30 Ağustos 2010

Pazartesi Notları

* Geçen hafta 3 puanı veren 3 Büyükler'in bu hafta zayıf rakiplerle oynaması en büyük şanslarıydı. Beşiktaş'ta Ferrari, geçen haftanın, Galatasaray'da Hakan Balta, Lviv maçlarının, Fenerbahçe'de Santos formsuzluğunun bedelini ödedi.
* Schuster, rotasyonu seviyor, iyi de yapıyor, geçen hafta belki bunun bedeli ödendi ama bir kenara atılan Nobre'ye şans tanıması, Necip'e onbir oyuncusu olduğunu hissetirmesi önemli. Büyük hoca, şanına yakışır başladı. O saatte iş gereği Fenerbahçe maçını izledim. Bugün bol miktarda bireysel hata vardı. Toraman da yaptı ama Sivok'un yokluğunda temel direk yine o olacak.
* Manisa, Karabük ve Eskişehirspor'dan bir karma yapsan, Bursa ve Trabzon'u yenemez. Üçünün de bugün İstanbullular karşısında oynadığı oyunun bir rengi yok. Karabük için lafım olamaz ama Manisa, geçen sezonun sağlam defansını mumla aratan Fenerbahçe karşısında ikinci yarıda çok kolay dağıldı. Maçın adamı elbette ki genç Okan. Gökhan Gönül'ün artık sakat sakat oynayıp fedakarlık yapmasına gerek kalmadı. Hem deparları hem de orta yaparken kafasını kaldırması harika. Alex de maç sonunda gönderme yapıp 6 yıl sonra bir genç oyuncu gördüm dedi. Niang'i ileride tek başına çok yoruyorlar. Buna rağmen ayakta kalıp 2 gol attı. Bunlar klasik Niang golleri. Topuz'dan sağ açık olmaz, olacağı yer sol iç, orada da yer yok. Cristian, Bilica, Caner sırıttı. Emre'nin de geçen sezon tavan yapan formunun ardından güçlenmesi lazım. Aykut Kocaman iyi başlamadı ama iyi yaptığı şey Galatasaray'ın da belası olan takım içindeki kangrenler. En azından bunları keşfediyor ve kesmesini biliyor Kocaman. Önder, Deivid'in gidişi, Güiza'ya set çekmesi, formsuz adamları makaslaması ve genç oyunculara şans tanıması artısı. Defans ve kanatları ayağa kaldırması gerekiyor çünkü derbi yaklaşıyor.
* Rijkaard'ın kendisini batıran orta saha üçlüsünde ısrar etmesi ilginç. Cana ve Musa'nın kenarda oturması, 3 gün önce sakat denilen ve Lviv'e götürülmeyen Elano'nun onbirde olması ilginçti. Geride kalan maçlardan çok da farklı değildiler. Yine güven vermediler ama bu kez rakip yoktu ortada. Sezer büyük konuştu ama bu oyunda sahada konuşacaksın, yoksa ağzının payını alırsın. İki kaleci hatası, ardından arka arkaya gelen iki gol. Galatasaray, kendisine ters gelen Eskişehirspor deplasmanından iyi çıktı. Rijkaard da Barça'da olduğu gibi buradan toparlayabilir. Onun da Aykut Kocaman gibi kangrenleri tespit edip neşteri eline alması lazım. Transferde yüksek ihtimalle gelecek isim Misimovic. Oyuncunun açıklamasına göre bu transfer bitti. Adamı İstanbul'da görmeden inanmamak lazım çünkü uçağa bindi denilen nice yıldız hala ayağını toprağa basamadı!
* A Milli Takım kadrosu skandal. Sakat ve formsuz oyuncular bir tarafa, Necip ve Volkan Şen'in o kadroda olmaması tek şeyle açıklanabilir. Hiddink, Amsterdam'da yaşıyor ve bizim ligi, bizim takımlarımızı takip etmiyor. Necip'in milli takımda olmasını isteyenin Oğuz Çetin, yetersiz bulanın Hiddink olduğunu not düşeyim...
* Avrupa'dan naklen yayınlar insanın başını döndürüyor. Hangi birini izleyeceksin, hangi birine kıyıp, bir diğerine bakacaksın. Serie A'nın Fox TV'de olacağı söyleniyor. Neden hafta sonu değil de Pazartesi başlıyorlar anlamadım. Bez Bebek'ten vazgeçtiler mi, bilmiyorum.
* Sunderland, Manchester City'nin pahalı kadrosuna Bent çekmiş. Bellamy'yi yolladıklarından beri kılım bu takıma. City kaybedince sevindim. Liverpool'dan Mascherano'nun gitmesine sevindiğim gibi. Barça gibi sempatik bir takım içinde saha içindeki gıcıklıklarıyla sırıtacaktır. Yıllar önce Hagi, bana büyük topçu olacak dediğinden ustaya saygıdan futbolculuğuna edecek bir lafım yok.
* Chelsea ve Man. United, Barça-Real Madrid gibi ligi götürecek, fazlasını beklememek lazım. Liverpool da Torres'in Anfield Road performansıyla ayakta kaldı. Orta sahasını düzeltmediği sürece -Mieireles yeter mi?- ilk dördü bozamaz. İlk iki hafta 10 giyen Wigan'a sahasında mağlup olan Tottenham'a bol bol küfür yağmıştır! Wigan da geçen sezon 9 yediği zeminden iyi kazımış 3 puanı.
* Valencia'nın Silva ve Villa'sız ilk deplasmanda zorlanacağını düşünüyordum. İkinci yarıda maçı kopardılar. Mehmet Topal'ın işi zor. Orta sahada Banega ve Albelda vardı. Stopere gelen Ricardo da Costa'nın varlığı Topal'ın işini zorlaştırıyor. Albelda'yı bakalım nasıl kesecek!* Real Madrid, Mesut'suz ve golsüz başladı. Transferi için yaygara yapan Madrid gazeteleri lig başlarken bol bol Canales tezahüratı yaptı. Maçı ancak banttan izleyebileceğim ama 0-0 biten bir maça ne kadar katlanır ki insan! Barça deplasmanda yine 3 golle başlayınca tabii akla şu soru geliyor: Mourinho bu 2 puan farkı nasıl kapatacak?
* Juventus yine çakılarak başladı sezona. Özetleri nasıl izleyeceğiz? Roma ve Palermo'nun golsüz beraberlikleri dışında şaşırtan bir skor yok.
* O.Lyon Gourcuff'u aldıktan sonra bu ligi süpürür dedim de boş konuşmuşum. Tek avantaları bu hafta büyük maçta Bordeaux ile Marsilya'nın berabere kalması. Paris Saint Germain de dışarıda dağıttığı sürece olmaz, olmayacak da... Toulouse'a dikkat tabii.
* Almanya'da akıllara ziyan iki skor var. Wolfsburg'un 3-0'dan Mainz'a 3-4 maçı vermesi ve Bayer Leverkusen'in sahasında M. Gladbach'a 6-3 mağlup olması. Tüm bu skorlar Bundesliga'yı Avrupa'nın en keyifli ligi yapıyor. Bayern Münih'te Robben'in ligin ikinci yarısına kadar dönemeyebileceği haberi ise Kaka'nın 4 ay sürecek sakatlığı haberiyle birlikte okunmalı.

22 yorum:

komutan dedi ki...

arsenal?

TA dedi ki...

c.ronaldo mourinho'nun real madridi bir takım yapmasında en büyük engellerden biri olacak kanımca.

mou ustanın bu kez işi mucizeye kalmıştır.hele c.ronaldo gibi başa bela takım oyununun içine eden bir topçu varsa.

c.ronaldo varsa birçok serbest vuruş boşa gider . ronaldo varsa birçok olgun atak olgunlaşmadan ronaldonun saçma vuruşlaruyla biter.

Unknown dedi ki...

Bayer Leverkusen- M. Gladbach maçını izledim, ben böyle zevkli bir o kadar da şapşal hataların olduğu bir maç izlemedim.Çok keyif aldığımı söylemeliyim maçtan.İzleyemeyenler mutlaka bir dakikasını bile kaçırmadan tekrar izlemeli.

TA dedi ki...

c.ronaldonun olduğu bir takımı bu mourinhonun takımı diyerek izlemek gerçekten zor.ronaldo mou ustayı çok yıpratacak.barcanın ronaldinho'dan kurtulduğu gibi real madrid de c.ronaldodan kurtulmalı.mou'nun çizdiği taktik anlayışı ronaldo ile uygulaması çok zordur kanımca.

ronaldo ile real madrid ancak doğaçlama futbol oynayabilir.

esselcuk dedi ki...

çok güzel, gayet doyurucu ve faydalı. teşekkürler.

mre dedi ki...

hiddink-necip-oğuz üçgeni ilginçmiş. futbolu hiddink'ten iyi bilemeyeceğim kesin. Eee bu adam Necip'i beğenmiyorsa demek ki ben futboldan hiç anlamıyorum. Oysa Necip G.Saray'a gelse orta sahanın çehresi değişir sınıf atlar diye düşünürdüm hep.
Bu arada Mesut yedek kalır fikrim ilk hafta tuttu bence yedek kalmaya devam edecek.

Öztürk dedi ki...

Walcott,yeni 10 numara ile şahlanmış van persie ve paslaşmayı artık hatasız,zamanlı yapabilen arsenal?
ve bülent abi Türkiyedeki çimlerin maliyeti(futbolcu fiyatı) ve bakımı hakkında yazı yazarbilir misin? neden bizde yapılmasına rağmen bir türlü olmadı white hart lane ya da emirates gibi zevk vermiyor.büyük ölçüde futbolu sevdiren bu.

Yabancı dedi ki...

tüm klişeleri sıralamışsınız. heh heh hadi bakalım

MUHAMMED FIRAT dedi ki...

necibin milli takıma alınmamasının bana göre bi açıklaması yok(izlememişse eğer bilmiyorsa eğer hiddink) görelim bakalın ne olacak ..
kalemine hayranım bu arada bülent abi teşekkür ediyorum yazdıklarından dolayı. futboldan senin yazılarınla beraber daha da zevk almaya başladım. yeni yazılarını bekliyoruz.

tofi dedi ki...

güzel bir haftasonu analizi olmuş, eline sağlık.

Adsız dedi ki...

Eskişehir güçsüz bir rakipti, öylemi? Peki...

Çetin Cem dedi ki...

futboldan uzak geçirdiğim haftasonuna şık bir update yapmışsın bülent abi, eline sağlık.

mascherano'yu gönderip yerini raul meireles'le doldurmak bence çok klas hareket. eksiğimiz hala çok, ama rafa'nın bir türlü beceremediği ikame transfer olayında çok hoş adımları var hodgson'ın (bkz: benayoun-cole, masch-meireles, bakmayınız: xabi alonso-aquilani). raul meireles mascherano'nun sertliğine sahip değil belki, ama pas trafiğini çok iyi işletecektir.

liverpool'un kesin zamana ihtiyacı var, ama gelecek o kadar karanlık değil. tipik liverpool, ilk 11 herkesle baş eder hale gelecek önümüzdeki haftalarda, ama dar kadro yüzünden sakatlık olmasın diye dua edecek. ben ediyorum :)

Murat dedi ki...

özetler youtube da var

sadad dedi ki...

realmadrid macının sonuna yetiştim gayet güzel bir macdı. 0-0 bitmesine aldanmamak lazım abi. pozisyon vardı bayagı.

berthelemy dedi ki...

Eskişehirsporu manisa ve karabükle nasıl bir tutarsınız? geçen sene şampiyon olan bursanın kadrosundan daha iyi bir kadrosu var, tek şanssızlığı başında büyük oynamayı bilmeyen Rıza Çalımbay'ın olması. Maçın favorisi eskişehirdi, siz gs zayıf rakiple oynadı diyorsunuz.

BT dedi ki...

@berthelemy
Sezon değerlendirmesi yapmadım, dün oynanan maçlardaki performansa göre yazdım. Eskişehir kadrosu sana göre Bursa'dan daha iyi olabilir. Bana göre değil. Maçın favorisi Galatasaray'dı demedim. Galatasaray bu haliyle hiçbir maçın favorisi değil.
Rıza Hoca iyi adam ama yerinde sayan ve Eskişehir ile teknik adamlık genleri uyuşmayan bir hoca. O şehire heyecan getirecek bir teknik adam lazım. Çalımbay ile Eskişehir yine en az fazla 7. olur. Bursa'nın şampiyonluğu sonrasında o şehirde kimseyi 5-10 arası kesmez. Bu yüzden istifa diye bağıran tribünler haklı.

Dt dedi ki...

Mourinho bu 2 puan farkı nasıl kapatacak?


şu cümle benim de aklıma gelmedi değil. Mourinho hayranı birisi olarak bile bunu düşünmemek imkansız.

msaylan dedi ki...

Volkan Şen ve Necip'e gelene kadar bu ülkede Türk Milli Takımı denilen İstanbul karması takım kendisini hakeden nice Volkanları Necipleri bünyesine katmamıştır. 4 yıldır kendi klübünde oynadığı toplam maç sayısı 50'yi bulmayan Gökhan Zan milli takımı klüp gibi kullanırken aslında başka birşey söylemeye de gerek yok.
Bu arada Ivesa maçı sattı demek istemiyorum ama o yenen goller ne biçim goller öyle!!!

Adsız dedi ki...

Serie-a ve fox mu..? Niye Ntv yayın haklarını almadı veya alamadı acaba..? Halbuki geçen sezon gayet güzel bir yayın yapmışlardı.Geçen sene de Temmuz ayında serie-a Fox'ta demişlerdi,4.haftadan itibaren ntvspor'da izlemeye başlamıştık.Bu sene de umarım aynı olur.

Necdet dedi ki...

"Barça deplasmanda yine 3 golle başlayınca tabii akla şu soru geliyor: Mourinho bu 2 puan farkı nasıl kapatacak?"

süper olmuş...

cronaldo'nun morinyo'nun takım futboluna engel olacağı söylenmiş ki bu adam doğma büyüme realli değildir, manu'da yıllar yılı naapmıştır.
öteyandan haklıdır eleştiri çünkü cronaldo manu'da öyle havalara girdiki son yıl artık olayın b.kunu çıkardı, real'de işler böyle yürüyor zaten. ayrıca ben morinyo'nun bir takım oyunu oynatıyorsa da bunu sadece takım halinde defans yaparken kullandığını düşünüyorum. hücumda bireysel çeşitliliğe gereğinden çok izin veren biridir kendisi ki bu işine gelir çünkü iyi bir hücum taktisyeni değildir.

canales ve adam johnson, bu yıl çok konuşulurlar.

TA dedi ki...

ronaldo manuda yıllardır işleyen sistemin bir dişlisiydi.bir parçaydı sadece.önemli bir parça.manuda gelen oyuncu sistemin içinde bir parça olur.sistemin herşeyi olmaz.onun için gelen yıldızları bırakabiliyor manu.cantona-beckham-ronaldo vs.

ama realde yıllardır işleyen bir sistem yok.ronaldo da realda tek başına at koşturuyor.35-40 metre demeden vuruyor her şeyi kendisi yapmaya çalışıyor.oysa manuda abiler vardı.gigs-neville-scholes gibi.çok muhafazakar takımdır manu.öyle sınırsız özgürlük vermezler.fergi usta gerekirse nistelrooyu fırçalayabilir soyunma odasında.ama realde ronaldo hazır sistem olmadığı için sınırsız özgürlüğü kullanıyor.ha mourinho kendi sistemini kurup ronaldoyuda bu sistemin bir parçası yapar mı?soru işareti.zor.ronaldo egosunun zirve yaptığı bir zaman.daha fazla büyüme gibi bir durum yok.muhafazakar bir kulüp değil real.takımda abiler yok.hal böyle olunca ronaldoyu bir kalıba sokmak oldukça zor.

@necdet

ben sadece savunmada takım oyunu değil aynı zamanda hücumda da bir taktiksel dizilişe sahip olduğunu düşünüyorum.bireysellik olsada sonuca giden pozisyonlarda bir diziliş vardır.mou ustanın takımındaki yıldız profili daha çok snejder lampard türü oyunculardır.mesela q7 yi kullanmadı hiç.çelside de ronaldo-q7 gibi aşırı! bireysel yıldızlar yoktu.misal deco mou sisteminde daha işlevseldir.sade ama efektif yıldız tipleri.mesutuda alması birazda bundan olsa gerek.hücumda topsuz oyunda iyi yer tutabilen oyuncu tipleri.

Ventisei26 dedi ki...

galatasaray iyi değildi, eskişehirspor çok kötüydü.