12 Ocak 2010

Xabi Alonso'nun Kuması

Her fırsatta sizi satmaya çalışan bir teknik adama ne kadar güvenebilirsiniz ki? Üstelik o teknik adam vatandaşınızsa ve beraber yurtdışında aynı takım için ter döküyorsanız... Xabi Alonso'nun da Liverpool'dan ayrılma sebebi bu. Geçen sezon Juventus'un bütçesi yetse, Serie A'nın yolunu tutacaktı. İtalyanlar cimri çıktılar o transferde, Poulsen, Tiago gibi garip adamlarla doldurdular orta sahayı. Olmadı. Yetmedi, Xabi'ye vermedikleri 20 milyonu bu sezon Melo'ya verdiler. Brezilyalı iyi başladı ama sonra takımı batırmaya başladı. Bugün Juventus taraftarının bir kaşık suda boğacağı adamlardan biri oldu çıktı. Xabi Alonso da ayrılık kararını, Rafael Benitez'in Gareth Barry ısrarı yüzünden olduğunu söylüyor. Evet aynı pozisyonda oynuyorlar ama pek ala Benitez arıza çıkartan Mascherano'yu da gözden çıkartmayı düşünmüş olabilir. Liverpool, Barry'nin peşinden çok koştu. İhtiyaçları olan adamdı. Olmadı, parası çok Manchester City işi bitirdi. Xabi Alonso da üstüne kuma getirmeye kalkan Benitez'e "ben babamın evine dönüyorum" dedi. Benitez hayalindeki Xabi-Barry ile orta sahayı kurabilseydi muhtemelen Liverpool bugün Şampiyonlar Ligi'nde yola devam edecek, ligde de daha yukarıda olacaktı. Xabi Alanso'nun transferi de Real Madrid'de Los Galacticos 1 ve 2'nin tanımı yaparken referans noktası oldu. Başkan Perez'in geçmişten biraz olsun ders çıkardığını gösterdi. Yıllar önce Makalele Real Madrid'den ayrıldıktan sonra o takımın orta sahası nasıl iflah olmadıysa, Liverpool da bugün o sancıları çekiyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Xabi Alonso'ya bu form durumuyla 2 hafta daha sabrederler Madrit'te gibime geliyor. Her pas da rakibe gitmez ki be Xabi!

Shareef dedi ki...

Gerrard hala arkamda Alonso varken daha rahat oynuyordum diyor. Aqua geçen gün Liverpool çok Alonso!ya bağlı bir takımmış artık öyle olmayacak dedi.. Anladığım kadarıyla sadece sahadan olmasından ziyade psikolojik bir tahribat yaptı takımda :)

liverpoolicin.blogspot.com

linguisticsfc dedi ki...

yalnız gareth barry de iyi dmc en azından pes'te öyle, yazın bir de milli takımda izlemek isteriz kendisini

delgado dedi ki...

xabi-barry ortasahası savunma yönünden zayıf kalırdı. aynı lucas-mascherano ikilisinin hücumda zayıf kaldığı gibi.