3 Temmuz 2010

20 Yıl Sonra Napoli ve Maradona

"Bir gün yeniden San Paolo'yu doldurmak için Napoli'de çalışmak istiyorum." Bunu birkaç yıl önce söylese kimse ciddiye almazdı. Arjantin'i çeyrek finale getirdiğinde söyledi. Bugün özel bir gün. Napoli için. Maradona için. İtalya için. Almanya için. Tam 20 yıl önce bugün, 3 Temmuz 1990'da San Paolo Stadı'nda Maradona, İtalya'nın karşısına çıktı. İki ay önce 29 Nisan'da şampiyonluk sevincini yaşadığı stada, 259 maçta 115 gol attığı ligin milli takımının karşısına. Onun transfer olduğu 1984 yılında stada 70 bin taraftar gelmişti. 6 yıl sonra İtalya'yı değil Maradona'yı destekledi çokça Napolililer. O gün statta olup bu desteği abartmamak gerektiğini söyleyenler de var. Sahadaki zaten sevmiyorlardı Kuzey'de, o maçtan sonra nefret ettiler. Napoli'yi kurtaran adam şimdi 20 yıl sonra bir rövanşa çıkıyor. 1990'da yarı finalde İtalya'yı geçmişler ama finalde Almanya, Brehme'nin golüyle kazanmıştı. Bu kez rövanş çok uzaklarda ama Napoli halkı yine Maradona'nın yanında. Fotoğraflar da maça bir gün kala Napoli manzaraları...Maradona'nın Napoli kariyeri boyunca oturduğu ev.
"Llegar al area y no poder patear al arco es como bailar con tu hermana" Diego Armando Maradona
(Ceza sahasına girip kaleye şut atmamak kızkardeşinle dansetmeye benzer.)

12 yorum:

Daçe dedi ki...

ahahah son laf süpermiş :D

TA dedi ki...

maradona sende Allahın aciz bir kulusun.çok fazla havalara girmiş gördüm seni.hele takım elbise hiç olmamış.alamanyanın tokatı seni kendine belki getirebilir.
sende che gibi popülist bir figür olma yolunda gidiyorsun maradona.bu kapitalizm herşeyi bozuyor yau.

AsA dedi ki...

Almanya Yarin insallah kazanirda bunlarin havalari biraz olsun iner

dr feelgood dedi ki...

millet messi için arjantini tutar biz maradona için. böyle büyük futbolcuyu en azından yedek klubesinde görüyor yeni nesil ona seviniyorum ben :)

armandolionel dedi ki...

tüylerim diken diken oldu resmen.
resimler çok güzel gerçekten

Murat dedi ki...

maradonayı canlı (staddan değil tabi ki) izleme şansına eriştim, ama kendisinden zerre hazzetmem. italyada mafyayla dolaştı, sonra bir che dövmesi yaptırınca 'asi adam' konumuna geldi. 'saygı görmeği dert etmiyor keyfine bakıyor adam yea' diyenleri de anlayamıyorum, herhalde bir tek efendi adam pozisyonunda saygı görülebileceğini sanıyorlar. maradona cool, asi adam olarak saygı görmeye çalıştı (keyfine de baktı bakmadı değil), milleti de çok güzel kandırıyor işte. yıllarca kuzey italyanlar tarafından ezilen napolililer için kuzeylilere adeta bir 'nah'tır maradona ama benim gözümde, peleyle maradonanın futbolu karşılaştırılırken 'pele sistemin yalakasıdır, maradonanın kolunda che dövmesi vardır' diyen eksişözlükçü arkadaş kadar değeri olmayan, züperötesi bir futbolcudur. ortalama futbolcu olsaydı zaten kimsenin umrunda olmazdı?

piqbid dedi ki...

Bilyoner Yorumunda HATA : Bülent abi bilyoner de Paraguay-İspanya maçında yorumunda İspanya demişsin..Ama sistemde 1 demişsin gibi görünüyor 6.25 oran :) bakalım bu hata kimleri yakacak,kimleri güldürecek :)

TA dedi ki...

maradona asi adamdı.castro ile görüşmeleri vs.

lakin sonradan sistem tarafından yontuldu ve milli takımın başına getirildi.yoksa onu olduğu gibi milli takımın başına getirmezlerdi.

zaten bir dönem(asi olduğu dönemdir) sistem tarafından görmezden gelindi.medyada vs hiç konuşulmadı.sadece madde kullanımı dolayısı ile gündeme geldi.o kadar.

sistem (kapitalizm) kendisine uymayan figürleri ya görmezden gelir yada onu che gibi popülist bir figür haline getirip ondan kar yapar.bir zaman sistem tarafından yok sayılan maradona şimdi ise sistem tarafından kar unsuru(futbola ilgi vs) olarak değerlendiriliyor.che benzetmesi bununla alakalı.bir dönemin asi insanı şimdilerin kar amacı güden figür durumana getirilmiş.sistem che resimlerinden rahatsız duymuyor.çünkü etkisiz eleman ve sadece farklılık olarak tüketim malzemesi durumana getirilmiş.
maradonada aynen buna benzer.

KskHyTr dedi ki...

@TA
Dostum seni fazlasıyla sistem mühendisi gördüm:))) Maradona kullanmasın o sistemi cebini doldurmak için :))

outlaw dedi ki...

arjantinli gazeteci carlos malbran'ın maradona'ya yazdığı açık mektup için:

http://gueneslipazartesiler.blogspot.com/2010/07/hersey-mumkun-diego.html

varol döken dedi ki...

maradona napoli'ye dönebilir artık...

TA dedi ki...

@KskHyTr

olabilir kardeş.maradona bu. herşey beklenebilir:)