8 Ocak 2008

Rafael Sobis

Güney Amerika'lı futbolcuların Avrupa'ya transferi öncesinde namı yürüyenler, kramponlarından önce şöhreti gelenler vardır. Bu ligleri hakkını vererek izlemediğimizden susup beklemek lazım gelir. Rafael Sobis de bu tanıma uyuyor. 2 yıl önce İtalyan gazetelerinde ballandıra ballandıra anlatıyorlardı bu adamı. Internacional forması giyiyordu. Milan alacak, aldı derken Real Betis işi bitirdi. Her gelen yıldız adayı 12'den vurmuyor elbette, bunda takımın da kötü olmasının payı var. Koskoca derbinin çaresiz tarafı oldu artık Real Betis. Sobis de silindi, sıradan bir adam oldu bu takımda. Şimdi kendi canının derdine düşmüş. Ülkesinden Palmeiras 'ın teklifi can simidi gibi. 1985 doğumlu Brezilyalıyı benzeri çok bir kariyer bekliyor galiba: 1. Avrupa seferinde hüsran, ülkesinde havasını bulursa 2. Avrupa seferi...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

piyasası düştüğü doğrudur ama halen çok iyi oyuncudur. aslında onu isteyenlerin şu aralarda onu alması gerek. Fakat kendine güvenini kaybetmiş bir oyuncu istisnalar hariç kolay toparlanamıyor. BU yüzden bilim adamları başarıda yeteneğin en fazla %25 duygusal zekanın da en az %75 payı oldugunu söylüyor.

Adsız dedi ki...

betis' deki 2. denilson vakası diyebiliriz..

Adsız dedi ki...

aslında araştırılması ,irdelenmesi gereken bir konudur Güney Amerika'lıların bu uyumsuzluk sorunları. özellikle arjantinlilerin. keşke tezimi bu konuda yapsaydım, kesin bir ortak özellik veya elle tutulur bir veri veya bir istatistikçi olarak bi koralasyon vardır... :)