocasına “Sergen seni istemiyor biz de seni kovuyoruz” demiş. Vay anasını sayın seyirciler… Koskoca Eskişehirspor ve yönetimi Sergen Yalçın’a esir olmuş. Çünkü Eskişehir’de yönetim dahil hiç kimse futboldan anlamıyor 3.Amatör kümeden yeni çıkmış bir takımız başkanımız da köy muhtarı. Değilse bile Sergen Yalçın’la yıldızları hiç barışmamış 10 Türk Futbol Büyüğü’nün işine gelen bu. Kolay yolu bu ! Hiç Metin Diyadin’in bu takımla nerden nereye geldiği yazılmamış çizilmemiş… Şampiyonluk için bütün imkanların sağlandığı bir takım neden başarısız olmuş ? Eskişehirspor “Sergen Yalçın’ın gönderttiği” Metin Hoca’sıyla, 27 maçın 14’ünü kazanabilmiş… Deplasmanda oynadığı 14 maçın 7’sinde mağlup olmuş… Şampiyonluk yarışındaki rakipleri Antalyaspor, Sakaryaspor ve Kocaelispor’u ne sahasında ne de deplasmanda yenememiş…
Rakip takımların korkulu rüyası haline gelebilecek bir takım yaratamamış her hafta 5 farklı oyuncuyla sahaya çıkmış… Özellikle deplasmanlarda öne geçtiği maçları korumayı başaramayıp mağlup olmuş. Metin Diyadin’i Sergen mi gönderdi ? Varsın öyle bilinsin. Siz de televizyonda veya köşelerinizde bu şekilde yansıtın. Bir Eskişehirspor’lu olarak Metin Diyadin’in görevine son verilmesi beni çok mutlu etmiştir. Sizin Metin Hoca üzüntünüz benim sevincim olmuştur.

22 yorum:

Unknown dedi ki...

yazılanların tamamına katılıyorum...metin diyadin bariz başarısız olmustur.gitmeyi zaaten haketmiştir

orkun dedi ki...

İçeriden (en azından şehrin içinden) birisinden dinlemek faydalı oluyor tabii.

Ben Metin Diyadin'i, özellikle de futbolu bırakma zorunda kalış biçiminden sonra daha da artarak, severim şahsen. Daha önce de Oftaş'tan benzer şekilde ve zamanlamayla yollandığı için bu işe de kızmıştım, ancak verdiğiniz rakamlar da enteresan, pek başarılı denebilecek bir tablo değil. Metin yollandığında hala nasıl tepedeydiler bu istatistiklerle, anlamak zor.

Bir de, (FB'de oynamış olmasıyla alakası yok) Sergen'i de severim, düz adamdır, kıvırmaz, ne diyecekse çatır çatır söyler. Metin Diyadin Sergen yüzünden yollanmışsa da burada en son suçlanacak adam Sergen.

Astro dedi ki...

"Şampiyonluk için bütün imkanların sağlandığı bir takım", şampiyon olmak için yeterli bir kriter mi bu ?

Komik olmamamak gerek Dünya'daki örnekleri saymamıza gerek yok herhalde "imkan!" bazında...

En basit kaçış yolunu seçmeyelim.
Ben Diyadin'in ağzında da dinlemek isterim..

Adsız dedi ki...

Bir Eskişehir' li olarak hiç takip etmediğim bir takım da olsa son zamanlarda belki de sırf ultras özlemimizden kaynaklanan tribün ve mahali ligimizidde takip etme hevesimin boşa çıktığı bir olaydır buda.
Ne Sergen ne Nebi Hatipoğlu nede Metin Diyadin, burda suçlu olan Kemal Unakıtan'dır ki hem taraftarın hemde Hatipoğlu'nun ağzına bir parmak bal sürüp takımı kendi kaderine bırakmıştır.
Ayrıca Ayhan abimizede bu yönetim konusunda katılmamak elde değil, Ne Hatipoğlu ne Abacı nede bir başkası içlerinde Eskişehir sevgisinden çok Eskişehir parası olan arkadaşlarımızdır. O yüzden Unakıtan onlar içinde Para akıtan durumuna gelince yaptıkları şey sadece takıma gaz vermektir. Yani bugün eskişehirSpor un içinde bulunduğu durum tamamen bir gazın sonucunda elde edilmiştir. Ve Super Lige cıkmalarına bile bu gaz sebeb olacaktır.
Ama bu takımda Çoşkun ve Mustafa Sevgi çok iyi şeyler yapmışlardır ki blogumda bu çocuk için bir kaç sey yazmıstım oda buradadır : http://mesut3.blogspot.com/2008_03_01_archive.html#5919653620938898400

kutay dedi ki...

büyük maçları kazanamamış olması bence sezon ortasında kovulmasını gerektirecek bir neden değil. arada elle tutulur bir puan farkı yok, bu takım hala şampiyon olabilirdi. ama artık bu saatten sonra çok zor. ayhan öztürk gibi düşünenler olabileceği gibi metin hoca gibi düşünenler de vardır, büyük bir camiada herkesin aynı şekilde düşünmesi beklenemez. bence artık eskişehir takımının değil şampiyon olması, ilk üçe girmesi bile zor.

dr feelgood dedi ki...

metin diyadin kanımca başarılı bir oyuncuydu ve iyi bir teknik direktör oldu. ben biraz işin siyasi kaynaklı olabileceği kanısındayım. metin diyadin'in solcu kimliği biliniyor. kemal abi tarafından müdahale edilmiş olabilir belki.

nasıl teori ama ?

Santiago dedi ki...

Diyelimki ayhan beyin dediği gibi oldu.Sergen yuzunden değilde Diyadin basarısızlıgı yuzunden kovuldu.Tam Sergeni ilk 11e almadıgı hafta kovulması ne dusundurur insanlara, oynayan oyunculara, diyadinin yerine gelecek hocaya.
Ayhan beyin deyimiyle 'genç dinamik yönetim kuruluyla kurumsallaşma yolunda büyük adımlar atmış' Eskişehirsporda nerede kalmış KURUMSALLAŞMA.
Dikkat edinde Sergenşehirspor olmayın kurumsallaşıcam derken...

aşkın dedi ki...

Fanatizm bu, ne bekliyorduk yılların Eskişehirsporlusu hoca için kulübünü mü suçlayacaktı vefasızlık yaptı diye?
Sırf Galatasaraylı diye Fatih Terimi Hakan Şükürü sırf Fenerli diye Aziz Yıldırımı ne yapsalar körü körüne savunan tonla insan var.Fanatik olmak böyle birşey işte.

pierloti dedi ki...

Vay be başarılı hoca olmak için bütün maçları kazanmak gerekiyormuş demek ki, en az 10 hafta önceden çıkmayı garantilemek, ne güzel

Unknown dedi ki...

Zaten eskişehir hep bundan kaybediyor,hep bir farklı olma çabası.Bizim üzüntümüz,sizin sevinciniz ise,umarım sene sonunda siz üzülmessiniz.Ayrıca bir arkadaş da değinmiş;"Şampiyonluk için bütün imkanların sağlandığı bir takım", demiş eskişehirli dostumuz bence de çok iddaa'lı bir cümle.

zeus dedi ki...

Eskişehirli arkadaşlar sezon ortasında şampiyonluk turu mu atmayı bekliyorladı? Süper lige çıkmanın eşiğine gelmişken hocayı kovuyorlar, sonra ilk maçta yeniliyorlar.şimdi hedeflerine ulaşmış mı oldular?

larende dedi ki...

Kim Diyadin için başarısız diyebilir, geçen hafta zirvede bulunan Sakarya, Antalya ve Es Es'in puanları eşitti. Ortada ciddi bir başarısızlık söz konusu değildi. Önemli olan büyük maçları almak değil; ligi ilk ikide bitirmektir. Ama takımlardaki bu tür zihniyetler asıl başarıyı engelleyen tek müsebbiblerdir. Takım yeni hocayla ilk maçta ilk yenilgisini almıştır ve işler görüdüğüm kadarıyla sarpa sarmaya başlamış. Bu saatten sonra başarı zor gibi... Hele bir hocanın takımdan gönderilmesi memnuniyetle karşılanıyorsa...

Adsız dedi ki...

metin diyadin geçen sene gençlerbirliği ofta$ kulübünde de buna benzer bir sebepten ötürü ligin bitimine yanılmıyorsam 4 hafta kala görevinden alınmı$tı. belki de rafa benitez'i örnek alıyor bu rotasyon konusunda ama türkiye'de i$lemez i$te..

ne olursa olsun eski$ehirspor süper lige yakı$ır, eski$ehir'e de süper lig.. bir eski$ehirli olarak objektif olmam imkansız ve ben 13 senenin hasretini çekiyorum.. henüz 20 ya$ımdayım .. en son hatırladığım 1. lig maçı, fenerbahçe'ye kar$ıydı. o maçta da emre a$ık fenerbahçe'nin defansındaydı.. berabere bittiğini hatırlıyorum.. çok özledim.. artık galatasaray-eski$ehirspor maçlarında hangi takımı tutacağımı $a$ırmak istiyorum ben.. aynı $ekilde göztepe de süper lig'de olmalı kanaatimce. ama ofta$la ya da istanbul büyükşehir belediyesporla birle$erek değil, hakkıyla yükselerek..

sayın aceto'dan isteğim, göztepe ile ilgili bir yazı yazması.. terfi maçlarına çıkmaya hak kazandı göztepe.. oynadığı futbol da çok kaliteli ayrıca :)

ve bi bilgi, terfi maçları manisa-muğla-denizli illerinde oynanacakmı$.

Adsız dedi ki...

ligin bitmesine surada bir kac hafta kalmis ve hala super lig iddiasini koruyan bi takimin hocasini gorevden almak klasik bir turk futbol takipcinin onaylayacagi bir davranistir elbet; o yuzden asla bu ulkenin karasularina bir sampiyonlar ligi kupasi girmeyecektir. lafa bak, "su su takimlari ne iceride ne disarida yenebildi mi?" Sanki lig bitmis, coktan havlular atilmis; bekle sezon sonunu, varsa gorulecek bir hesap gorursun o zaman... O takimlari yenseydi de sondan besinci olsaydi geceleri daha mi rahat uyuyacaktiniz?

gultig dedi ki...

Butun Turkiye sevdi eskisehirspor'u ama benim kanim bu takima bir turlu isinamadi acikcasini soylemek gerekirse. Onlara gore ne kadar efsaneylerseler bana o kadar itici, kendilerini dev aynasinda goruyorlar gibi geldi.. Neyse sozun ozu, Metin Diyadin de ayni Eskisehirspor gibi kanimin isinmadiklarindandir. Tek uzuntum, acim ise Sergen'i bu takimda gormek..
Son soz olarak da sunu soyleyeyim: bu takimin basina gelenler bence az once bahsettigim dev aynasi - kendileri iliskisidir..

andromedadan dedi ki...

2005-2006 sezonunda fenerbahçe her iki maçtada galatasarayı mağlup etmesine ,daha iyi kadrosu olmasına rağmen şampiyon olmadı ayhan bey yazısında 13 yıldır süper lig özlemi çekildiğini belirtmiş amaç süper lige çıkmak ise bu yolda metin diyadinin g.oftaş ile yaptıkları ortada eskişehirsporla braktığı yerde ortada bence yapılan büyük haksızlık

Ömer Şahin dedi ki...

Şimdi çocuk olsan yersin de, çocuk olmadığımızdan yemiyoruz. Hatta İngilizce'de bunun için "I'm not buying this" derler, bir nevi yok kardeşim ben almayayım. Sergen sene başında seçim ulufesi olarak Eskişehir'e geldi. Eskişehirli arasında da kusura bakmasınlar pek "Eskişehir futbolcuya karşılık satılık değildir" diyenine rastlamadım. Aksine İstanbul takımlarına muhalif Eskişehirliler tam da İstanbul'luların müşteri-kulüp ilişkisine paralel yaklaştılar olaya. Sergen'i bağırlarına bastılar.

Metin Diyadin başarısızmış. Onu yenememiş, bunu yenememiş, kazanan takım yaratamamış.

Metin Diyadin'in takımı son haftalarda sürekli kazanıyordu ve halen de şampiyonluğa oynuyor. Geçen haftalarda liderliğe kadar da çıktı. Şampiyonluğa oynayan bir takım antrenörünü kovmaz. Hele şu zamanda hiç kovmaz.

Diyadin'in kovulmasına sunulan kılıf başarısızlığı. Yok kardeşim şampiyonluğa oynayan bir takım nasıl başarısız olur daha ligin bitimine haftalar varken?

Sen dışarıdansın anlamazsın diyebilirsiniz. Ben de şunu söyleyeyim, dışarıdan Eskişehirspor şu anda tarafsız birinin gözüne aynen böyle görünüyor.

Serkan Ünlü dedi ki...

ne olursa olsun, bu şekilde gönderilmemeliydi. gönderildikten sonra gelecekk hoca biyediç miydi peki? pes! bir de soru: sergen yalçın 90 dakika oynatılacak adam mı?

Adsız dedi ki...

Ayhan beyin dediğinin tersi yorumlarda takımın son haftalardaki oyununa hiç değinilmemiş. ilk yarı hani yenilse bile iyi oynadı takım derler ya öyleydik ama şimdi 3 pas yapamıyoruz. takımda ara transferde iyi isimlerde alındı fakat diyadin biraz inat. ayrıca başkanın dediği altay maçından sonra diyadin "sakarya maçında puan kaybedersek giderim" demiş. sergen ilk 11 de yoksam beni kadroya alma lafını yaklaşık 20 hafta önceki giresun maçından önce söylemiş. ayrıca diyadin imza atmak için 15 gün beklemiş yapılan transferlerden sonra imza atmış (yani istediklerinin çoğu olmuşki imzalamış). Eskişehirspor ilk 7 içindeki rakiplerinden sadece karşıyakayı yenebilmiştir kendi sahasında. deplasmanda ise tamamen kayıptır. oynadığı stresli bolu ve ordu maçlarını öne geçmesine rağmen puansız kapamıştır. kısacası bence diyadin iyi bir 'teknik' adam olabilir ama yöneticilik vasfı henüz yeterince gelişememiştir.

Santiago dedi ki...

Tff birinci lig Kardeşim soylediklerin hep mişli geçmiş zaman.Diyadin ne kotu adammış ya disiplin saglaması için yaptıkları bile sizin için kotu seylermiş.Hedef Süper lige çıkmazsa potanın içinde değilmi bu adamın takımı.Değil ilk 7 içinde 6 takımı yenememeyi hepsini yensede cıkamasa sevincekmiydiniz yani. Yöneticilik vasfının gelişmesi için Beni takıma al yoksa hiç oynamam diyen adama eyvallah demeliydi sanırım nezninde.
Bu gidişle Nickin hiçbirzaman SüperLig olamayacak haberin ola...

kgt dedi ki...

ikinci lig birinci lige benzemez arkadaşlar
yıllarca takip ettim bir sakaryalı olarak asansor sakarya'nın bir taraftarı bir tatanga olarak
ne takımlar kurarsınız sezon basında ,olabilecek en iyi ,en makul antrenoru getirirsiniz ama olmaz
ikinci ligde ben hiç bir zaman gormedim acık ara birinci olundugunu

eskişehire gelince sakarya macına kadar lider olan takım evet cok iyi fubol oynamıyorlar fakat çıkmaya cok yakınlar ben hala anlamıyorum neden bu gidişat sahadışı nedenler yuzunden bozulur

galasaray derbi kazanmadan şampiyon oldu tarafarlarda burukluk vardı ama şimdi hangisi konusuluyor bakıosun istatistiklere 2005-2006 nın şampiyonu galatasaray var mı otesi
eskişehir'e allah kolaylık versin ama super ligde sakarya es es kasrsıyaka kocaeli gibi taraftarı olmayan takımlar olunca goruyoruz deplasmanları
şimdi sen tatangasın es es e dusmansın ondan metini istiyorsun demeyin biz rekabete aşığız deplasmanda hafif bir korkuyla atan kalbe aşıgız

anti endustriyel futbol diyorum son olarak patronları istemiyoruz

OmerBurger dedi ki...

Memleket içinde gurbetteki bir Eskişehirli ve Eskişehirsporlu olarak Metin DİYADİN'in gönderilmesi şu zamanda anlamsız oldu, bazı arkadaşların dediği gibi ilk üçteki beşteki takımların hepsini yenip çıkamasaydık daha mı iyi olur! ayrıca Gultig kardeşime selam eder, fikirlerine saygı duyduğumu ancak Eskişehirsporu kesinlikle küçük görmemesini belirtmek isterim. Tatanga Kgt kardeşime ise aynı fikirde olduğumu ve tatangalarla, göztepelilerle ve karşıyakalılarla hatta bursasporlularla süper ligde karşılaşmak için can attığımızı belirtir, saygılar sunarım :) (abi bu arada Mustafa SEVGİ ile Anadolu Üniversitesi futbol Kulübünün genç takımında beraber oynadım 1999 ve 2000 senelerinde, vallahi :)