25 Mayıs 2011

Mourinho Rest Çeker
Valdano Gider

Tekrar olmasın, futbolculuk, teknik adamlık ve Florentino Perez'in birinci başkanlık dönemi buradadır: Truva Atı Valdano. Çok önemli bir futbol adamı, çok büyük akıl ama bir o kadar çalışılması zor bir yönetici. Egolar kapıştığında karşındaki de Mourinho ise ortalık toz duman olur elbette. (bkz: Jose Mourinho vs. Valdano) Sezon başından beri restleştiler. Eli iyi olan Mourinho'ydu. Masadada eli iyi olan kazanır ama Valdano da başkandan açık kredisi olan adamdı. Onu masada tutan da bu kredi oldu. Nuri transferi, Mourinho'nun takımda kalacağının göstergesiydi. Kral Kupası'nı da kaybetmiş olsaydı ne olurdu bilinmez ama bugün masadan kalkan Jorge Valdano oldu. Mourinho'nun soyunma odasına almadığı, tesislere gelmesin dediği Valdano ile Real Madrid'in yolları ayrıldı. İlk bakışta Başkan Perez'in vefasızlığı gibi görünebilir ama yakın tarihli bir Galatasaray hikayesiyle karşılaştırmak yerinde olur. Perez-Valdano ilişkisinin bir benzeri Adnan Polat ve Adnan Sezgin arasında vardı. Polat direndi, inat etti, kaybetti, kaybettikten sonra Sezgin'den vazgeçti. Zamanında alamadığı karar da gün geldi onu koltuğundan etti. Perez, bugün Mourinho'nun önünü açtı... Ama yol yine aynı yol, çakıl taşlarıyla dolu...

5 yorum:

anleoxa dedi ki...

mourinho'da kalıcı değil. en fazla 1 senesi var.

Arrow Cave dedi ki...

Maurinho kariyerine birkaç adet daha kupa toplamadan Madrid'den ayrılmaz..

Yakup Sabri İNANKUR dedi ki...

6 ay sonra Mourinho gider, Valdano dönerse şaşırmam. Yeter Florentino Perez Yeter.

Turiaf dedi ki...

ben mourinho-valdano ilişkisini Lakers'daki phil jackson - jerry west ilişkisine benzetiyorum. Onlarında arası iyi olmamıştı hiç ve phil soyunma odasında logo'yu istemeyince jerry west de ayrılmak zorunda kalmıştı.

sceamgid dedi ki...

cok fazla dusman kazandi mourinho madridde,boyle devam ederse sezon ortasini anca cikarir.kral kupasi olmasa su anda valdano yerine mourinho gitmisti,ama seneye kral kupasida kurtaramaz mourinhoyu.