8 Ocak 2008

Afrika Kupası'na Çarpılanlar

Afrika Kupası'nın ısrarla sezon ortasında oynatılmasına bir anlam veremiyorum. Kupanın olduğu sezonlarda kulüplerin transfer politikasını etkileyecek kadar önemli bu tarih seçimi. Kadrosuna Afrikalı oyuncu katmak isteyen, yahu dur Afrika Kupası var diye iki kere düşünüyor neredeyse. Kamerun, Gana gibi ülkeler final adayı olduğundan herkes 10 Şubat'a kadar bu takımlara yolladıkları futbolcularını yok sayıyor. En az etkilenecek olan Bundesliga. 20 Afrikalı milli oyuncu forma giyiyor bu ligde ama sezonun 2. yarısı da Ocak sonunda başlayacak. Serie A'dan gidecek futbolcu sayısı da 20. İspanya'da 9 futbolcu, Afrika 2008'de forma giyecek. Barça, Eto'o için ekstra 10 gün aldı ama Sevilla'da Kanoute, Keita ve Kone biletlerini kestirdiler bile. Barça'da bir diğer eksik Yaya Toure. Real Madrid'den Diarra, Espanyol'dan kaleci Kameni ve Getafe'den Uche de finallerde. Sırtını Afrikalı oyunculara dayayan Fransa Ligue 1'de kupaya gidecek oyuncu sayısı 74. Monaco ve Lorient dışında bütün kulüpler finallere oyuncu yolluyor. Le Mans ve Lens'in ise amiyane tabiriyle yatacak yerleri yok! 5'er futbolcu yollayacaklar. Premier Lig'de karlı çıkan Man. United. Rakipleri Arsenal; Toure, Eboue ve Song'u; Chelsea ise Drogba, Obi Mikkel, Essien ve Kalou'yu yollarken Ferguson'un takımı fire vermiyor. 5 büyük ligde Afrika Kupası'na gidecek oyuncu sayısı 154. Bizim lige olan etkilerini başta Song olmak üzere bu haftadan itibaren göreceğiz..

4 yorum:

le saux dedi ki...

Avrupalı takımları sekteye uğratması konusunda sıkıntılar var tabi ama ben Afroların bu tutumunu sempatik buluyorum. Kimine göre sezon ortası olan tarih Afrika'da adam gibi top oynanacak zaman dilimine dönüşüyor. Parayı yönlendiren kapital babalara göre; güneşin dik geldiği topraklarda, hiçbir ligi sekteye uğratmadan sıcaktan kavrulma pahasına yaz mevsiminde oynanmalı kupa.
Bu görüşe karşı durmak ardında nasıl art niyetler beslerse beslesin erdemli ve asil görünüyor bana. Arkanızdayız Afrolar. Mali'den de çok şey bekliyoruz ailecek.

Adsız dedi ki...

afrika'nin guney yarim kurede olmasindan dolayi normal karsilanmali. adamlarin avrupa futboluna karsi bir durusudur bu, ve kara kita'nin dunyanin coplugu olmadigini kanitlamaya calismasina da yardimci oluyor.

Adsız dedi ki...

gruplar ve takımlar hakkında biraz bilgi alabileceğimiz bi yerler var mı acaba?fildişi ve biraz kamerunla azcık gana hakkında fikir sahibiyim.gerisi hakkında meraklanmıyor değilim.en azından son şampiyon mısır ne alemdedir mesela?

Adsız dedi ki...

http://www.coupedafrique.com/
http://www.africa-cup.com/africancup2006/

kupanın resmi sitesi ilki fransızca ikincisi ise ingilizce....

mısır'ın 30 kişilik ön-kadrosu

Kaleci: Issam Hadari, Mohamed abdel Moncef, Wael Khalifa, Mohamed sobhi.

Savunma: Ibrahim Said, Chdi Mohamed, Wael jomaa, Chérif Abdel Fadil, Hani Said, Mahmoud Fathallah, Moatassem-Belleh salem, Ahmed Fethi, Ahmed Mohamadi, Mohsen Hindawi, Ahmed Samir, Sayed Moawed, Ossama Mohamed, Tarek Sayed.

Ortasaha: Hosni Abd rabo, Hossam Ghali, Mohamed Chawki, Hassen Mostapha, Ahmed Châabane, Mohamed Abou Trika, Walid Soliman, Omar Jamel,Ahmed Hassen.

Forvet: Ahmed Salama Mohamed Zidane, Amro Zaki, Imed Mitâb, Mohamed Fadl