6 Nisan 2010

Barcelona 4 - Arsenal 1


Video: Maçın golleri
Bir gün bu şehirden başka bir yerde yaşayacak olsam Barselona'da yaşardım dediğimde Messi ortalıklarda yoktu. Bu gece maçı izlerken bunu hayal ettim. Barselona'da yaşıyorum, La Boqueria'dan nevaleyi alıyor, marinada keyfime bakıyor, kafamı kaldırdığımda Gaudi'nin izlerini görüyor, akşamı Camp Nou'da yapıyorum. Ufakken ne olmak istiyorsun diye sorarlar ya keşke Katalan olmak istiyorum diye bir seçenek olsaydı! Dünyanın en mesut insanları gibi geliyor bana şimdi Camp Nou'yu boşaltmış, evlerine dağılan Katalanlar...Kaldığımız yerden ilk maçın son cümlesinden devam edeyim. Tahmin Arsenal çarşı, pazar yapar, hediyelik alırdı. Yazı bitti, Messi demedim diyerek noktayı koymuştuk Emirates'deki son düdüğün ardından. 2-2'in rövanşında Wenger'in ilk hamlesi, evinde ilk 15 dakikada sörf yapan rakibe çelme takmak oldu. Hiç olmadığı kadar sert başladı İngilizler. Barça'nın oyun ritmini bozabilmek için 10 adamla topun arkasında kalırken bol bol tekme attılar. Bir ara Real Madrid'e çalıştıklarını bile düşünmedim değil (!) A.Bilbao'ya 4 atarken Barça geçen sezondan farklı olarak şunu ortaya koymuştu. Takımın ideal onbiriyle kenardan gelenler arasındaki makas büyük olduğundan yedekler her seferinde sırıtıyordu bu takımda. Bojan, Busquets oynadığında, Iniesta olmadığı Barça'da çark dönmüyordu. Guardiola'nın son dönemde başardığı budur. Yedekteki adamlar aşama kaydettiler. Artık ne Busquets, ne de Maxwell sırıtıyor bu kadroda. Bir pozisyon dışında Pique ve Puyol'un olmadığı stoper hattı da formanın hakkını verdi. İlk 20'de yine %75 topa sahip olma ve 3 katı pasla açtılar oyunu.
Milito'nun faul kokan ama olmayan pozisyonda kaptırdığı topta Arsenal golü bulunca şenlik başladı. Messi'nin yayın içinden köşeye çaktığı ilk golde koltuğundan fırlamayan adam Bezgin Bekir'dir. Ben dikişlere aldırış etmeden fırladım. Xavi gibi emek işçisi var mı? Yarın greve gitsin, çadırın önünde beraber nöbet tutalım. Barça'da ayağına top gelenin iki basit bir zor pas alternatifi var. Oyunu esası da bu. Her takımın antremanlarda çalıştığı beşe ikiyi günde 10 saat yapmış gibi paslaşıyorlar sahada. Kimse sıkışmıyor, mutlaka ikiye bir oluyor ve skor ne olursa olsun takım topun arkasında kalıyor. İlk golü kalesinde gördükten sonra "Yok arkadaş biz bu adamla başedemeyiz" bakışı atan Almunia'nın üzerinden topu aşırtan Messi, 21 dakikada hat-trick yaparken pozisyon harcamamıştı daha...İkinci golde 30 çizgisinden sol sıfıra Abidal'e derin oynayan da kendisi, gelen ortayı kovalayıp bitiren son vuruşu yapan da... İkinci yarı elbette ki El Clasico'nun gölgesinde oynandı. Rejenerasyon idmanı da diyebiliriz hani... "Hadi devrede almadı, 60'da alır artık Messi'yi" dediğim Guardiola inatla sahada tuttu Arjantinliyi. "Olmadı, son 5 dakikada Iniesta ile değiştirir tribünlere alkışlatır" dedim, o da tutmadı. Bir bildiği varmış. Poker * (4 gol) ile tamamladı Messi. İspanyol rejisinin topu kadrajdan kaçırdığı, top ayağında adama kameraya sığdıramadığı bir 90 dakikaydı ayrıca. Yarı finalde gruplarda ağzının payını alan Mourinho'lu Inter gelecek. Bu turdaki 180 dakika kadar zevkli olmayacağı kesin. Portekizli geçen sezon Chelsea ne yaptıysa onu yapacak! Sorun şudur elbette: Messi bu kez ne yapacak?
* Şampiyonlar Ligi'nde bir maçta 4 gol atanlar: Van Basten, Simone Inzaghi, Prso, Van Nistelrooy Shevchenko ve Messi
- Maçı 98 bin seyirci ve Guardiola'nın davetlisi Roberto Baggio izledi.
BARCELONA (4-3-1-2): Valdes; Dani Alves, Marquez, Milito, Abidal (8’ s.t. Maxwell); Xavi, Busquets, Keita; Messi; Bojan (11’ s.t. Yaya Touré), Pedro (41’ s.t. Iniesta). (Pinto, Fontas, Jeffren, Henry). All. Guardiola.
ARSENAL (4-2-3-1): Almunia; Sagna, Vermaelen, Silvestre (19’ s.t. Eboué), Clichy; Denilson, Diaby; Walcott, Nasri, Rosicky (29’ s.t. Eduardo); Bendtner. (Fabiansky, Traore, Campbell, Eastmond, Merida). All. Wenger.

48 yorum:

Engin dedi ki...

bol bol messi ve star tv içeren bir yazı olacak sanırım, artık sabah okuruz :)

ForJustice dedi ki...

Lionel Messiah

ilnevyA dedi ki...

İlk maçtaki yazı Messi demeden bitmişti. Buna Messi'yle başlarsın artık Bülent abi :)

Ahmet dedi ki...

Star TV Papatyam'a Messi'yi ana karakter olarak alıp oynatsa bile affettiremez kendini bu maçtan sonra.

Tuğberk dedi ki...

Hakikaten üzerine birşey yazamamak böyle birşey..

cesc dedi ki...

arada insan! taklidi yapsa fena olmaz...

Aytekin dedi ki...

Ayıp be valla billa,bu kadarı artık terbiyesizlik yani :)

The Eagle Abroad dedi ki...

Baslık Yanlıs: Messi 4 Arsenal 1 olmalı...

Unknown dedi ki...

ne desem bilemedim.

-EagLe- dedi ki...

'' futbolun tanrısıdır.futbol bir dinse eğer,peygamberi messi'dir. ''

edit : ekşiden cizmedinki kesesine teşekkürler

İnsan değilsin Messi

Büyük Kaptan dedi ki...

bu adamın eksiği şut kuvveti ve son vuruşlarının iyi olmaması.. fakat olağanüstü tekniği, top sürme yeteneği ve oyun zekası; ş.ligi ve la ligada gol kralı olmasına yetiyor..

Minozzi dedi ki...

El Classico'ya kadar (hatta muhtemelen sonrasında da) Messi övgüsü duyacak, görecek ve okuyacağız bol bol. Övülmeyecek gibi de değil gerçekten.

Yalnız iyi gününde tanrı, peygamber, mesih vs. ilan edenler -olursa- kötü gününde de yanında olurlarsa sevinirim. Ronaldinho'ya da bu muamele yapılıyordu 3-4 yıl önce. Sonrasında köpeğin arka tarafına monte edilişini izledik hayretle..

Akay dedi ki...

abi başlık yanlış olmuş:) messi 4 - arsenal 1 olmalıydı :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Messi'yi İngiliz takımları karşısında görüyoruz...

"Ama Arsenal savunmaseeeee..."

GrandVizier dedi ki...

Küçük maçların büyük adamı diyenler stara duacı olsun:)İnternet saolsun denk getirdik bir site izledik messi resitalini,iyiki varsın messi..

Unknown dedi ki...

Messi hakikaten İngiliz takımlarına karşı oynayamıyormuş... Onun yerine tek başına şov yapıyormuş, futbol resitali veriyormuş. Bu gece anlamış olduk...

Murty dedi ki...

papatya gibisin :)

MaitzeL dedi ki...

öyle garip bir şey ki İspanyolca ya da İspanya ile hiçbir alakam olmamasına rağmen, şu an Barcelona'da yaşamak, ispanyolca öğrenmek ve Messi'yi izlemek istiyorum. Evet, böyle bir şeyi ömrümde ilk kez yaşıyorum. Umarım Barcelona'dan 30 yaşına kadar ayrılmazsın Messi, kim ne derse desin bu düzen, bu takım sana uyuyorken niye gideceksin ki? Hala Messi'nin bir şeyler kanıtlamasını bekleyen varsa da komik gelir bana. Yok Dünya Kupası kaldırmadan büyük oyuncu olunmaz falan diyenler duyuyorum da tek bir cevap vermek istiyorum: "Ne alaka?" Şu adamın şu yaşta, birkaç senede yaptıkları dahi bugün onu Maradona ile kıyaslamaya itiyorsa, Dünya Kupası'nı kaldırmak falan şart değil. O kremşantinin üstündeki çilek olur, ama güzel de olur. :)

erdem diye biri dedi ki...

bakalım inter karşısında ne yapacaklar, italyanın ismail güldüren'i muntari inşallah sakatlamaz messi'yi

GrandVizier dedi ki...

Ntvsporda derbi öncesi haberleri verirken,2007 camp noudaki macı gösteriyor,OKAY KARACAN'ın mac anlatışınıda ne kadar özlemişiz onu anladım selam olsun kendisine..

Halim dedi ki...

sheva'nin rekoruna ortak oldu kereta :D

sembolist dedi ki...

Maça bakamadım star sayesinde..Özetleri bekliyorum..
İnce memed efsanesi gibi dört bir yana yayılan messi'yi izlemek için geri sayımdayım..

Doğan Kelleci dedi ki...

Özellikle ikinci golden sonra şunu hissettim, "bugün sahada ne kadar gol olacaksa hepsini Messi atacak". Hatta Arsenal adına kendi kalesine bile atabileceğini düşündüm bir ara.
Hat-trick diledim fazlasını verdi futbolun messihi...
Bu çocuktan sonra nasıl futbol maçı izleyeceğim bilemiyorum, futbolu seviyorum çünkü Messi'yi izliyorum.
Muhteşem bir şaheser bu çocuk.
Hep varolsun inşallah.

kidfromleeds dedi ki...

"rovansta messi show". kimse durduramaz bu adami.

mre dedi ki...

Ben de Bülent Bey gibi düşündüm Barca taraftarının coşkusunu izlerken. Müthiş bir duygu olmalı. Şehri görmedim bilmiyorum nasıl bir yer lakin bu takımı izlemesi çok zevkli ve sadece bu sebepten yaşanabilecek şehir. Bir de takımda Messi varken hangi transfer heyecanlandırır ki adamları?
"Şimdi Katalan olmak vardı anasını satayım"

ozzywashere dedi ki...

Bülent Abi maçı izleyemediğime mi yanayım,yoksa öğleyin iddialı gündemi izleyip bu maça alt oynadığıma mı yanayım bilemedim:)

Efe Ekin Erol dedi ki...

Xavi'ye de değindiğiniz iyi olmuş...
Messi süper inanılmaz evet ama Xavi'nin de hakkını vermek lazım,inanılmaz oynuyor,takımı yönetiyor...

outlaw dedi ki...

bence bezgin bekir de sicramistir koltugundan...

Joker dedi ki...

şimdi şu tarihi performansın üstüne kalkıp messi şöle messi böle demek dayak yemeye davetiye çıkarmaktır ama "messi vs ingiliz takımları" tartışmasını çürütecek maç bu maç, takım da (eksik gedik değil tam kadro olsun) arsenal değildir bana göre. bunu herkes biliyo aslında ya neyse..

revenant dedi ki...

bugün maçı izlerken yanımdaki arkadaşa: "ya türk ve fenerbahçe tarafrarı olacağıma ispanyol ve barcelona taraftarı olsaydım ne acayip olurdu lan" dedim.hep kazanır hep mutlu olurduk diye ekledim. benzer yorumu burada görmek komiğime gitti. demek ki bu düşüncelerde yalnız değilmişim :)

Konialis dedi ki...

ertem şener, messi ve papatyam! ne zor bir üçlü...

lembo dedi ki...

dün akşamki geniş aileden, zekaiden geliyor .. " messi kramponunun içine mes giyiyormuş " :))

liverpoolandkop dedi ki...

4 gol atanların kaç tanesi bu 4 golü Çeyrek Final de atmış belli mi?

wjker1982 dedi ki...

ya git;topcumusun sen messi

non of your business dedi ki...

star tv'ya teşekkür etmek lazım belki de.onların sayesinde netten bulduğum skay sport'tan izledim.muhteşemdi.
skay sport'un spkieri 4. golsen sonra noktayı koydu
-this man is just unstopable.
wenger'in maçtan sonraki açıklaması da çok eğlenceliydi.
-he is not always in the game.but you know when he is in it,he is very dangerous.
wenger'e de bunları söylettin ya messi daha bişi demiyorum:)

varol döken dedi ki...

süperman normal adam dövmez...

ama çok zorlarlarsa dövebilir...

mecbur kaldı, dövdü:)

corrado dedi ki...

küçüktüm ,ufacıktım.
evdeki gelişim yayınlarının kıtalar ansiklopedisini karıştırır dururdum.
nedendir bilinmez ;haritaya bakar hangi şehirde yaşasam diye düşünürdüm.
sonuç her zaman aynıydı. barcelona.
bir kulüpten fazlasından da haberim yoktu o zamanlar.
sonra onu da öğrendik, sevdik ,benimsedik ama hala gidemedik,göremedik
barcelonanın oynadığı fitbol da benim dikkat ettiğim nokta şu.
pas veren oyuncu tekrar alacakmış gibi kendini boşa çıkarıyor.top ayağında olan fitbolcu nadir anlarda sıkışıyor, topu arkadaşına atmakta zorlanıyor.hani hep görürüz geriden top çıkaracak oyuncu sağa sola döner, ellerini iki yana açıp ne yapacağım nereye atacağımın isyanını gösterip öylesine topa vurur. barçada böyle bir sahne göremezsiniz.
messi için.
çok farklı bir insan.bence oynadığı fitboldan çok,mütevaziliği ve alçakgönüllülüğü ile.arkadaşlarının onu ne kadar sevdiği ekranda bile bariz gözüküyor.

BeRDeN dedi ki...

youtube'daki gol videosu uefa'nın telif hakları nedeniyle kaldırılmış galiba.

cerkez1905 dedi ki...

"barça ile aramızdaki ufak bir fark vardı fark messi idi" arsene
wenger...

bu arada dün akşam ki gol programında ibrahimoviçin golllerini gösterdiler izleyen var mı bilmiyorum ama o da messigillerden miş bunu anladım izleyince. bide o anda çalan müziğin ismini bilen bi aradaş varsa yazarsa sevinirim.

Unknown dedi ki...

Şampiyonlar liginde 4 gol atan adamlar listesinde Shevchenko'nun olması da Fenerbahçe ve Servet'in unutamadığı bir olay olsa gerek..

F dedi ki...

Guardiola korkak; 3-1 öndeyken Arsenal de dağılmışken defans sokuyor oyuna. Messi de adam değil. Golleri çıkar ne yaptı Messi? (!!!!!)

Valla ne diyeyim, her iki takımın da ayaklarına, zihinlerine sağlık. Keyifle izledim maçı...

Aslında Star'ın vermediği bir bakıma iyi oldu, en azından İngiliz kanalının spikerleri işkence çektirmedi maç boyu.

TeMPeSt dedi ki...

www.messine.com
barcelona nın kazandıran adresi..

-EagLe- dedi ki...

Minozzi ;

Herşey ortada ki neyin peşindesin anlamadım.
Sen Ronaldinho ile Messi yi karıştırıyorsun sanırım. Sen karıştıra dur ben bi çay koyayım.

baldur dedi ki...

bir şeyi de eleştirmeyin kardeşim yok son vuruşları iyi değilmiş. hayır dünyada hiçbir şeyi eleştirilmeyecek futbolcu yok mu? her futbolcunun mu eksiği var ya? yok messi'nin boyu kısa yok ibrahimovic savunma yapmıyor ya bi gidin allah aşkına.

o değil de adam geçen sene manchester'ı finalde, bu sene arsenal'i çeyrek finalde madara etti, iniesta'nın chelsea'ye attığı golün asistini yaptı hala ingiliz takımlarına karşı messi'yi göremedik diyorlar ya. messi büyük maçların oyuncusu değil diyenler bıraksın futbol izlemeyi, gitsinler curling izlesinler.

erdem diye biri dedi ki...

son 5 yılda 5 ayrı tanrı ortaya çıktı. 2005'te gerrard, 2006'da ronaldinho, 2007'de kaka, 2008'de apaçi ve son olarak messi. ama bu adamda bunlardan farklı birşeyler var ve galiba sadece bilimadamları çözebilir bunu. bu açıdan kendisi sadece ronaldinho'Yla kıyaslanabilir heralde, bu etkiyi en azından benim gözümde sadece dişlek yapmıştı...

2006'da ronaldinho kariyerinin zirvesindeyken, dünya kupasından itibaren kariyerinde düşüş yaşamaya başlamıştı. inşallah messi de böyle bir şeye uğramaz...

DejenereDraje dedi ki...

Bülent abi maçın golleri siteden kaldırılmış bilgilerine ;)

Başkanson dedi ki...

messi nin diğer oyunculardan farkı onu sevilebilir ve farklı kılıyor bence :
cr7 olsaydı 4 golün sahibi, ispanyol bi model hatunla ve onunla beraber 20tane daha müsveddeyle daha parti verir grup halinde alemlere dalardı ayrıca maç toplantısında "en iyi olduğumu zaten biliyorum hafta sonu da barça yı böyle yapıcaz" derdi.

messi ise sansasyona girmeyip dahası "real e karşı bunları yapacağımı sanmıyorum vs vs..." dedi. insan olduğunu bize göstermiş oldu.

ronaldo mu ? ya da messiyle kıyaslanması mümkün olma ihtimali belki olabilecek olan rooney, robben mi ?

onlar bence bu seviye ile henüz muhattap olamazlar bile. messi tek...
...........................
ilker yasin önce star daki maçları kabus gibi anlatarak 2 yıl bizleri bizden aldı. D spor müdürlüğü gibi bir mevzi sayesinde tepeden inip 15yıllık geleneğin üstüne ağzının suları akarak hevesle oturdu ve 2 yıl içinde ş ligi klasiğini getirdiği nokta rezillik. D-smart ın digiturk le rekabet edebilecek bir dayanak noktası bile yok ve sadece böyle birşey "varmış gibi yapabilmek için" türk halkının 15 yıllık alışkanlığına ve geleneğine tecavüz ediyorlar. Kimse d spor camiasından tutup da "anlaşma var hak hukuk vır zır" demesin. herkes kabak gibi biliyor ki bu maçları şifreli hale getirmek d spor un star spor dan daha yetkili olmasının sonucudur ve net biçimde "ahlaksızlıktır, vatandaşını ikinci sınıf görerek despot hareket etmektir."

almayacaz o decoder i ilker yasin dahası sesini bile duymayacağız stardan anlatacağın maçlarda. sesi kısıcaz çünkü sen o kadarlık saygıyı hakediyorsun anca.şu hareket ve tavırların iki yıl içinde seni iğrenç bir noktaya getirdi.

star ve şifreli maç mevzusunda benim açımdan söylenecek başka birşey de yok artık...

Joker dedi ki...

ronaldo eleştirilerinde özel yaşamına mutlaka değiniliyor oysa bunun neresi kötü ki =) "en büyük benim h.sonu barça yı çiğ çiğ yerim" gibi demeçler fazlasıyla antipati toplayabilir o kısma lafım yok. bende o da toplamaz gerçi. şahsen sevmediğim futbolcular dahi bu tarz laflar etseler "ben milliyetçi bir insanım vatanımı çok seviyorum her zaman yerliden yanayım, yabancılara çok destek veriliyor" gibi masum görünen cümlelerle başlayan ama devamında resmen ırkçılık körükleyen demeçlerin yanında hiç bi şey o laflar. ancak şu mankenlerle takılmak partiler vermek mevzusu.. e yapsın adam sahadaki performansı da düşmüyorsa helal olsun allah daha çok versin. keşke kankası olsam da beni de çağorsa o partilere.. muhafazakar bir insan ya da ne biliyim bu taraklarda hiç bezi olmayan bi insan, en büyük yıldız da olsam bnm işim olmazdı diyen insan zaten tutarlıdır da , dünyaya yeniden geleceksin ya messi ya cr olacaksın deseler daha yakışıklı olması ve zampara yaşamı sebebiyle anında cr diyecek insanlar, imkan bulsa şansı olsa aynı partilere balıklama dalacak olan insanlar sırf apaçi saç stili nedeniyle "maganda bu hacı, bak messi tek eşli" diyorlar ya (onu da nerden biliyorsak) garip geliyor bana :)