29 Mart 2008

Bu Futbol Değil

Artık karar verdim; biz kendi topraklarımızda oynanan ayak topuna eğer futbol diyorsak İngiltere'deki için farklı bir kelime bulmalıyız. Hayır kardeşim kelime adamların babasının taplu mal derseniz; biz yeni bir kelime türetelim. Ayıp oluyor böyle iki oyuna da futbol demek. Her maç bir cinayet romanı gibi. Katil kim söylemiyorlar sana. Bir de yağmur yağıyor ki ne fotoğraflar çıkıyor o ikili mücadelelerden, kafa toplarından. Arsene Wenger'e büyük hoca saptaması yapınca bu bir ilk olmuyor. Şampiyonluk yarışına tutunmak budur. Aynı zamanda Beşiktaş'ın yapamadığı da budur. Ümraniye'de ibret olsun diye ben olsam Arsenal'in 10 kişiyle 0-2'den deplasmanda 3-2 kazandığı maçı seyrettiririm Beşiktaşlı futbolculara. Arsenal kazanıp kağıt üzerinde Man. United'a ayağını denk al dedi ama Rüyalar Tiyatrosu'ndan bugünlerde hiç kolay kolay çıkılmıyor. Cristiano Ronaldo'nun golü makastan geldi yahu. 3. goldeki pasını; 5 değil 50 kere seyretmek lazım. Carlos Tevez'in kafa golünden önce atağın başlatan adam olduğunu ve 50 metre koşup santrfor pozisyonu aldığını yazmazsak olur mu? Beşiktaş'ın aracını garaja çektiler artık. Mekanik dahisi Sinan Engin kurcalasın dursun artık motoru. Baki Mercimek de futbolu bıraksın Çarşı'da bakkal açsın, iflas etsin. Bu şampiyonluk artık Ali Sami Yen'deki maçın sonucuna bakar...

7 yorum:

keymark9 dedi ki...

son dönemde futbol tarihine geçecek maçlarda hep arsenal imzası var. yine 3-1 geriden gelerek kazandıkları bir tottenham maçı var. bu arsen wenger kimsenin istemeyeceği adamlardan uzay takımını kuruyor resmen. 3. kuşak oldu takımın ayarı şaşmadı. helal olsundan başka bişey denmez sanırım bu durumda.

dinazor dedi ki...

Arsenal maçı 2-0 olunca ve bu arada bizim maç başlayınca çevirdim kanalı. Sonra bir ara zapladım birde baktım maç 2-3. Helal olsun dedim adamlar hem rakibi hemde yağmuru (o da ne biçim yağmursa, tepeden devamlı stadı sulasan ancak bu kadar olurdu ve buna rağmen saha futbol oynanacak haldeydi hala) yendiler.

Bu arada bizim liglere gelince, güç farkından dolayı oluşan kalitesizliğe lafım yok ama bu seneki heyecanda ayrı bir güzel. E bizim lig demişken Fener'inde hakkını yememek lazım. Mercimek konusunda haklısın da, Fener tarafında; bir düştüğü pozisyonda kalkıp gelen ve üstünede golü atan Alex'e birde 18m den bomboş kale yerine topu kalenin 1m yanından auta atan Ali Bilgine bakıp da bir şeyler söylemek lazım.

Ha bu arada iş Sami Yen'e de kalmayabilir.

buribaker dedi ki...

oyunuyla, stadıyla yayınıyla, hepimizin fersah fersah ötesinde bir lig. kısacası futbolun nba'i = premier league! Fox sports taki maç yayını şansan büyüka ve ekibine gerekirse döve döve izletilmeli yayın nasıl yapılır öğretilmeli. O nasıl bir devre arası yayınıdır!

ramon sanchez pizjuan dedi ki...

Hafta sonları sadece bir maç seçiyor onu izliyorum.Bu kadar cok mac yayını varken ekran karsısında zaman kaybetmek cok kolay oluyor.Eger sadece goz zevki soz konusuysa gun boyu mac ızlemek gunu oldurmek anlamına gelıyor benım ıcın.Cumartesının sanslı macı da Bolton-Arsenal macıydı.Yagmurlu macları ızlemek herzaman bana daha zevkli gelmiştir.Bardaktan bosalırcasına yagdı gercekten.Macı anlatmak saygısızlık olur.Sadece ızlemek gerekir.

Ama;
10 kişi kalmış rakibine 2 0 dan maç veren Bolton ligde kalmayı,
Arsene Wenger için sadece teknik direktördür demeyi,
Kendi ligimiz türkcell SÜPER Lig denmeyi,
hakediyor mu?

larende dedi ki...

50 kere izlemek için :-)

http://www.dailymotion.com/relevance/search/manchester%2B3%2Baston%2Bvilla%2B0/video/x4w4as_manchester-united-30-aston-villa_sport

le & yasin dedi ki...

Portekiz - Turkiye macinda Ronaldoyi izlemeyi cok istiyorum.. bakalim nasil olucak..

The Abandoned Man dedi ki...

hakem arsenalli olmasa bu kadar olmazdı