28 Eylül 2010

Şampiyonlar Ligi'nde Samba

Şampiyonlar Ligi'nde kadrosunda Brezilyalı olmayan 7 kulüp var: Ajax, Auxerre, Basel, Bursaspor, Glasgow Rangers, Valencia ve Zilina. Vederson'u Brezilya basını da Türk kabul ettiğini göre yarın Glasgow'da oynanacak maç için önemli bir istatistik bu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki Brezilyalı futbolcu sayısı 83. Fakat bu onları ilk sıraya taşımaya yetmedi. Milli Takım düzeyinde sürünen Fransızlar, Şampiyonlar Ligi'ne en fazla futbolcu yollayan ülke: 95. Ligde altıda altı yapan Bursaspor'daki 4 Arjantinli'nin sezon başından beri takıma bir katkısını göremedim. Batalla'dan sonra gelen Insua, Steinert ve Nunez üçlüsü bu takımın kalitesini bir üst seviyeye taşıyabilecek futbolcular değil. Ertuğrul Sağlam'ın Arjantin futbolundaki Türk olarak bilinen Noray Nakis ile yakın dostluğu sayesinde yapılmış transferler gibi duruyor bunlar.
Şampiyonlar Ligi'nde iki Portekiz kulübündeki Brezilyalı toplamı: 21! Braga'da 13, Benfica'da 8 Brezilyalı var.Roma'da da 8 Brezilyalı var. Inter ve Shaktar da ise 6 Brezilyalı...
Braga: Arthur,Felipe, Paulão, Moises, Leo Fortunato,Mossoro, Leandro Salino, Alan, Vandinho, Paulo Cesar, Lima, Elton ve Matheus.
Benfica: Julio Cesar, Luisao, David Luiz,Sidnei, Airton, Felipe Menezes, Weldon ve Alan Kardec.

2 yorum:

zachpaulsen dedi ki...

bursa'nın şampiyonlar liginden gelen 20 milyon € ile ne yaptığını çok merak ediyorum. aynı şekilde bu sene lig tv'den alacakları 50 milyon $ da cabası. 2 tane kaliteli transfer yapmak bu kadar mı zor?
bursa takımı ya borç batağındaydı ancak gelen veya gelecek paralarla iflastan kurtuldu ya da cavcav gibi bir kenarda istifliyor. turşusnu kursun artık.
ertuğrul sağlam kendi sahasında hiç olmazsa maçın ilk 20 dakikasında baskı kuarabilecek kadar bile cesaretli değilse daha öğreneceği çok şey var. oynattığı oyun için Bülen Uygun 2.0 diyorum sadece. biraz daha önde baskı , biraz daha cesaret bu kadar mı zor? böyle 4 tane yedin. en azından 4-5 pozisyona girip belki 2'sini atardın. sercan, volkan, ozan .pek biraz da piyasa yapardı.

miskinlik omur boyu dedi ki...

sambacı hareket engellenemez