25 Mart 2008

Alemin Kralı Marcelinho

Trabzonspor'un Karadeniz derbisinde Rizespor'u 4-0 yendiği maç sonrasında yazmıştım kazanma kültürlerini kaybettiklerini iddia eden satırları.(28 Ocak) Ligin ilk 4 sırasındaki takımlardan puan alamadılar. Galatasaray ve Fenerbahçe ile hala oynayacakları 2 maçları var. Yabancı futbolcularına gelince biraz kör ölür badem gözlü olur durumu söz konusu. Yukardaki fotodan başlayalım. Bundesliga'nın Ailton gibi turşusunu çıkardığı Marcelinho Trabzon'da aradığı alem ortamını bulamadı elbette. Wolfsburg'da görüldüğü üzere diskolarda milletin kafasını gözünü yarıyor. Arşiv de değil bugünün manşeti Bild 'de. Fotoğraftaki arkadaş temsili değil, Becks Gold şisesine kafasına yiyen vatandaş. Şimek ayrı alemdi, hala bilmiyorum neden futbolu bıraktı. Gizem dolu bir kariyer onunki. Porto gibi bütçesi olan kulüp Stepanov'u alır elbette. Kiki Musampa Ajax'ın 96 jenerasyonunun en çürüğü çıktı. Halen boşta. Marcelinho kadar alemcidir o da. Eller zaten oynamıyordu, problemdi. Atletico Madrid önüne geleni alan bir takımdır, ona da piyango vurdu işte. Kazanma kültürlerini Gökdeniz gidince kaybetmediler elbette. Fatih Tekke gidince de. Dönüp bir daha okudum o yazıyı. Hala ısrarlıyım. Fatih'ten gelen para bitti, Gökdeniz'den gelen de biter bu kafayla. Kiki Musampa gibi adamları Trabzonspor'a çakan menajer gayrımenkula mı yatırmıştır, altına mı acaba?

5 yorum:

oKs dedi ki...

Bu yazıyı okurken (ve de kazanma kültürü yazısını bir kez daha okurken)beynim küçük bir komplo teorisi üretti. Siz değerli dostlarımdan özelliklede Trabzonspor'u tanıyanlardan bir ricam var. Ünal KARAMAN'ın Trabzonspor üzerine etkisini değerlendirmeniz mümkünmüdür.

Ali Aydin dedi ki...

çok yerinde bi yazı.kulüp yönetimini hal'deki sebze-meyve tezgahına benzetenlere 45 punto baslıklar halinde okutulmalı bu tespit..

Tolga YILDIZ dedi ki...

kendisi trabzonspor'dan az alkmaar'a gitmişti ve ordanda ayrılmıştı. 24 Mart tarihinde FC Seoul ile anlaşmış. FC Seoul'un hocasıda bizden biri. (Şenol Güneş)

Tolga YILDIZ dedi ki...

kendisi trabzonspor'dan az alkmaar'a gitmişti ve ordanda ayrılmıştı. 24 Mart tarihinde FC Seoul ile anlaşmış. FC Seoul'un hocasıda bizden biri. (Şenol Güneş

Adsız dedi ki...

Şizmek neden futbolu bıraktı merak edenler . BKNZ. Şizmek'in Karısı vs. Fatih Akyel ve bu olay sonucu bunalım ve kaçış