2 Ekim 2010

Pino Medrano Sirki'ne

Ne zeminin patates tarlası olması, ne teknik adamın tercihleri ne hakem hataları. Galatasaray'ın sözleşmeli 11 futbolcusu, Barcelona ya da Karabük farketmez, rakibinin kalesinde ilk tehlikeyi 61. dakikada yaşatıyorsa, dönüp aynaya ilk bakması gereken yine o sahadaki 11 futbolcudur... Sonrası teferruat...
* 21 Ağustos tarihli Galatasaray'daki Kangren başlıklı yazının üzerinden 40 gün geçti. O yazıda adı geçenlerin yarattığı tıkanıklığı Galatasaray hala çözemediyse 7 haftada 3 mağlubiyet çok da şaşırılacak bir performans değil.
* Rijkaard'ı babasını kaybettiği günde eleştirilerden muaf tutalım. Yaşadığın üzüntü değil, inkardır o saatlerde. "Ölmedi ki" fikri döner durur beyninde. Peki ya Neeskens? Böyle bir günde "yardımcı" ne iş yapar? "Sen otur kulübeye, kumanda bende" demez mi? Herhangi bir değilsin ki futbol tarihinde. Neeskens'sin işte! Takımın iki kazmasından biri Barış (üstelik sarı kartı var) ve "Sihirbaz" Pino'nun 90 dakika sahada kalıp; Lorik Cana ve Misimovic'in oyundan çıkmasına "teknik adam tercihi"dir demek pek mümkün değil...
* İki yıldır Rijkaard ve takım omurgası yazıyorum. Ciğerleri değiştir, mideyle dalağı ters düz et, ne yaparsan yap ama önce ayakta kalabilmek için omurgayı dik tut. Bunu başaramıyor Galatasaray. Neill-Cana-Misimovic-Kewell marka değerleriyle bu lig için bu maçta yeterli dedirten bir omurga. Misimovic, "bu gerçekten de o mu?" diye sordurtuyor, Kewell'ın o pozisyonun oyuncusu olmadığını herkes biliyor. Cana da garip bir şekilde bu sezon Galatasaray'da günah keçisi. Neill da sakatlanıp (Acaba?) oyundan çıkıyor.
* Servet Çetin için kurulabilecek yeni bir cümle yok. Uzun zamandır sahadan çok saha dışında konuştuğundan bugünlere geldi. Kangrenin öznesi değil miydi?
* Galatasaray'da yerli kalitesinde Hasan Şaş-Necati-Mehmet Topal-Hakan Şükür çizgisinden Göhan Zan-Barış-Mustafa Sarp-Aydın Yılmaz çizgisine geriledi. Türk futbolunda bir takımın bittiği gün Aydın Yılmaz'ın "Kurtarıcı" olduğu gündür...
* Ne giden ne de gelen sağlık ekibinin büyücü olmadığını herkes anlamıştır artık. Ne gidenler kötüydü ne de gelenler mucize yaratabilir. Galatasaray'ın çözemediği sakatlık problemiyse eğer, onu dünyanın büyük kulüpleri de çözemiyor. Arsenal, Man. United, Roma'nın da reviri dolu. Bahane bile değildir bu.
* Patates tarlası zemin, zekası hakemlik için yeterli olmayan eline düdük tutuşturulmuş bir adam bile Kardemir Karabükspor'un başarısını gölgeleyemez. Mainz, Caen, Blackpool, Cesena ne yaptıysa bu sezon Karabük de onu yapıyor. Yeni geldiği ligde tutunabilmek için Hull City gibi sezonun ilk yarısında bu çıkışı yaparak sezonun ikinci yarısı için puan kredisi sağladılar kendilerine.
* Juan Pablo Pino'nu lakabı El Mago'ymuş. Yani sihirbaz. Ben olsam yarın sabah İstanbul'da gösterilerine devam eden Medrano Sirki'ne kiralardım. Yeteneklerini biz keşfedemedik hiç olmazsa çocuklar keşfeder...

İki bıçak seç kendine
Biri yaralamak için
Biri öldürmek
Pusu kur gözlerinin
Karanlık gölgesine
Biri sevmek için
Biri ihanet
İki yürek seç kendine
Biri yaşamak için
Biri gizlenmek
Bir korkak,bir kaçak,bir firar
Kaç kişisin sen sevdiğim çocuk
İçimdeki bıçak iki kere daha dönüyor
Olduğu yerde
Kalırsan sel basar yataklarımı
Gidersen uçurum çiçekleri açar kalbimde
Kimi zamanlar olur sevgilim
İki bıçak bile yetmez bir tek ölüme / MURATHAN MUNGAN

29 yorum:

artac dedi ki...

Alternatifsiz kadronun doğal sonucu:

Kalede hem Ufuk hem Aykut;halı sahada rotasyon gereği kaleye geçen ve "ben ne anlarım abi kaleden" diyen adamlar gibiler.

Savunmada Süper ligin en ağır adamları sende,yedeğinde daha ağırları var.

Ön liberoda başa oynayan hiçbir takımda kadroda kendine yer bulamayacak Sarp,Barış gibi adamlar var.Ve de Rijkaardın Cana alerjisi.

Forvette ise Baros yoksa kimse yok.

Son yılların en aciz takımıyla gidiyoruz fb deplasmanına.Allah sonumuzu hayretsin.

portasophia-perennis immortalis dedi ki...

ilk günlerden beri blogu takip ederim. ilk defa bu kadar öfkeyle yazdığınız bir yazıya denk geldim.

Demekki sabır taşı çatlamış

Unknown dedi ki...

Adnan Polat ve Sezginin Galatasarayından ümidi keseli çok olmuştu ama şimdi Rijkaard`dan da ümidi kestim..Yıllardır kırılma maçlarını bir türlü güzel atlatamıyoruz.Yıllardır Ayhan-Barış orta sahasına çare bulamadık, Türk futbol tarihinin en kötü stoperleri arasında yer alabilecek Gökhan Zanı kırılma maçında sahada görüyoruz..Tek kişilik barajdan topu geçiremeyip adama nişanlayan Sabri yi bile hasretle bekliyoruz neyin ümidi bu..Misimovic kesinlikle Lincoln kadar iyi bir futbolcu değil bu Misimovic için 30 gün Almanyada tatil yapan Adnan Sezgin değil midir..Geçen sezon Baroşun yokluğunun sezonu nasıl kaybettirdiğini gördükleri halde hala Alternatif almayan sürekli mazeretlere Şirket Birleşmesine Rivaya dönüp dolaşıp lafı getiren bir Başkana sahipken bu ümit niye..Ve ne yazıkki Rijkaard yönetiminde hiçbir futbolcunun gelişme gösteremediğini görmek te ayrı üzüyor bizleri..Servet, Gökhan Zan, Barış, Ayhan , ile yolların hemen ayrılması, Arda Turan ın parayı milli takımdan kazanmadığının hatırlatılması ve gerekiyorsa devre arası kim istiyorsa ona verilmesi gerekiyor zaten bir işe faydası yok milli takımlarda oynamaktan başka.. Takımdaki en iyi orta saha oyuncusu Elano nun neden takıma kazandırılamadığının cevabını hocamızdan merakla bekliyorum..Nereden tutarsak elimizde kalıyor, Polat ve ekibinin futbol takımına yaptıklarını rakip takımın yöneticisini getirsen bundan iyisini yapamaz.. Tugay , Hagi isimleri falan geçerse taraftarları iyice futboldan soğuturlar bu Adnanlar varken takımın başında buna da hazırlıklı olmalıyız bence..Bu takımı her ne kadar çok eleştrilse de Fatih Terimden başkası düzeltemez..En azından böyle kırılma maçlarını soyunma odasında vereceği iki gazla vatan millet sakarya nidalarıyla kayıpsız atlatma imkanımız olur..Servet ve Ayhan dalga geçer gibi hocaya bakamazlar..

necronomicon dedi ki...

abi neşteri vurun dememişsin :)

Yasin dedi ki...

Makukula'yı yedek forvet olarak istemeyen, Pino'yu isteyen ve ısrarla oynatan Rijkaard. Servet'i, Arda'yı takımdan göndermek isteyen de yine bizim hocamız. Bu 4 oyuncu ile ilgili değerlendirmelerim subjektif olabilir, ama yabancı hakkı, bütçe, 25 kişilik kadroda 2 forvet olması gibi kavramlar Rijkaard'ı ciddi sorgulatır. Türkiye'yi Aragones kadar bile ciddiye aldığını sanmıyorum. Alsa da bu bilgiyle birşey değişmez.
Galatasaray değil de başka takımın başında olsaydı kesin küme düşürürdü.

Larsson dedi ki...

Bülent abi sanırım sende biz kadar bu aciz duruma isyan durumundasın. ama bu isyan daha uzun süre devam edecek sanırım. nede olsa başkanımız bu teknik kadro ya 2 yıl daha kontrat önermiş durumda :))allah bize sabır versin...

TA dedi ki...

son şampiyonlukta ayhan-topal-barış üçlüsünden 2 si oynuyordu orta göbekte.ama onları oynatabilmekte maharet tabi.

futbol kulüplerinde teknik adamlar en önemli insanlardır.doğru tercih yapmazsan bu durumlar kaçınılmazdır.

TA dedi ki...

mehmet topalda rijkaard ile kariyerinin en kötü sezonlarından birini yaşadı.ama gitti valenciaya.

rijkaardın yaratıcı teknik adam olmadığı bir gerçek.hatta oyuncu bitirme konusunda da çok uzmanlaşmış.oysa luce sergenin en sorunlu zamanlarında bile ondan faydalanmayı bilmiştir.

rijkaardı karpaty maçından sonra kovmak gerekirdi ama yapamadılar.taraftar tepkisinden sanırım.
daha öncede yazdım bu rijkaard galatasaraydan sonra ya hollanda da orta sıra takımını çalıştırır yada tv yorumculuğu yapar.

ksp dedi ki...

sirk izlemek isteyenler gs maçına da gelebilir. bence pino yerini buldu! sirk devam ediyor...

Unknown dedi ki...

Şu Yeni Stadın bir haysiyeti olsun bari 2.Devre açılmasın..

Unknown dedi ki...

Türk Telekom Arena 2.Devre açılmasın..Yeni sezona açılsında stad etkisini başlamadan bitirmesin

EZLN dedi ki...

Galatasaray'da tehlike yaratan tek oyuncu oldu Pino.Haksiz ve yersiz bir elestiri olmus.

Yeni moda oldu Stoch yetenekli,hareketli ve potansiyeli olan oyuncu ama Pino sirk elemani...

Galatasaraylilar bile böyle yaparsa ne bekliyoruz basklarindan.

dogan pamuk dedi ki...

eskiden beri ve halen rijkaard a toz kondurmayan demirkol timurlenk meleke bağış erten banu hanım a suçlu hep yönetim ve futbolcular. ara sıra da neeskens. baros yokken hep rezilleri oynuyoruz. rijkaard oyuncu istemiyor en öne. bu orta saha ben rijkaadr ın dediğini oynayamam diye bağırıyor ama rijkaard hala ısrarcı. kalli barıştan nasıl faydalanıyordu. sen yarar alamazsan niye takımda o zaman. tamam babası vefat etmiş ama terry kusursuz maç oynamadı mı o gün hem de saha içinde.rijkaard da umut tükenmiş belediye maçında ancak 3. golden sonra nasıl rahatladığını gördünüz mü?
8-0 lık hezimetlerle büyümüş nesle göre rijkaard ı eleştirenler futbol cahili ya. biz rezilliğe tahammüle devam edelim. siz de hayranlıkla rijkaard ı izlemeye.

Anıl dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
DoGaN dedi ki...

süper olmuş tam yerinde bir tespit.

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

hakikaten ağır olmuş.. maalesef hala rijkaard'ın büyük hoca olduğunu düşünen arkadaşlar var.. neyse suratlarına vuruyor gerçekler güzel oluyo

sARu dedi ki...

pıno ile ilgili yorumun harika olmuş abi :)

Minozzi dedi ki...

İşler çok kötü gidiyor Cimbom'da. Hayal edilemeyecek kadar kötü. Kötünün kötüsü olan tarafı ise sorun tek odaklı değil. Neresinden tutsak elimizde kalır..

Hocayı gönderince düzeleceğine inanacak kadar saf insanlar ilginç bir biçimde her zaman var olmuştur. Ben de Rijkaard'a herhangi bir GS taraftarı kadar kızgınım ama teknik direktör değişikliği diğer sorunları ortadan kaldırmayacak ki. Rijkaard Türkiye'yi ciddiye almıyor demiş bir arkadaş. Adamın saçları bembeyaz oldu stresten 2 yılda be, ayıptır. Bu takımla 5. viteste futbol oynatacak bir hoca biliyorsanız, buyursun gelsin!

Keza yönetim değişikliği de ölü toprağını kaldırıp atmayacak üzerimizden. Ha, dernek formundan şirkete dönüşecek ve dolar milyarderi Rus/Arap burjuvası satın alacak tonla transfer yapacaksa buyursun gelsin!

Sağlık ekibine yönelik yoruma yüzde yüz katılıyorum. Her spor ekibinin sorunudur bu. Yırtılan kası bi el hareketiyle yapıştıracak doktor bulacaksanız, buyursun gelsin!

gica dedi ki...

@okan

o zaman blogu düzenli okumuyorsun demek ki

Unknown dedi ki...

Bülent kardeşim hep Galatasaray hakkında yazmaktan ziyade bir kerede Beşiktaş ve Fenerbahçe yazısı görsek senden güzel olmaz mı?

Efe Tuncel dedi ki...

Ben su yasima kadar bu kadar tembel oyuncular gormedim. Alan daraltma diye bir sey yok. Birbirlerinden olabildigince uzak durmaya calisiyorlar. Boyle olunca hem rakip elini kolunu sallayarak geliyor hem de 70. dakikadan sonra adim atacak halleri kalmiyor.
Diger taraftan Rijkaard'in psikolojik sorunlari oldugunu dusunmeye basladim. Gecen sene kafayi Keita'ya takmisti. Son yillarda izledigim en yetenekli adami bu sene elimizden kacirdigimiz yetmedi, simdi de Cana'yi bitirmeye calisiyor.

Büyük Kaptan dedi ki...

@doğan pamuk, @cengizhan türkiş
gerçekleri gören bu 2 arkadaşı kutluyorum.

galatasarayın son şampiyon olduğu 2007-2008 kadrosuna bakalım.

kalede; orkun, aykut
savunmada; servet, hakan balta, uğur uçar, song, emre güngör, volkan yaman, sabri, bouzid
orta sahda; arda, m.topal, m.güven, barış, lincoln, hasan, ayhan, linderoth
forvette; hakan şükür, ümit karan, nonda, serkan çalık

bu kadro kesinlikle bundan sonraki 3 yılın tüm kadrolarından daha kötüydü. kalli, cevat güler değişikliği tam zamanında veteranların da isteğiyle (hakan şükür, ümit karan, hasan şaş) gerçekleşti ve şampiyonluk geldi. ki kalli bıraktığında galatasaray lider fenerbahçenin 2 puan gerisinde 2. sıradaydı.

rijkaardın kadro konusunda şikayet etmeye hakkı yok. geçen sene galatasaray müthiş transferlere imza attı fakat rijkaard takım kimyasını oluşturamadı, hadi ilk sezon dedik, yabancı teknik direktör dedik, barcelona kariyerine baktık krediyi verdik adama. ben fenerbahçeli olduğum halde verdim krediyi :) bu sezon bakıyorum, takımda işleyen bir sistem, oturmuş bir kadro hala yok. ileriye dönük umut vermiyor. rijkaard mağlubiyet demeçlerinde "savunma oyuncusu istedim alınmadı" diye dert yanıyor. fakat servet, h.balta ve neill gibi milli takımlarının değişmez oyuncularına sahip.

rijkaard hariç herkes eleştirildi galatasarayda. sağlık ekibinden tutun, tercümanına kadar. ki komik olduğunu burada birkaç kez dile getirmiştim. artık gerçekleri görme zamanı, ne kadar erken, o kadar iyi..

Adsız dedi ki...

Rijkaard'ın yapmak istedikleri belli!

Oyuncularımızında yapmak istedikleri belli!

Yönetim ise bir duruş sergileyip ikisinden birilerinin arkasında duramıyor. Ya oyuncuların arkasına geçecek ya da Rijkaard'ın!

Yoksa oyuncualar yiyecek bu Rijkaardın başını!

Unknown dedi ki...

Fenerbahçe'yle ilgili döne döne "Sorun ne" diye sorarken seçilen yabancıların mevkileri ve o mevkilerde neden yerli oyuncu olmadığı sorusuna geliyorum. Galatasaray özelinde de bu böyle. Eh, Beşiktaş desek, Necip'i bulmamış olsalar onların da ellerindeki yerliler konusundaki iyimserlikleri olmayacak.
Demek ki neymiş, kaliteli yerli oyuncu sıkıntısı artık üstyapıda büyük kulüpleri de vurmuş...

erdem diye biri dedi ki...

@ Büyük Kaptan

öncelikle kalli 40 küsür maça çıktıktan sonra şampiyonluğun cevat güler'e mal edilmesi haksızlık. cevat güler, kalli 40 maç ne yaptıysa 6 maç daha yaptı o kadar. ayrıca kadrodaki yerli kalitesi de şimdikinden daha iyiydi. 2008'de herkes servet'i konuşmuştu, şimdi her maç yüreğimiz ağzımızda. hakan balta en istikrarlı oyuncuydu, şu gün hiç bir galatasaraylı tahammül edemiyor. arda %100 futbola odaklanmıştı, yönetim-taraftar el ele bitirdik adamı. topal daha kendini ispanya'da toparlama'ya çalışıyor. kalli'nin kilit adamı ayhan'dı, neredeyse tribünden domates fırlatacağız adama. 2008 model yerliler 2010 model yerlilerden daha iyiymiş yani.
Milli takımında banko oynarsa oynasın, bir oyuncu kötüyse kötüdür, milli takımda oynaması onu daha iyi yapmaz. 2 senedir serbest düşüşte olan Servet ve Hakan'ın şu anki durumlarıyla milli takımın değişmez oyuncuları olması, milli takım'ın oyuncu kalitesinin ne kadar aşağıda olduğunu gösterir. Sadece Arda-Emre-Hamit üçlüsüyle kaliteli takım olunmaz, iyi sonuçlar gelmez (6 saat öncesi). Ve bu oyuncuları milli takımın değişmezi diye savunman da, senin yetersizliğin.
Kötü oynuyor işte Servet de Hakan da Ayhan da, neyine yeterli diyorsun kadroya. Kötü oynuyorsa neyin yeterliliğinden bahsedeceğiz o zaman.
1,5 yıldır her maç bildiğini okuyor galatasaray'ın yerlileri. İşte burda kangren var. Alacaksın Rijkaard'ın sözünü dinlemeyeni şutlayacaksın Servet gibi. Rijkaard bunun devamını inşallah getirir, gerekirse 12-13 adam birden ayrılsın takımdan. Yoksa bu takım her sene yama olarak yapılan 2-3 yabancıyla sittin sene düzelemez.

ultraslanhaber dedi ki...

Pino'ya asıp tutan blog yazarı, acaba şimdi ne dicek ?

BT dedi ki...

@Musty
Medrano ifadesinin ağır olduğunu bir sonraki yazımda belirttim.

Ancak hala Galatasaray kalibresinde olduğunu inanmıyorum. Acaba şimdi derken, Pino ne yaptı? İki büyük maç oynadı. Golü yok. Bank Asya takımına iki gol atmak yerine Avni Aker'de topu ıskalamasaydı.

Pino kalibresindeki adamları kabul etmek Galatasaray'ın küçüldüğünün belgesidir. Galatasaray'ın geleneceğinde böyle forvet oyuncuları yoktur.
Evet hızlı evet mücadele ediyor, gol vuruşu yok, taktik zekası yüksek değil, takım oyununa uygun değil. Fransızlar da zaten futboldan anlamıyor.

Bir dahaki sefere soru sorarken, "ne dicek" yerine "ne diyecek?" de lütfen.

Clerk dedi ki...

Pardon da Pino-Medrano sirki? Irkçılık denen bi kavram vardı hani, ayıp olan, kaka olan, tu kaka olan? Hani Eto'o ya yapıldığında ortalığın ayağa kaldırıldığı ırkçılık.

ama tabi ya.. Pino bu, vur garibana. Sirke de gönder, maymun olduğunu da ima et. ırkçılık; büyük isimlere yapılmaması gereken bir şeydir. onun dışındaki herkese ırkçılık yapabiliriz.

helal bülent timurlenk. helal hakkaten.

BT dedi ki...

@isimsiz cisimsiz halt

Okuduğunu anlamayanlara kızarım. Biraz daha dikkatli okursan, Pino'nun lakabının "El Mago" Sihirbaz olduğunu görürsün yazıda. Ben de ne demişim Sihirbaz, Sirke gitsin demişim. Benim demediklerim beni bağlamaz. Senin düşündüklerin seni bağlar!

Bu yüzden ırkçılık algısı bende değil yaptığın yorumda aklından geçen "maymun olduğunu ima et" cümlesiyle sende saklı.

Bir daha okuduğunu iyi idrak et, öyle kız dök...