4 Haziran 2010

Drogba-Pirlo-Ferdinand

Üçü de takımları için vazgeçilmez isimler. Üçü de tribüne çıktı. Dünya Kupası'na bir hafta kala artık son hazırlık maçları oynanırken Drogba, Pirlo ve Ferdinand'ın kenara gelmesi büyük talihsizlik. Drogba'nın dirseğinde kırık var diyorlar, bu temiz bir kırıksa 3 hafta demektir fazlası ise operasyon. Ölüm grubunda Portekiz'i geçebileceklerini inanıyordum ama Bener Onar'ın dediği gibi Drogba'sız Fildişi Sahili, dişi olmayan fil gibi. Zaten talihsiz ülkedirler, iki kupadır ölüm grubuna düşüyorlar, üstüne takım kaptanı ve turnuvanın en iyi golcülerinden birini kaybetmek bir günlük yas ilan etmek için yeterli sebep! Drogba da Ballack gibi darbeye bağlı sakatlıkla gitti. Chelsea'dan 3 adam kupada olmayacak. Essien'inki ise 6 ay öncesine Afrika Kupası'na bağlı bir sakatlık. İtalyanlar zaten ümitli değillerdi, hazırlık maçında Meksika'ya 2-1 mağlup oldular. Kötü haber Pirlo'dan geldi. Dizindeki problem yüzünden oynaması imkansız gibi. 2006'da takımı yöneten ve kupayı getiren adamların başında gelen Pirlo, 2008'de yokları oynayınca İtalya da devre dışı kalmıştı. Alternatifi yok onun da. Üçüncü sakatlık İngilizlerden. Müzmin sakat Ferdinand'ın da devre dışı kaldığı söyleniyor. Capello ile hiç olmadığı kadar iddialı olan İngilizler için kale kapısından birini evde bıraktılar diyebiliriz.

15 yorum:

a-town dedi ki...

drogba ve pirlo'nun eksikligi dunya kupasi zevkimin %20 sini siler. cok cok yazik...

unknown dedi ki...

japonya'yı yada o faulu yapan insan görünümlüyü kupadan ihraç etmek gerekr.. Kaba tabiriyle hayvan gibi girdi drogbaya.. Fildişi maçlarını sadece keita için izlicem artık.. Geçenlerde de eto'o portekiz maçında adam öldürmeye teşebbüs etmişti.. Hazırlık maçlarında yapılcak işler değil bunlar..

raul #7 dedi ki...

portekiz gruplarda elenir mi sorusuna cevap veren bi sakatlık oldu. drogba'yı izleme keyfini kaçırdık malesef

ASVALTTAICENLER dedi ki...

keitanin piyasasi %50 artar..

orkun dedi ki...

"keitanin piyasasi %50 artar.."

bana bu tür düşünceler hep aklın bir köşesinden geçse bile orada kalması gerekli düşünceler gibi gelir.

tofi dedi ki...

Jamie Carragher stopere, Glen Johnson sağ beke.

Murat dedi ki...

drogba tamam da bu kalibrede bir oyun kurucunun oynayamayacak olması gerçekten talihsizlik... e başka kim kaldı o pozisyonda, riquelme de yokken? ulan maradona...

PiRLi Kahlov dedi ki...

@Murat
yazdığını gerçekten anlamadım...
her yazıdan Maradonaya laf mı sokuyoruz artık?

ufux dedi ki...

Drogba oynayacak diyorlar.

http://www.goal.com/en/news/article?contentId=1958629

QuaresmA dedi ki...

Drogba belki oynayabilir, oynayamasa bile o gruptan çıkabileceğini düşünüyorum. Eto'o, Drogba falan kendilerini kabile şefi sanıp çok kendilerine oynuyorlar milli takımlarında. Hayırlı bile olabilir. Forvette yeterince alternatifleri var..

Murat dedi ki...

@PİRLİ Kahlov

yahu durup dururken neden Maradonaya laf sokayım? riquelme maradonayla tartıştıp milli takımı bırakmadı mı? hata benim galiba, biraz daha açık olmalıydım belki ama her yazıda maradonaya laf sokmakla ne alakası var?

orkun dedi ki...

@QuaresmA,

Sen şimdi Drogba'nın oynamasını filan bırak da Beşiktaş'a geldin mi gelmedin mi ona cevap ver :)

Major dedi ki...

del piero'yu totti'yi cassano'yu afrika'ya getirme pirlo sakatlanınca kalırsın öyle lippi efendi..

Murat dedi ki...

çok doğru söyledin kaan arkadaşım, sanki dünya kupasını kazanabilecekmiş gibi bizi pierodan tottiden mahkum bırak sen, sonra bak bakalım çeyrek finale bile kalabiliyomusun. umarım italya gruptan çıkamaz, garezim olduğundan değil fakat zaten futbollarının tat vermeyeceği aşikar, bari onların yerine çıkan adamlar bişeyler yapar, ihtimal var enazından. yanlız o takana mı tanaka mı denen adam iki maçta kendi kalesine gol atmış oluyor galiba değil mi, ingiltere maçında b rakip kaleye bi de kensininkine atmıştı doğruysam.

SineQuaNon dedi ki...

2 kupadır ölüm grubuna düşüyorlar denmiş, Afrika'dan Fildişi'nin geldiği bir grubun ölüm grubu olmaması mümkün mü? zaten 1. torbadan gelene bakılmıyor, afrika'dan da bunlar gelip, araya da 2'den bir takım sıkışınca al sana ölüm grubu :)