24 Ağustos 2007

Eski tüfek Cesar Luis Menotti

1978 Dünya Kupası öncesinde Arjatin'de cuntaya posta koyan adamdır Cesar Luis Menotti. O dünya kupasının cuntanın iteklediği Maradona'yı kadroya almayarak kazanmıştı. Jorge Valdano adamdır. Solcudur Menotti; "sol kökenli kulüpler daha teknik, sağcılar ise fiziğe dayalı oynar" derdi bir zamanlar. 14 takım çalıştırmış kariyerinde, Boca Juniors'u da River Plate'i de Barcelona'yı da. Avrupa'da en son 1997 yılında görüldü Sampdoria'nın başında. Bir zamandır da Meksika'da çalışıyor. 68 yaşında. Bu sezon da boşta kalmadı yine Meksika'da (Tecos dell'Universita- Guadalajara) devam. Sene 78, memlekette çokçası Brezilya'yı tutardı, Arjantin'de Kempes atardı biz havalara uçardık. Babamız da hayallerimiz de vardı o zaman...

3 yorum:

Adsız dedi ki...

td sayesinde blogun ile tanistim, ve gercekten de bekledigim yaziyolar geliyor hep. menotti gibi bir adami yeni jenerasyon tanimaz etmez, yazin icin cok tesekkürler.

Adsız dedi ki...

bize de babamız anlatırdı bu adamı.futboldan çok anlamaz o solculuktan duymuştu galiba o zamanlar.adını hatırlıyamıyordu. bi okutacağım ama ağlar diye korkuyorum :)

le saux dedi ki...

tanrının eli'nde bu menotti'yi bi yerlere atıp, bi göklere çıkardılar.

bir baba adam halbuki.