29 Ağustos 2010

Milan'lı İbrahimovic

Juventus, Calciopoli skandalı yüzünden küme düştüğünde takımı bırakıp gidenlerden biriydi. Juventus taraftarı nefret etti. Bugün Milan’a gelirken Guardiola için ağzından çıkanları duyan Katalanlar da ondan artık nefret ediyor. Milano’nun diğer tarafına imza attığı için Interliler de nefret edenler kervanına katılacak. Bazıları hayatta nefretten beslenir. Ibrahimovic büyük sınavına gidiyor. Onun oynadığı her takım şampiyon olur istatistiğinin bu sezon bakalım düşük profilli hocasıyla Milan başarabilecek mi?


Guardiola ve Hayat Bilgisi’nin ardından teknik direktörde kusur bulmak çok zor. “Benimle 6 aydır konuşmuyordu. Bir mekana girdiğimde orayı terk ediyordu” dediği Guardiola ile ne derdi varsa bunu İbrahimovic de bilmiyor. Ya da işine gelmiyor. Guardiola da konuşmadıysam bir sebebi var diye geçiştirdi şimdilik, ligin ilk maçı öncesi belki de takımın konsantrasyonunu bozmak istemedi. İbrahimovic takım oyuncusu değil. Juventus’ta da değildi, Inter’de de olamadı. Onu süperstar seviyesine yükselten yeteneklerinin yanında saha içinde ve dışında egosu patlak bir adam. Takım yaratıcılığına katkıda bulunacak oyun zekası olmasına rağmen çok zaman top kendisine geldiğinde kendine oynayan, bırakın biraz bende kalsın diyen bir forvet. Inter taraftarı da arkasından “Eyvallah kazandırdı ama artık futbol oynamaya başlayabiliriz” demişti.


Barça zaten David Villa transferiyle İbra için kapıyı açmıştı ama yüksek maliyeti nedeniyle Villa’nın solda oynayabileceği İbra’nın da takımda kalacağı yorumları mecburen yapılıyordu Katalan medyasında. Guardiola, bir kez daha Rijkaard’ın yapamadığını yaptı. Kangreni gördü ve kesti, attı. Barça bu operasyonda maddi olarak zarara uğradı, 3 gün içinde transfer yapmazlarsa forvette eksik kaldı ama hiç olmazsa soyunma odasında aylardır konuşmayan iki adamdan biri yok artık.

Barça’ya gelirken Eto’o ile takasta Katalanlar’ın Inter’e 50 milyon gönderdiğini not düşüyor İtalyanlar. Milan transferi çok ucuza bitirdi. Bu sezon bedava kiralıyorlar. Gelecek sezondan itibaren 3 yıl içinde 24 milyon ödeyecekler. İbra da Barça’da aldığı 12 milyondan sonra 8 milyona düşürüyor yıllık ücretini Milano’da. Bu geçmişte Redondo, Rivaldo ve Ronaldinho gibi Barça-Madrid’in gözden çıkardığı yıldızlara kucak açan Galliani’nin operasyonu. Milan, İbra ile elbette ki güçlendi. Olan Huntelaar’a oldu. Bu adamın kaderi bu. Real Madrid’den sonra Milan da onu kapının önüne koyuyor.

AS Gazetesi, İbrahimovic için şu notu düşmüş: Bonservisine 3. Kez 20 milyon üstü bir rakam ödendi. Barça’yı bir sezon/21 gol istatistiğiyle terk eden İbrahimovic’e bu dünyada artık 20 milyon ve üstü ödeyecek tek kulüp kaldı eğer aynı arızayı Milan’da da çıkartırsa: Manchester City...

* Hasta Nunca: Bir daha görüşmeyelim.

17 yorum:

Facchetti dedi ki...

Zlatan yüzünden belki de Borriello gidebilir. Çünkü adı Juventus ile manşetlere çıkmaya başladı açık açık. Her ne kadar Marotta "forvet almayacağız" dese de apaçık bir forvet açığı var Juventus'ta. Huntelaar kalabilir, Borriello gidebilir.

epsvl dedi ki...

İyi oldu iyi, Barcelona'ya yakışmayan bir adamdı zaten.

Adsız dedi ki...

Dünyanın en iyi forvetlerinin kaderi galiba Milan forması giymek..? Önce Van Basten,Weah,Inzaghi,Shevchenko,Crespo,Ronaldo şimdi de İbra.Kimbilir belki de bizim kulüp yöneticilerini hızlandırılmış "business" kursları için Milona'ya göndermek lazım.Dünyanın en iyisi için 24 milyon...!!

Her Yol Roma dedi ki...

Bülent Abi, Redondo Real'den gitti Milano'ya..

SineQuaNon dedi ki...

barça'nın yapısına uygun bir adam değildi zaten, (burası düz yorum olacak ama) barça'da oynadığı oyunu oynayabilecek, attığı golleri atabilecek en az 20 tane forvet çıkar. barçaya fm tabiriyle poacher denilen, yırtıcı forvet lazım. bunun da en iyi örneği şu anda torres'tir, ama ne yazık ki ya almak istemiyorlar, ya da liverpool satmıyor (sanırım 2.si). dolayısıyla ikinci isim olan david villa çok doğru bir isimdi, ve bana kalırsa barça için ibra'dan daha faydalı olacaktır. şu anda barça'nın yapması gereken villa'ya yedek bir kardeş bulmak.

Unknown dedi ki...

Bir daha görüşmeyelimmiş.. Peh.

BT dedi ki...

@Her Yol Roma
Ben yazıda Redondo, Barça'dan gitti demedim ki?

"Bu geçmişte Redondo, Rivaldo ve Ronaldinho gibi Barça-Madrid’in gözden çıkardığı..."

AFO dedi ki...

@vecchiasignora,

Saydıklarının bir kısmı kariyerleri bitmişken geldiler. Ronaldo da Crespo da dünyanın en iyisi oldukları zaman değil, kariyerleri düşüş içindeyken geldiler. İbrahimoviç'in de en iyi olduğu zamanlar Barca'nın onu aldığı sezondan bir önceki sezondu. Hâlâ çok kaliteli bir forvet, buna katılıyorum. Ama en iyi değil. Bu yıl transfer ettikleri Villa'nın ondan çok daha formda olduğunu ve bu yıl geçen yıl İbra'nın yaptığı katkıdan fazlasını yapacağını hep birlikte göreceğiz inş. :)

Barca'nın Milan'a gönderdiği diğer iki isme de bakarsak (Ronaldinho, Rivaldo) Barca'da gösterdikleri performasın yarısını bile gösteremediklerini görürüz. Kısacası, bence yaptıkları büyük iş değil.

Unknown dedi ki...

Bojan Krkic-Jeffren Suarez-Pedro Rodriguez üçlüsü varken Villa'yı yedeklemeye de gerek yok bence. Olmadı La Masia'dan 16 yaşında bir veledi çıkarırlar yine :)

Unknown dedi ki...

soyunma odasında konuşmayan diğer adam kim peki ?

asd dedi ki...

iyi oldu iboviç açısından. bu transferle milan hücüm hattında italya'nın en iyi takımı olmuştur.

ronaldinho pato iboviç boriello huntelaar

Del Piero dedi ki...

dunyanin en yetenekli forvet oyuncusu bana gore, tek basina takimdir ama takim icinde takim.milan artik sirf ibrahimovic icin de olsa izlenebilir, gecen yil inter'den barca'ya giderken italya birer birer yildizlarini kaybediyor en sonu da bu oldu demistiniz, simdi geri geldi umarim yarar. bu arada soyunma odasinda konusmayan ikinci adam kim acaba?

Unknown dedi ki...

@asım, @ Del Piero

sanırım guardiola'yı kastetmiş aceto.

Zlatan Blogovic dedi ki...

zlatan'ın barcelona'dan ayrılmasına galiba en çok sevinenlerden biriyim... ben onu inter'de oynadığı futbol ile sevdim ve öyle hatırlamak isterdim ama bundan sonra bize her yer milan...

Zlatan Blogovic dedi ki...

@emre esin @asım

evet guardiola... gerçi guardiola onunla sorunum yok dedi ama zlatan 6 aydır konuşmuyoryz şeklinde açıklama yaptı...

orkun dedi ki...

E iyi de liseli kızlar gibi o onunla konuşmayacak, o girince öbürü çıkacak, Guardiola'nınki de iş değil bence. Ne sıkıntı varsa adama açık açık söylersin, sonunda sen onun patronusun birader.

Ventisei26 dedi ki...

katalan medyası halt etmiş.