4 Eylül 2011

Barça ve 3-4-3

Barcelona’nın yaş ortalaması Real Madrid’den daha fazla bu sezon. Jose Mourinho’nun son iki sezonda yaptığı transferler ve gönderdikleriyle bu ortalamayı rakibinin altına çekti. Fabregas transferi sonrasında nerede oynar sorusuna Iniesta ileri üçlünün soluna geçer, Inista, Xavi’nin yanına gelir görüşü ağırlıklıydı. Guardiola’nın tek derdi Fabregas değil. Thiago da onbiri sıkıştırıyor üstelik bir de Alexis Sanchez takıma katıldı. 20 yıl önce Guardiola’nın oynadığı ve Cruyff’un yönettiği Dream Team ile Villarreal maçına çıkan kadroyu karşılaştırmışlar İtalyanlar. Diziliş 3-4-3. Bu formasyonla açık verirler endişesi de vardı ama ligin en iyi takımlarından biri olan Villarreal’i de ilk hafta süpürdüler. İzlediğim ve hatırladığım kariyerleriyle Cruyff’un onbirinde bugünün Barça onbirindekinden daha yetenekli adamlar var bu grafikte. Keita mı Guardiola mı? Guardiola elbette. Ya da Busquets mi Koeman mı? Koeman ama oraya da Pique yerleşecek. Diğer karşılaştırmalar sizin keyfinize kalmış. Bakero mesela iyi ama bir İniesta değil... Sonuç, 3-4-3 ile ustasına selam çakan Guardiola, Barcelona’da bir gün Pique’nin önüne 5 orta saha, 4 forvet dizer, sonra da artık ne haliniz varsa görün deyip ayrılır memleketten...

9 yorum:

darkhorse dedi ki...

keşke bizde böyle kıyaslamalar yapabilecek kadar oturmuş kadro ve sistemler olsa.Avrupanın top liglerinde görev yapan gazeteciler, saha içinde oynanan oyundan iştah kabartacak içerik üretmeyi çok iyi biliyorlar

Celal Abbas dedi ki...

türkiyede futbolcunun futbola saygısı işine saygısı yok. medya zorlayarak zorla yıldızlar hikayeler çıkarmaya çalışıyor. türkiyede oyunun kendisinden bişi çıkmayınca sonunda oyunun dışına çıkıp belaltı çalışıyor çoğu zaman birileri.

Celal Abbas dedi ki...

Milli takıma emre belözoğlunun sakatlığında bu yıl süper lig maçlarında doğru dürüst forma giyemeyecek olan A takımda hiç düşünülmeyen yekta kurtuluş çağrılıyor.

Bence bu herşeyi özetliyor. Çok çok acınacak haldeyiz.

en kötüüsde ne biliyormusunuz. yekta kurtuluş galatasarayda oynayamayacağını bildiği halde başka takıma gitmiyor.
oysa ingiltere öylemi.

O yüzden avrupaya özellikle ingiliz futboluna büyük hayranlığım var. crouch mesela tothenamda kalmaktansa stoke city e gitti. bunun gibi ibr sürü örnek.

40 fırın değil çok çok fırın ekmek yememiz lazım.

ee bizden ne hikaye çıkarki. doğru işler yapılmıyorki güzel güzel anlatalım. hep eleştirilecek icraatlarımız var.

FBlackmamba dedi ki...

Xavi yi koymamışlar kadroya yaşlandı diye heralde :))

parrhesiastes dedi ki...

çok iyi yaa:))ne haliniz varsa görün tabii..:)

mre dedi ki...

Aslında Busquets ve Mascherano'yu orta saha orijinli oyuncular olarak sayarsak tek savunmacı Abidal kalıyor. Yazdığınızı pratikte olmasa da teorik olarak uygulamış Pep.

Parma Maniac dedi ki...

Pep düzenli 3-4-3'ü kullanırsa Jose, Barca'yı dağıtır bence.. 4-3-3 genelde üçlü defansın ilacıdır, bunu değerlendirir ikili maçlarda.. 3'lü defansla bu Real'e karşı şampiyonluk zor..

Prequel dedi ki...

Valdes
Alves Pique Puyol Abidal
Busquets
Xavi Fabregas
Pedro/Sanchez Messi Iniesta

Bu normal dizilişte Alves zaten ileri çıkarak 3-4-3'ün sağ kanadı gibi oynuyor. Ben Alves'i Thiago'ya değişmem.

Adsız dedi ki...

bence u gol atmakta 10 numara taktik ama barça nın gol sıkıntısı yok ki bu taktikle daha fazla gol pozisyonu verebilirler karşı takıma ben gördüğüm kadarıyla 3 defans değil 2 defans gibi oynuyodu buda 2'li forvat oynayan bi takımın beraberlik yerine galibiyet için bi umut olabilir.