4 Eylül 2010

Yokuz!

Bu adamları hasret gidersinler, kahve içsinler diye çağırmıyor UEFA'ya Nyon'a. Organizasyonun adı UEFA Elite Club Coaches Forum. Katılanlar için UEFA'nın haberinde kullanığı ifade "Europe's top club coaches". Evet, hepsi de birbirinden değerli teknik adamlar. Peki neden Türkiye'den kimse yok? Schuster? Rijkaard? Şenol Güneş? Bu listedeki teknik adamların hepsi Şampiyonlar Ligi'nde değil. O zaman kriter nedir? Ertuğrul Sağlam,  Şampiyonlar Ligi'nde takım yönetecek. O neden yok. Bu forumda teknik direktörler UEFA yönetimiyle sıkıntılarını, önerilerini paylaşıyorlar. Maç takviminden, beş hakem uygulamasına kadar her konuda bu teknik direktörler görüş bildiriyor. Avrupa'nın 5. büyük ligiyiz ya da olacağız demekle olmuyor işte!

Massimiliano Allegri (AC Milan), Carlo Ancelotti (Chelsea FC), Didier Deschamps (Olympique de Marseille),  Alex Ferguson (Manchester United FC), Jean Fernandez (AJ Auxerre), Jesualdo Ferreira (Malaga CF), Thorsten Fink (FC Basel 1893), Josep Guardiola (FC Barcelona), Roy Hodgson (Liverpool FC), Jorge Jesus (SL Benfica), Martin Jol (AFC Ajax), Felix Magath (FC Schalke 04), Jose Mourinho (Real Madrid CF), Nikos Nioplias (Panathinaikos FC), Claude Puel (Olympique Lyonnais), Claudio Ranieri (AS Roma),Thomas Schaaf (SV Werder Bremen)

31 yorum:

Sinan Kara dedi ki...

Elite Club Coaches Forum adı altında yapılmış organizasyon. Elit hocalara sahibiz Türkiye'de fakat elit bir takım ben göremiyorum. Koskoca ülkemizden kala kala 2 takım kaldı Avrupa kupalarında mücadele eden. Hani nerde elitlik !

asd dedi ki...

malaga, basel, auxerre ilginç...

Adsız dedi ki...

Thorsten Fink'in orada olması, mevcut durumu daha da vahimleştiriyor bence...

Selocan dedi ki...

Marsilya'nın, Auxerre'in, Malaga'nın vs... hocalarının olup da bizden birilerinin olmaması ilginç. Sağlam'ın oraya çağrılması güzel olurdu. Ayrıca Rijkaard gibi tecrübeli kaliteli bir futbol adamının da olmaması düşündürücü. Ligi migi bir yana bırakırsak oradaki pek çok insanın önünde gelen bir isim Rijkaard...

Dediklerine katılıyorum. Ligimiz kötü, kalitesiz ve söz sahibi olacak kadar başarılı değil. Ancak ben bu, en ön ortada oturan adamın olduğu her organizasyonda art niyet ararım...

KP dedi ki...

Arsene Wenger'in olmaması bence herşeyden ilginç...

Koray Gök dedi ki...

uefa'yı süper kupayı alan q.sanchez yerine malaga'nın hocasını çağıran organizasyonun içine tüküreyim demiyorsunuz da yok bizim ligimiz kalitesiz yok bik bik.

sorsan malaga'nın renklerini bilmez yorum yapanların bazıları.

arsene wenger yok, van gaal yok, twente'yi şampiyon yapan mc claren yok yerine ikinci ajax'ın teknik direktörü var. bak bir bakışta bunların eksikliği çarptı gözüme, van gaal'in olmadıgı ortama claude puel'i çağırmış dingiller demek yok, vuralım ligimize, vuralım kendimize.

o kadar bütçeyle lyon'u şampiyon yapamayan puel elit teknik direktör ise, bursa'yı şampiyon yapan ertugrul saglam elit'in şahıdır.

yok ama bunu yazınca keyifli olmuyormuş cidden, ''malaga'nın bile hocası var bizden kimse yok, organizasyon yüzde yüz dogru biz yanlışız'' demek daha zevkliymiş.

reytingi de güzel, mis.

www.mikrofonlarimizistanbulda.com

CDiS dedi ki...

arsene wenger'i arıyor tabi gözler..

Nitin Gupta dedi ki...

Bu kadronun nasıl oluştuğu çok muallak.
Şampiyonlar Ligi şampiyonu Inter'in koçu Benitez yok, Avrupa Ligini kazanan Atletico Madrid koçu Sanchez Flores yok. Finalde elenen takımın koçu orda.
Eğer koçlara bakarak alınıyorsa söylendiği gibi Rijkaard, Schuster ve Şenol Güneş'in orada ki bazı hocalardan farkı yok.
En azından biri gidebilirdi.

Mesela İtalya'dan Allegri ve Ranieri gitmiş. Allegri'nin olduğu yerde Juve'nin koçu Del Neri'de olabilirdi.

İngiltere'den Wenger'de kesik yemiş. O da ilginç.

Rado dedi ki...

Arsene Wenger ile Van Gaal de resimde yok.

Tutku dedi ki...

Malaga'nın hocası Porto'nun geçen sezonki hocası olduğu için orda. Not düşelim dedim.

EsEs dedi ki...

Elite Club Coaches Forum...
Güzel isim abi.
Biz hala Avrupa'nın 5.büyük ligiyiz diye kendimizi avutalım, UEFAnın bizim ligimizi Katar ligiyle eşdeğer bir lig olarak gördüğü kesin.

floridian dedi ki...

gerci almanya'dan iki teknik adam var ama van Gaal yok. kriterleri merak ettim. ya da Wenger...

wasted times dedi ki...

arsene wenger ve van gaal'in olmaması türkiye'den kimsenin olmamasından daha büyük skandaldır

burak dedi ki...

hiddink van gaal arsene wenger .bunlar yok bi kere

Metonet dedi ki...

van gaal-benitez-wenger-rijkaard yoksa bu seçimin başka bir raconu vardır.

sukullaci dedi ki...

yılmaz vural'ın olmaması büyük haksızlık. skandal.

wonderkid dedi ki...

niye bu kadar bizi nasıl gördüklerini düşünüyoruz anlamıyorum?

sen ligte ki maçları izleyince heycanlanıyor musun,zevk alıyor musun sorun yok arkadaş nedir yani bu beğenilme kaygısı yüzyıllardan beri..

M. Alper dedi ki...

Eğer Claudio Ranieri gibi bir adam listedeyse benim yorumum yok.

mevlüt dedi ki...

van gaal yok wenger yok acaba kendilerimi gitmedi diye düşündüm şimdi.

neyseki magath çağırılmış

footballmaster dedi ki...

bizim turk hocalardan kac tanesi bunlarla ingilizce teknik konulari konusacak kadar ingilizce biliyor bide bunu merak ettim bn

Spooky dedi ki...

bi sene fatih terim katılmıştı bu toplantıya

Maslow dedi ki...

içlerinde ingilizce bilipte özellikle kendi dilinde konuşan adamlar var. lütfen artık takılmayın şu mevzuya.

John Doe dedi ki...

İngilizce sorun değil de gerçekten neye göre çaığırıyorlar. E.Sağlamın orda olması çok güzel olurdu.
Gelecek vaadeden 20 teknik direktör seçmekle olmuyor adam şampiyon oldu çağırmaları lazım

aliriza dedi ki...

capello da yok.

SAFÆ dedi ki...

Farkettiyseniz Aceto'da bu durumu sorguluyor ? İçeride konuşulan konulardan haberi var ama hangi kritere göre çağırıldıkları meçhul ? Öte yandan evet Avrupa'nın 5 büyüğü değiliz olamayacağız.

darkhorse dedi ki...

Yabancı basını dil sorunundan dolayı derinlemesine takip edemiyoruz bence.(Gazetelerden + futbol bloglarını düzenli takip edenler de dahil buna).Burada çğu arkadaş gibi ismini ilk defa duyduğum hocalar var ama eğer bu sözünü ettiğim hocalar oraya çağrılmışlarsa tahminimce geçmişte UEFA'ya yönelik verdikleri beyanatlarından dolayı ( maç takvimi sıkıntısı,genç oyuncuların liglerde şans bulamamasına yakınma tarzı beyanatlardan dolayı vs.) ordadırlar sanırım.

Bunun haricinde Van Gaal ile Wenger orda olmalıydı görüşüne bende katılıyorum

smokie dedi ki...

Okuyuculariniz arasinda ne kadar cok Wenger sever varmis degilmi? Artik uzuuuun bir Wenger (arsenal) yorumu kacinilmaz oldu. Sevgiler.

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

rafa benitez allegriden daha iyi hoca, inter de milan'a özellikle son yıllarda tur bindirmiş durumda ama allegri ve milan var benitez ve inter yok bence işin elitlikle büyklükle alakası yok birbirini tanıyan bilen hoşbeş adamları toplamışlar dertleştiriyolar..

Adsız dedi ki...

kravatsızlık nasıl yayılmış. böyle bir toplantıya da kravat takmayacaksın da nereye takacaksın?...

bir de magath'a futbolculuğundan beri hayranım.

varol döken dedi ki...

platini sıçıp tüy dikmiş gibi oturmuş işte...

Rumeras dedi ki...

Platini nereye oturmuş yalnız öyle zorla fotoğrafa dahil olan tipler gibi :)