1 Ekim 2011

Inter: 0 Napoli: 3

Futbol, basketbol, voleybol... Bir tane normal milli takımımız yok. 2-0 geriden gelip maçı alıp finale gitsek ne güzel olurdu şu Djokoviç'in suratını görmek. Neyse voleybol yorumlayacak halim yok, üzüldük işte... Inter-Napoli maçıyla birlikte izledim yarı finali. Serie A fikstürünün çekildiği güne dönmek lazım. Malum İtalya'nın kuzeyi ve güneyi arasındaki çekişmede bayrak takım Napoli. Gariban güneyin her zaman haksızlığa uğradığını düşünürler. Fikstür çekilip, Napoli'nin Şampiyonlar Ligi maçı sonrasında Inter deplasmanına gideceğini tabloda gören Napoli Başkanı kıyameti koparmış, ortaya sallayıp, salondan çıkmıştı. "Futbolu da bırakacağım, film de çekmeyeceğim. İtalyan olduğum için utanıyorum" dedikten sonra atlamış bir Vespa'lının arkasına gazeteci kalabalığından kaçmıştı. Inter kötü başladı sezona. Teknik adam değiştirdi ve Ranieri ile ayağa kalktılar. Bologna ligin keklik takımlarından. Deplasmanda 3 attılar. CSKA Moskova deplasmanında da kazanınca işler yoluna girdi gibi göründü. Ranieri "Sadece herkesi kendi yerinde oynatıyorum" dedi bu iki maçın ardından. Napoli, Şampiyonlar Ligi sonrasında Chievo deplasmanında kaybetmişti. Fiorentina maçı ise facia. Kendi sahasında klas forvet hattı kaleye şut çekemedi. Bir de Cavani sakat olunca bu akşamın favorisi Inter'di... Tabii her şey kağıt üzerinde. Güzel bir ilk yarı oldu. Inter iyi de ritm bulmuş hiç de fena oynamıyordu. Napoli'ye San Siro'da böyle penaltı çalınır mı? Vallahi çalındı. Bana kalsa ucuz penaltı. Obi atıldı o pozisyonda. İkinci yarıya 10 kişi başlayan Inter, Moskova'nın da acısını ayaklarında hissetti, maçın genelinde Napoli'nin %61 topa sahip olduğu gerçeği bir tarafa ikinci golü de bir defans oyuncusuyla Maggio ile bulması ilginç. Hamsik mutlak bir pozisyonu kaçırdı ve sonra skoru belirledi: 0-3. Üçlü defans oynayamadığı için Gasperini'yi kovan Inter, üçlü defans oynayan Napoli'ye teslim oldu... Napoli Başkanı De Laurentiis, 80'den sonra geldi ekrana... Pis pis sırıtıyordu... Bir film çeker artık bu galibiyetin üzerine...

INTER-NAPOLI 0-3

gol: Campagnaro 42'., Maggio 56, Hamsik 74
INTER (4-3-2-1) — Julio Cesar; Maicon, Lucio, Samuel, Chivu (dal 43' p.t. Nagatomo); Zanetti, Cambiasso, Obi; Alvarez (dal 16' s.t. Stankovic), Forlan (dal 23' s.t. Zarate), Pazzini. (Castellazzi, Muntari, Coutinho, Castaignos). All. Ranieri.
NAPOLI (3-4-2-1) — De Sanctis; Campagnaro, Cannavaro, Aronica (dal 42' s.t. Fernandez); Maggio, Gökhan Inler, Gargano, Zuniga; Hamsik, Pandev (dal 6' s.t. Mascara); Lavezzi (dal 34' s.t. Chavez). (Rosati, Fideleff, Dossena, Santana). All. Mazzarri.

4 yorum:

msaries dedi ki...

yalnız gerçekten çok ucuz penaltıydı ki aynı pozisyonda interin 10 kişi kalması durumu daha da vahimleştiriyor. yazık oldu.

Volkan dedi ki...

Maçı izleyemedim ama skoru görünce çok sevindim. Inter yavaş yavaş ait olduğu yere dönüyor. İnşallah Napoli sezonun son haftasına kadar şampiyonluk yarışı içinde kalır.

pupazzo di neve dedi ki...

Bülent Abi maçı nasıl izledin?Yanıtlarsan çok sevinirim.

BT dedi ki...

@pupazzo
Türkiye'de legal olarak yayınlanmayan bir maçı nasıl izleyebilirsek öyle.. İnternetten.