25 Ağustos 2010

Gourcuff ve Fransa'da Dengeler

Avrupa'nın en yaşlı onbirlerinden birine sahip Milan'ın Kaka'yı sattıktan sonra bile onu elinde tutamaması Galliani'nin defterine yazılmış bir günahtı. İtalyanlar akıl almazlar bir sözleşme imzalamışlardı Bordeaux ile. Kiralık gittiği takım satın alma opsiyonunu 15 milyona almıştı. Kullandılar da. O tarihlerde teknik direktör babası (Lorient) Christian Gourcuff " "20 yaşında bir çocuğun 35 yaşındaki adamların sohbetine ne kadar katılmasını bekleyebilirsiniz" demişti. Milan'ın meşhur beyefendiler masasının üyeleri Fransızı yan masaya bile kabul etmedi. Onun peşinden bir yıldır koştan O.Lyon Başkanı Aulas en sonunda muradına erdi. 22 milyon Euro'ya Yoann Gourcuff'u kadrosuna kattı. Chamakh'ın bedavaya Arsenal'e firar ettiği Bordeaux'nun kasasında O.Lyon kadar para olmadığı kesin ama 2 yıl önce şampiyon olmuş bir kulübün böyle bir çöküntü yaşaması ve yıldızlarının birer birer ayrılması normal değil. Juninho ile Fransa Ligi'nin dengesini değiştiren O.Lyon, Gourcuff transferiyle iki yıldır kaptırdığı şampiyonluğun yine en büyük adayı oldu. Bir Bordeaux'lunun dediği güzel: "Aulas akıllı adamdır. 22 milyon bonservisi vadeye yaymış. 2012'de kıyamet var. Paranın tamamını ödemeyeceğini biliyor" Jean Tigana diken üzerinde başlamıştı sezona. Paris Saint Germanin deplasmanında kazanmaları onu ayakta tuttu. Niang sonrası Remy ve Gignac'ı alan Marsilya da ligde büyüklerden puan kopartabilecek takımların belini kırdı. Bordeaux'nun transferin son haftasında elbette ki takviye yapma şansı var ama Alex-Niang, Arda-Baros'unu kaybetmiş, üstelik en büyük silahını kendi liginde bir takıma kaybetmiş takımın Tigana'ya bu kez futbolculuk zamanlarından çok daha fazla ihtiyacı var.

4 yorum:

josemarcelosalas dedi ki...

bugüne kadar ki tüm 'yeni zidane'lar yalandır ve bundan sonrakiler de yalan olacaktır, bu çocuk hariç. adamın hal ve hareketleri, topla ilerleyişi, topa vuruş şekli, siması, her şeyi zidane'ı hatırlatıyor bana. en fazla 2 senesi var, sonra real madrid.

Kalau dedi ki...

Bizim Arda'yı fenere satmamız gibi bişi...Ha ardaya 22 milyon euro verseler bizim başkan ardayla beraber başka şeyler de satar ya neyse.. Nasıl oluyo da her durumda benim aklıma GS gelip sinir yapabiliyorum acaba..Banane ki Gourcuff'tan, hayırlı olsun Lyon'a :)

mre dedi ki...

@ Kalau
Aynı durumdayız sinir konusunda. Boşver diyeceğim ama boş verilmiyor işte.
Milan'ı anlamak mümkün değil. Bu adamdaki cevheri görmemek için bakmamak lazım onlar da bakmadılar herhalde. Dünyada da bizden kötü yönetilen bir takım varsa o da Milan.

zLaTan ÖzGüRovic dedi ki...

gourcuff iyidir hoştur ama çok fazla şut çeker. gereksiz şutları meşhurdur yani. onu biraz azaltırsa o zaman olur.