3 Eylül 2010

Berlusconi-Schröder-Gazprom

İçinden Berlusconi geçen üç hikaye var. İlkini, hafta sonuna gazeteye yazdım. Berlusconi iktidarında ne zaman sallansa Milan’a oyuncu alır temalı. Son günlerde İtalya’da sıkı bir tartışma konusu bu. İkinci ve üçüncü hikayede ortak bir isim daha var. Almanya’nın eski başbakanı Gerhard Schröder.
Önce eski hikaye. 2002-2003 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde ikinci tur gruplarda 5. Maçlar sonunda Milan, turu geçmeyi garantilemişti 12 puanla. Son maçı evinde Borussia Dortmund’la. Dortmund’un puanı 7, Lokomotif Moskova deplasmanına gidecek olan Real Madrid’in ise 8 puanı var. İddia edilen ise, Alman başbakanı ile yakın dost olan Berlusconi’nin son maçta “Yatın” dediği. Gerhard Schröder, B. Dortmund taraftarı, Berlusconi de jest yapacak. Sonuç, B. Dortmund , San Siro’dan 1-0 galibiyetle çıktı. Moskova’da Real Madrid kazanınca da Berlusconi’nin satışı işe yaramadı. O sezon, Milan, yarı finalde ezeli rakibi Inter’i, Juventus da Milan’ın batırmaya çalıştığı Real Madrid’i geçti ve finali Old Trafford’da penaltılarla Milan kazandı.Son hikaye bugüne ait. Milan için 2 yıldır satılıyor söylentileri var. Araplar, Ruslar klasik müşteri ama bir taraftan kendini siyasete adayan diğer tarafta özellikle medya yatırımlarında eskisi kadar gelir elde edemeyen Silvio Berlusconi, Milan’ı elden çıkartmak istemiyor. Bwin’den ayrıldıktan sonra Emirates ile yeni sponsorluk anlaşmasından 4 yıllığına 60 milyon Euro alacak olan Milan, Şampiyonlar Ligi’nde finale uzak kalınca doğal olarak gelirleri düştü. Peki proje nedir? Rus doğalgazını İtalya’ya taşıyan Gazprom’un Milan’ın %30’unu satın alma ihtimalinden bahsediyorlar. Berlusconi ve Gerhard Schröder yakın arkadaş ya, Alman eski başbakanın başını en çok ağrıtan da bu Gazprom. Rusların, 150 ile 200 milyon arasında bir rakamı 2011 yılında Milan’ın kasasına koyacağını iddia ediyorlar. Inter’de Moratti döneminde 1 milyar para harcandığını hatırlarsak, Milan’ın yaşlı kadrosunun yenilenmesi için Berlusconi’nin Gerhard Schröder’den çok bugünlerde Putin’in dostluğuna ihtiyacı var.
Kızıl Samba

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Kullandığım doğalgazın san siro'ya dönüşü Neymar'lar,Robinho'lar,İbra'lar,yeni Kaka'lar yeni Stam'lar olacaksa ben fırını ve şofbeni daha çok kullanmaya varım arkadaş.Malum Türkiye olarak Gazprom'un Avrupa'daki en büyük müşterisiyiz.:))

Unknown dedi ki...

birde bunların üstüne schröderin siyaseti bıraktıktan sonra gazpromda çalıştıgını düşünürsek(görevini tam hatırlamıyorum danısmanlık veya benzeri birşeydi sanırım).bu üçgen iyice ilginç bir hal almış

mre dedi ki...

Baya bir derin devlet :)

tojo dedi ki...

yazdıgın bloglar çok iyi uzun zamandır takip ediyorum ve bu da beni blog yazmaya teşvik etti. Bloguma bakıp bi fikir verirsen cok sevinirim.

www.tojomojito.blogspot.com
Tesekkurler

Erdal dedi ki...

Konuyla alakasız ama bu hafta "Hafta sonu futbol" yok mu? Buraya bakıp hafta sonunu planlamışlığım çoktur. Gerçi milli maç haftası ama yine de bizim kanalların verdiği maçlar vardır. Diyeceğim sen yine ihmal etme abi bu bölümü.

BT dedi ki...

@Erdal
naklen yayınlar
http://tinyurl.com/335lu3l

Adsız dedi ki...

Bulent abi, "İçinden Berlusconi geçen üç hikaye var. İlkini, hafta sonuna gazeteye yazdım. Berlusconi iktidarında ne zaman sallansa Milan’a oyuncu alır temalı." demissin ama bazilarimiz yurt disinda yasadigi icin gazete alamiyoruz. Ben sabah.com.tr'den yazdigin yaziyi bulmaya calistim ancak bulamadim. Gazetede yazdigin yaziyi okumak icin link paylasabilir misin acaba?