26 Mart 2008

Dünya Küçük!

Dünya basınında Türkiye aleyhine bir haber çıksa boynumu büker otururum. Sanki sebebi benmişim gibi. Mevzu bu adreste futbolsa; insan ne bilim hep Nihat, Tugay, Galatasaray, Fenerbahçe, genç yetenek Arda, Gökhan, "Türkiye harika" diyen Roberto Carlos haberleri görmek istiyor farklı farklı dillerde. Artık hiçbir olumsuzluğu sümen altı yapamıyoruz ne yazık ki. 15 yıl önce olsa bu olay, Arjantin'de belki 1 yıl sonra duyulur, belki de kimsenin haberi olmazdı. Şimdi dünyanın öbür ucunda bile aynı gün manşette. Bafraspor'un cinayete kurban giden iki hocası. Biz burada Gonzalo Acro cinayetini okuyoruz, görmediğimiz Buenos Aires sokaklarında işlenen, onlar da haritada yerini bilmedikleri Bafra'da işlenen cinayetten haberdar. Küçüldü ve cebimize girdi bu dünya...

2 yorum:

Ortega dedi ki...

Bir yandan Uefa Kupası başarısıyla ülke futbolundan söz ettiren Galatasaray, ve şimdiler de Şampiyonlar ligindeki futboluyla -çok şükür- Fenerbahçe.. öte yandan ise bu tip üzücü haberler..

Bu ülkenin kaderi bu sanırım...Bir yandan bizi coşturan hadiseleri yaşarken, öte yandan boğazımızda düğümlenen olaylara şahit olmak..

dr feelgood dedi ki...

arjantin sanki türkiye'nin ikiz kardeşi gibi. ekonomik ve sosyal hayat iki ülkede de kötü durumda. tüm halkın ortak paydası futbol. onlar bizden daha başarılı biraz daha bağlı takımlarına. iki insan olsaydı bu ülkeler kanka olurlardı gibi gelir hep bana.