8 Nisan 2010

İngilizsiz Fıkra

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde iki Fransız eşleştiğinde ülke için şanssızlık gibi görünüyordu ama Bayern Münih ile Manchester United'a rakip olsalardı bugün yüksek ihtimalle yarı finalde bir Fransız takımı olmayacaktı. Şampiyonlar Ligi'nde yarı final artık fıkra gibi. Bir İspanyol, bir İtalyan, bir Fransız ve bir Alman... İki gece arka arkaya inanılmaz maçlar izledik. İlk gece Messi, Arsenal'e karşıydı ama dün gece teknik adamların maçıydı. Van Gaal, Ferguson'u mat etti. İki maçta da öne geçen İskoç, Hollandalı'nın hamleleri karşısında tutunamadı. Bayern Münih oynadığı futbolla sonuna kadar haketti yarı finali. 5 gün içinde Bayern Münih hem turu geçip hem de liginde liderliği alırken Manchester United iki kulvarda da vurgun yedi. Ne Şampiyonlar Ligi ne de ligin hikayesi ayrı ayrı yazılamaz. Bir hafta içinde takımların yakalandıkları fikstürler, kupada yaşanan sakatlıklar (Fabregas, Rooney) ligdeki hesaplarını da altüst etti.
Şampiyonlar Ligi'nde son 6 yıla damgasına vuran İngilizler bu kez yarı finalde yok. Old Trafford'daki finale giden yolda 2003 yılında 3 İtalyan Milan, Inter, Juventus ve Real Madrid vardı. O sezondan sonra sazı ellerine almışlardı. Son 3 sezonda yarı finale 3 takım gönderen İngilizlerin bu sezon son dörtte olmamalarının sebeplerinden biri de ülkeler arası transfer hamleleri. İspanyolların süperstarları toplarken, Alman ve İtalyanlar da kadrolarından fire vermeden takviye yaptılar. Bayern Münih-O.Lyon yarı finalinde bir önceki tura bakarsak %60 Almanlar derim. Daha fazlası değil. Barcelona-Inter eşleşmesinde ise çocuk ne isterse o olacak! Inter, Barcelona'nın Santiago Bernabeu yolunu keserse hele bir de Inter kupayı Madrid'de kaldırırsa, Mourinho, Milano'yu dönüş biletini iptal eder, şehirde kendine ev bakar.

2002-2003: Milan-Inter Madrid-Juventus
2003-2004: Porto-Deportivo Monaco-Chelsea
2004-2005: Chelsea-Liverpoool Milan-PSV Eindhoven
2005-2006: Milan-Barcelona Arsenal-Villarreal
2006-2007: United-Milan Chelsea-Liverpool
2007-2008: Barcelona-United Liverpool-Chelsea
2008-2009: Barcelona-Chelsea United-Arsenal
2009-2010: Inter-Barcelona Bayern-Lyon

18 yorum:

Unknown dedi ki...

"Inter, Barcelona'nın Santiago Bernabeu yolunu keserse hele bir de Inter kupayı Madrid'de kaldırırsa, Mourinho, Milano'yu dönüş bileti iptal eder, şehirde kendine ev bakar."

super ya.. aynen oyle. adam iki de bir aciklama yapiyor zaten, 'ben italyan fotbolunu onlar da beni sevmiyor' diye.

cok klise olacak ama yine de yazayim. barca interi barcalayacak, kacisi yok.

Bellamy. dedi ki...

gönlüm mourinho'yla bu turda. barça'yı durdurursa o durdurur. inter-barça erken final oldu zaten şu durumda.

ekrem tumani dedi ki...

kupayı interin alacağını düşünüyorum.

@bt

abi alt postta ispanyol sana soru sormuş. niye cevap yazmıyorsun ?

orkun dedi ki...

Ben yazacaktım "tulu" yazmış,

"...hele bir de Inter kupayı Madrid'de kaldırırsa, Mourinho, Milano'yu dönüş bileti iptal eder, şehirde kendine ev bakar."

acayip keyifli, tam Aceto tadında bir cümle olmuş. :)

Başkanson dedi ki...

Aceto son yılların yarı finalistlerini yazdığında farkında olsak da olmasakda kabul etmemiz gereken gerçeği görüyoruz yine. Sadece geçen yılın değil son 5 yılın avrupa da en büyük takımı barcelona.
united bu dönemde 1 şampiyonluk 4 yarı final(final buna dahil) yapıyor ve efsaneleşiyor istikrar olarak. fakat barcelona 5 yılda 4 yarı final ve 2 şampiyonluk ile onların da önünde bariz biçimde kulüpler evreninin zirvesinde gezmekte.
..............
eşleşmelerle ilgili nacizane fikrim ; barça nın inter ın ötesinde olduğudur. grup maçlarında mourinho nun yüksek ego su yüzünden atarlanıp barça ya karşı hakim bir futbol oynamaya çalıştığını gördük. ama bunu yapmak isterken neye dönüştüklerini de hatırlayalım. askerde gece kaçak barça-inter maçını izlerken inter in ne kadar zavallı hale geldiğini de gördük. bence barça alır.

bayern lyon ise çok güzel bir eşleşme olsa da bayern i finale çıkaracak gibi. bu açıdan daha da güzel olabilir bence. barça inter e 60-40 dersek bayern 65-35 gibi durmakta bence. rib-rob un messi ile kapışmasını izlemek lazım. dahasi barça nın gelmiş geçmiş en iyi ve en kollektif futbolu oynayan takım olarak bu kupayı 2 kez üstüste ilk kez kazanan takım olması gerekiyor.

diğer takımların ötesinde olmak böyle birşey çünkü.

yapmak zorundalar.

İsim dedi ki...

Skor olarak çok olmasa da oyun olarak Barca Inter'i aşağılamıştı resmen grupta.Top göstemediler.
Fark o kadar büyüktü ki 3 ay içerisinde Inter'e şans vermeyi gerektirecek herhangi bir değişim olmadı.
Schneider'in başrole soyunmasından bahsedebiliriz belki Inter cephesinde.
Barca zorlanmadan kupayı alır Xavi-İnista-Messi'den ikisini fire vermedikçe.

Del Piero dedi ki...

Inter-Barca eşleşmesi grup maçları kadar kolay olmayacak, zor olacak ama Barca geçecek. Bayern de finalde olacak, ben zaten çeyrek final eşleşmelerinde finalin barca-bayern arasında oynanacağını tahmin etmiştim.
Olası barca-bayern finalinde ise bana göre futbol prof'u Hiddink'ten sonra Barca'yı mat edebilecek tek teknik adam van gaal. Taktik anlamında tam bir dahi, bakalım kurt adam eski takımına karşı ne yapacak.
Sonuç olarak ben Barca'nın kupayı yine kaldıracağını düşünüyorum.

oumar dedi ki...

2003-2004 ne garip sezonmuş yahu ((:

Ege Sağın dedi ki...

Ben United-Bayern maçının ilk yarısında Manchester'ın çok güzel bir futbol oynadığını düşünüyorum. Bayern'den kat kat üstün oynadılar. 10 kişi kalmalarına rağmen pozisyonlar da buldular ama atamadılar. Ferguson'un santraforsuz devam etmesi çok yanlıştı bence ama sonuçta ilk yarı çok güzel top oynayan Manchester, 10 kişi kalmasaydı turu rahat geçerdi diye düşünüyorum. Tabi olsaydılar sonucu değiştirmiyor ama Manchester'ın ilk yarıdaki oyunundan bahsetmemek biraz haksızlık olmuş gibi geldi..

kidfromleeds dedi ki...

Kanimca Ferguson 55te Rooney'i cikarip O'shea'yi oyuna aldiginda inithar etmisti zaten, united son yarim saati duvara karsi oynar gibi oynadi bu teknik direktor hatasi yuzunden. mactan sonra fegusonun almanlarin sert oyunu ve hakemi etkilemeye calisan hareketleri icin yaptigi "typical germans" aciklamasinin ise bi cezasi olmali.
aslinda normal bi sezonda bu interle bu bayern final oynasa kimsenin itirazi olmazdi. sneijder mukemmel oynuyor, inter cok iyi kapaniyor ve disiplini oynuyor. digertarafta ise robben, ribbery ve arkadan gelen lahm ile herkesi heyecanlandiran bayern.
ama bu normal bir sezon degil. barcelona madird'i de, inter'i de, bayern'i de yenecektir; tabi messi sakatlanmazsa.

Bellamy. dedi ki...

@kidfromleeds ferguson'un hatası rooney'i çıkartmaktı ama geç çıkartmaktı. adam 15. dakikada bacağı elinde geziyordu resmen. sakatlandığında berbatov'u alsa o maç 4 de olurdu 5 de bence 11 kişiyken.

robinho32 dedi ki...

bir yanda ezeli rakip barcelona bir yandan resmen kovduğu robben madridde final oynarsa varya pereze fena koyar

MaitzeL dedi ki...

en büyük favori barcelona'da gözükse bugüne kadar hiçbir takım bu kupayı iki kez üst üste kazanamadı. Tabi bu kazanamayacağı anlamına gelmez Barca'nin. Yine de bence en zoru her zaman finaldir. Tek maç olması zaten finallerin en önemli özelliğidir bence. Çünkü böyle bir günde en önemli şey konsantre olabilmektir. Şahsen finale lyon çıksa gene şansı var derim. Yarı finallerle ilgili düşünceme gelince; barcelona turu gene geçecek diye tahmin ediyorum, bayern'in de çıkacağını pek çok kişi gibi düşünüyorum. Fakat finalde ilk golü kim atarsa kupayı da o alır derim.

QuaresmA dedi ki...

barça ile inter'in karşılaşması güzel oldu. inter; manu ve chelsea ile birlikte barça'yı durdurabilecek (kitleyebilecek ?) 3 takımdan biri.

şimdi mourinho'ya elindeki defansif yönü en kuvvetli 9'lu kombinasyon + julio cesar + etoo'yu dizmek ve dua etmeye başlamak kalıyor.

varol döken dedi ki...

sadece 2007-2008'in barcelona-united-liverpool-fenerbahçe olmuş olabilme ihtimali bile zico'yu özletti bana...

benim de tahminim bayern-barcelona

finali ise ancak sıkıcı insanlar tahmin etmeye çalışır, deliler ve eğlenenler keyfine bakar:)

kidfromleeds dedi ki...

@Bellamy bence de rooney'nin sakat sakat oynamasi yanlisti fakat benim esas hata olarak degerlendirdigim nokta rooney'nin cikmasiyla manchester'in forvetsiz kalmasidir.

Kartal Bafiler dedi ki...

Bizim futbol karşılaşmalarında neden bu tür fotoğraflar göremiyoruz.

ummagumma dedi ki...

ingilizler 5 senedir final oynuyordu hatta iki sene önce iki ingiliz final oynamıştı, onu da belirtelim...