11 Aralık 2007

Dalglish & Torres

Kral ve Prens. Dalglish ve Torres. Torres'in Bolton Wanderers'a attığı gol, Dalglish'in 1978 finalinde FC Bruges'e attığı golü kopyası diyorlar. Harika bir bağlantı kurmuşlar ikisi arasında ve Liverpool tarihiyle. Başlıyoruz o zaman: Torres, Carragher ile oynuyor. Carragher, Fowler ile oynadı. Fowler da John Barnes ile. Kara tren John Barnes, bıyıklı santrfor Ian Rush ile oynadı. Ian Rush da Dalglish ile. Dalglish, Emlyn Hughes ile. Hughes, Ian St John ile o da Roger Hunt ile. Hunt, Ronnie Moran ile oynadı. Moran... İşte böyle geriye sardın mı; 1892 yılına, kulübün kuruluşuna kadar geliyorsun. 115 yıllık bir gelenek...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Emlyn Hughes dedin aklımı aldın Aceto.. Commodore 64'de Emlyn Hughes International Soccer diye şahane bi oyun vardı ve ben Emlyn Hughes kişisini oyunu yapan adam zannetmiştim hep. Ah çocukluğummm...

Adsız dedi ki...

Ne de güzel oyundur. kaleci ile karşı karşıya kalırsın, joystick'in ateş tuşuna basılı tutup hafif geriye doğru itip çekersin elini. kalecinin üzerinden üst direğe yakın bir yerden sertçe girer top.

Unknown dedi ki...

neden carragher ile torres demişler anlamadım, torres'le steve G. deselermiş daha anlamlı olurmuş.

Adsız dedi ki...

Vay be.. Owen'ın esamesi bile okunmuyor artık. Oysa 5 yıl önce Liverpool deyince Owen'ı düşünürdük. Gerard o zamanlar Owen'ın ayakkabılarını parlatıyordu. ee.. Ne oldum demiyeceksin.

Adsız dedi ki...

nine degrees of fernando torres. aslinda ayni böyle futbolcularin kimlerle ayni takimda oynadigiyla ilgili "six degrees of kevin bacon" tarzi bir site olsa.. öyle baglantilar kurulabilecek bir "seferi" futbolcu var midir acaba. sergen yalcin? saffet sancakli?

Adsız dedi ki...

bu dalglish/torres; yani ilk kadro/son kadro olayi üzerine dü$ündüm de.. bu baginti dünya üzerinde ba$ka hangi takimlarda bulunabilir acaba. hm..

Adsız dedi ki...

bunu maldini'ye uygulayinca tuhaf oluyor mesela. adam, kulubun 108 yillik omrunun yakla$ik 20 yillik kisminda top oynadi zaten. 5'te 1'i falan gidiyor halkanin. hic zevkli olmuyor milan'da deneyice.

Adsız dedi ki...

Torres'i satinca bayram eden Atletico Madrid taraftarlarini taniyorum ama bunun nedenini hala anlayabilmis degilim. Bence sezonun ikinci devresinde Liverpool sampiyonluk yarisini surudrebilrise hatta Pazar gunku Man Utd. macinda daha iyi anlasilacak Torres'in gercek degeri (olumlu veya olumsuz anlamda).