10 Ocak 2008

Rafael Benitez ve Rakamları

Rafael Benitez, Liverpool'da başarılı mı? Sözkonusu Avrupa Kupaları ise bunu tartışmaya bile gerek, adam Şampiyonlar Ligi'nde 2 final oynattı, birini aldı. Premier Lig'deki performansı ise -şampiyonluk gelmediğinden- tartışmaya açık diyen herkes bir futbol sohbetinde kabul görür. Peki gerçekten de Rafael Benitez, Premier Lig'de başarısız mı? İspanyol medyası, kendi vatandaşlarının savunmasını istatistiklerle yapmışlar. Benitez'in Premier Lig kariyeri, Fransız Houllier'den de iyi. 134 maçta 72 galibiyetle % 58.73 ortalama tutturmuş. Fırtına gibi estiği Avrupa'da ise 1 numarada değil. Shankly gibi bir efsaneyi sollamış -19 maçlı Fagan'ı kaale almamak lazım- ve Paisley'in ensesinde. Rakamlar da bir yere kadar tabii Futbolda teknik adamdan gemiyi limana yanaştırması istenir. Fırtına hikayelerine başkanların karnı toktur. Liverpool da halihazırda bir maç eksiğiyle lider Arsenal'in 12 puan gerisinde...

3 yorum:

Ali dedi ki...

Son Middlesbrough maçında skor 1-0 aleyhineyken Liverpool'un, yüzündeki endişe fotoğraflıktı. O da bir şeylerin ters gittiğini farkında gibi geliyor bana.

Adsız dedi ki...

Bu arada kendisi Zenith'ten defans oyuncusu Martin Skrtel'in transferini bitirmiş . Liverpool'un
bi defansa verdiği en yüksek bonservisi vermiş. Rafa kendisi için yeni Carragher diyor ama hadi hayırlısı ..

Adsız dedi ki...

bence benitez'i premier ligde başarısız kılan liverpool'un son 4-5 sezondur şampiyonluk yarışının içinde yer alamaması, kastettiğim son 2-3 haftaya şampiyonluk iddiası ile giremedi liverpool hiç.. lideri 10-12 puan geriden takip ettiğiniz müddetce taraftarın da şampiyonluğa inancı kalmıyor.. harcanan onca paraya da bir sıcak takip isteniyor..