9 Ocak 2008

FIFA'nın Tanımadıkları

"Outcasts: The Lands That FIFA Forgot"; FIFA'nın unuttuğu topraklar. Steve Menary'nin 2 yıl boyunca FIFA üyesi olmayan ülkeleri dolaşarak izlenimlerini aktardığı kitabının adı. Mesela Fareo Adaları, FIFA üyesiyken Greenland (Gronland) neden değil? Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hakkında ilginç bir bölüm yakaladım. Meraklısı buradan takip edebilir.
Tibet Milli Takımı

7 yorum:

Adsız dedi ki...

dunya kupasindan biraz once bu ulkeler mini bir turnuva duzenlemislerdi gecen sene ama sonuc neydi hatirlayamadim

Adsız dedi ki...

tanınmamış bu ülkelerin kurduğu federasyonun adı NC Board. 1 veya 2 sene önceki bu mini "dünya kupası"nda KKTC sanırım bir Afrika takımını 2-1 gibi bir skorla mağlup etmişti.

yanlış hatırlamıyorsam 13-14 kurucu ülke vardı ve bu ülkelerin biri de KKTC idi. hatam varsa düzeltin.

Adsız dedi ki...

aslında böyle organizasyonlar daha fazla yapılmalı ve dikkat çekici extra formüller bulunmalı. mesela bu turnuvayı birde kulüler bazında deneyebilirler. zamanında luton town'ı engellemişlerdi ama heralde adamdan saymadıkları gronland'ı engelleyemezler bu futbolun 'PATRONLARI'.

Adsız dedi ki...

Bu turnuvanin adi FIFI world cup'di. Fifayla dalga gecen hos bir isimdi. turnuvayi da KKTC kazanmisti. bilgi icin:
http://en.wikipedia.org/wiki/2006_FIFI_Wild_Cup

Adsız dedi ki...

http://en.wikipedia.org/wiki/NF-Board

burda da ortak federasyonla ilgili bilgiler var

Adsız dedi ki...

tanınmama konusunun en aşmış örneği çin'dir. fifa 1949'dan yamulmuyorsam 1979'a kadar yok saydı dünya nüfusunun dörtte birini.

Ömer Şahin dedi ki...

tibet milli takımının hastası oldum da en altta sağdan ikinci ve soldan üçüncü çocuklar devşirme duruyor. Tibet'e gitsem beni de devşirirler mi acaba?