31 Ağustos 2010

Delneri-Misimovic-Jurado

Misimovic transferinin öyküsü Diego hakkındaki postun son bölümünde başlıyor. Boşnak 10 numara bugün Galatasaray'a geldiyse bunun sebebi Luigi Del Neri'dir biraz da. Kısaca geriye saralım. Misimovic, Lincoln gibi takımından ayrılık sinyalleri veriyordu. Kulübünün ona biçtiği değer 15 milyon Euro civarıydı. Galatasaray'ın bütçesini aşan bir rakam. Juventus'a ilk tekliflerine olumsuz yanıt alan Almanlar ikinci kez kapıyı çaldıklarında Diego'nun işini 15 milyona bitirdiler. Bunda Juve'nin hocası Luigi Delneri'nin Diego'nun isminin üstünü çizmesinin payı büyük. Brezilyalının gelişiyle Misimovic'in önü açıldı. Schalke 04'ün önünde 3 alternatif vardı. Misimovic, Van der Vaart ve Jurado. Alman basınında Misimovic'in çocuklarının eğitimi için ülkeden ayrılmak istemediği yer aldı. Schalke 04, Atletico Madrid ile Jurado işini pişirirken (13 milyona bitirdiler transferi) transfer açıklaması Misimovic'ten geldi geçen Cumartesi günü. Transfer de o gün bitti.Galatasaray, Wolfsburg ve Schalke 04 bu zincirin içinde eksiklerini tamamladılar. Adam kaybeden iki takım var Juventus ve Atletico Madrid. İspanyollar, bu zincirin halkası bir takımın kaptanına, (Arda) son tekliflerini dün yaptılar ve red cevabı aldılar.
Misimovic'i benden daha iyi anlatacak, anlatmış olan birine bu yoldan ulaşabilirsiniz. Orhan Uluca, Misimovic transferini ve oyuncu hakkında akla gelen soruların cevaplarını yazmış...

11 yorum:

Schumy dedi ki...

Arda mı yani ?

İyice ahçı bahçıvana... ilişkisine dönmüş.

Murty dedi ki...

o halde teklif yapılan adam kaptan arda turan ?

wolky dedi ki...

zincirin halkasi olan takimin kaptani kim acaba ?

Troyadabiradam dedi ki...

Evet Arda Turan :) Elanoya teklif bekledirler ama Tr Kontenjanı için satamadılar Ardayı

mre dedi ki...

Okuyunca "Neler dönmüş Serhat yaaa" diyerek Adnan Aybaba'yı da anmak istedi deli gönül.

Kaptana değil de Elano'ya gelseydi teklif satarlardı bence de. İşte yabancı sınırlamasının zararları. Adama değerinde bir teklif gelse de yerli olduğundan satamıyorsun.

unknown dedi ki...

arda yakışırdı a. madrid'e. Ederini vermişlerse keşke satılsaydı. avrupa liginden elenmesek satılırdı kesin. şu ortamda satamaz arda'yı yönetim, yabancı sınırlamasıyla alakalı değil. seneye aynı parayı verirlerse yönetim 2.kez düşünmez bile. agüero,sabrosa,reyes,arda aynı fizikteki (kısalık anlamında) adamlar uyardı takıma..

Daçe dedi ki...

arda keşke madrid yolunu tutabilse...

Larsson dedi ki...

Bülent abi bişey sormak istiyorum.Misimoviç, lincoln,arda veya kewell tipi bir oyuncumudur?bugün mert aydın yorumlarken öle bişeyler dedi.eğer öle bi adamsa sanırım gene bizim derdimize çare olup süper üçlü(sarp,ayhan,barış)nün yerine oynıcak bi adam olmuyo.bizim derdimiz ilerdeki adamlara top gönderememekken bu adamda Elano gibi harcanıp gidebilirmi?

Unknown dedi ki...

boşnak değil misimovic.
ayırt etsek iyi olur; zira bosna'da bunun için savaş oldu.

bosnalı sırp oluyor kendisi, kankası dzeko boşnak.

sARu dedi ki...

Eğer takımdaki yeniçeri olgusu mısımovıc'e huzur verir ve takımın liderli mısımovıc olursa sezonda 12-13 gol 15-16 civarlarında asist yapar ve Galatasaray tarihinde hagı'den sonraki yerini alır.. Çok büyük transferi emeği geçen herkesin emeğine sağlık...

yugoslavtipiforvet dedi ki...

büyük oyuncu.çok iş yapar.bu arada boyu da 1.80 miş.bir yugoslav için kısa bir boy:)