14 Ocak 2010

Tıkanması Gereken Delik!

Galatasaray'a son iki yılda 1105 kişi üye olmuş. Galatasaray'ın Divan Kurulu'nda Mükerrem Taşçıoğlu bu sözlerle eleştiriyor yeni üye alımını. Bu ülkede ANAP'a dair hiçbirşeyi sevmem. Mükerrem Taşçıoğlu da o dönemin bir figürüdür. Açık ve net faşizm içeriyor bu satırlar. Yüzünü yıkayıp kendine gelse. Elbette ki suyun necefli maşrapadan dökülmesi lazım(!)

"... Yozlaşmış, zorbalığın egemen olduğu genel kurullara gideriz. Maçlarda bağırmasından büyük zevk duyduğum tribündeki arkadaşlarımızın Galatasaray Kulübü üyesi olmalarını istemem. Galatasaray'ın bir seviyesi var. Kalitesini bozarsınız. Bu deliği tıkamak lazım." Mükerrem Taşçıoğlu -Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyesi

29 yorum:

gianfresco dedi ki...

Bakan bile olupta insan olamamak bu olsa gerek.

bonaventure dedi ki...

kime bakan olmuş bu?

Can dedi ki...

Galatasaray'ın bir seviyesi var hakikaten.Senin ne işin var burada diye soran olmamış mı?

gianfresco dedi ki...

83-86 tarihleri süresince Kültür ve Turizm, 86-87 süresince ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlık'ı yapmış zati muhterem.

ix dedi ki...

Sanki kendisine bağırıyoruz :)

adsumcu dedi ki...

@Can:
tebrik ediyorum birader:)
Kulübün üye tabanını bir biçimde genişletmesini beklerken hepimiz -yani aklı başında taraftarlar- tutup da böyle elitist söylemleri duymak insanı üzüyor.

Ha ama bunu diyenin "abim" olması da beklenmedik bir durum değil.

bahtiyar dedi ki...

galatasaraylı olarak kulüple ilgili en sevmediğim nokta bu lisecilik adı altında seçkincilik yapan zümre. bir anlasalar bu kulübün artık liseye filan ait olmadığını, bütün ülkenin takımı olduğunu. bu arada bu şahsiyet liseli midir bilmiyorum ama eleştirdiğim nokta zihniyet olayı.

Erdal Güngör dedi ki...

Ne garip değilmi,yaz,kış,yağmur,çamur,iç saha,dış saha,gece gündüz peşinden koştur sakın fazla yaklaşma,mümkünse istiklal caddesine uğruma ama store'u mesken belle.İşte karşı çıktığımız "zihniyetten" bir örnek,fazla söze gerek yok.

HHKahraman dedi ki...

Mükerrem Bey, Galatasaray Lisesi şemsiyesi altında kulübe çok daha kolay ve ucuz üye olan Fenerbahçelileri, tribündeki kardeşlerimden daha çok benimsiyordur eminim. Nasıl olsa liseliler değil mi?

mre dedi ki...

Kendisiyle şahsen tanışma şansızlığına nail olmuştum. O gün de aynı üsluptaydı Galatasaray hakkında konuşurken, şimdi de. Adnan Polat ve gibileri en ciddi tehlike onun gözünde. Galatasaray'ın geldiği noktanın çok gerisinde kafalar bunlar. Neyse ki çok genç değiller :)

Minozzi dedi ki...

Bunca yıllık GS sempatizanıyım, futbolla çok ilgili olduğum söylenemese de az çok takip etmekteyim. Şu kulüpteki liseli-liseli olmayan ayrımını çözebilmiş değilim hala. Tam devre arası transferleri tamamlanacakken birden "2009 yazında GS'nin şu kadar borcu vardı, kulüp bu kadar zarar etti" haberleri çıkıveriyor medyada. "Rijkaard Milan'a gidecek." tantanası da yine bu adamların başının altından çıkmıştı sanırım. Nedir dertleri çözemedik..

Ferhat dedi ki...

Bu elit bey "yozlaşmış" "zorbalarla" aynı ortamda bulunup aynı havayı tenffüs etmekten rahatsız oluyor anladığım kadarıyla.

Hayır bizim suçumuz ne?

Kendileri 65 milyon yıl önceki çağdaşları ile beraber ayrılsalardı bu zorba dünyadan, bizden rahatsız da olmayacaklardı.

Unknown dedi ki...

Bu zat gecmek uzere. Ancak esas sorun benzer kafatasci, liseci zihniyet urunu soylemleri 30-40 yas generasyonundan bir-iki sene once "saygin" GS forumlarinda dinlemis olmamiz. Sahane tuzukleri celikten zirhlaridir.

Genc GS'li arkadaslar sunu iyi bilsin olasi bir Adnan Polat zaferinin bir rovansi olacaktir. Tipki acili Canaydin'in doneminin Suren'in rovansi oldugu gibi. Bu kohne zihniyet hicbir basariyi cezasiz birakmaz.

ACY dedi ki...

canaydın döneminde bu dinozorlara açılan lisecileri istemiyoruz pankartı boşuna değil di.. sahadaki 11 barcelona gibi oynasın diye ölenler kulübü barcelonanın 10da 1i gibi yönetmeyi delikleri tıkayarak engellemeye çalışmasınlar

Kalau dedi ki...

Kafatasçı insan grubu..Amele taraftar bağırsın,çağırsın, maça para versin,takım ürünlerini alsın, sonra da Galatasaray sadece sizin olsun! Yok öyle yağma paşam! Tamam kulübü Liseliler kurmuş olabilir, ama Galatasaray kulübü liseyi aşalı çok oldu.İşte bunun gibi insanımsılar yüzünden Adnan Polat'ın başarılı olmasını çok istiyorum.

tierra dedi ki...

Galatasaray Lisesi köklü bir eğitim kurumudur, Galatasaraylı olmak bir dünyadır! Bakan Bey bunları birbirine karıştırıyor... o zaman adama sorarlar, şu anda lisede okuyan kaç talebe Galatasaray futbol takımında oynuyor?

Deniz Tuna dedi ki...

Elitistlik zırvalamaları altında bu kadar şovenizm bize bile fazla. Sanırsın ki hepsinin kökeni Buckingham sarayına dayanıyor. Parayı ve bir şekilde herahngi bir gücü bulan insanların geçmişlerini inkar eder şekilde diğer insanlara bakış şekillerini değiştirmeleri tiksindirici.
Galatasaray`ın mali olarak düzlüğe çıkması için acil olarak lise hegemonyasından kurtulup belirli şartları sağlayan insanları üye olarak kabul etmesi lazım. Real Madrid ve Barcelona kulüplerinin üye sayısına bakacak olursanız bu kulüplerin mali açıdan omurgalarını neye dayandırdıklarını anlarsınız.
Ha bir Galatasaraylı olarak bu adamın divan kurulunda bu şekilde konuşma yapabileceği bir kulübe üye olmak ister miyim ? İşte o soru işareti.

lembo dedi ki...

mükerrem bey beraber bağırdığımız taraftarlara o kapanacak deliği göstersin, bir deplasman dönüşü kapatırız deliği.. kafasını takmasın böyle şeylere..

alicansolak dedi ki...

şimdi blogu okuyan bir liseli arkadaş gelip bu adamı savunur kesin

"eleştiren alaylılar siz kim oluyorsunuz haddinize mi Divan Kurulu üyesi Galatasaraylı abimizi eleştirmek," der.

Gala's dedi ki...

Bunu buraya taşıdığın için teşekkürler aceto. AYnı çizgide görmek isterim hep.

İyi günler

kutay dedi ki...

2 yılda 1105 kişinin üye olması normal mi? veya amacı nedir, bu uye olan kımlerdir, bıunları bılebılır mıyız?

cerkez1905 dedi ki...

Galatasaray Türkiyedir...gerisi teferruat

Can dedi ki...

Bu zihneyete karşıyız !

Murat dedi ki...

''Bu ülkede ANAP'a dair hiçbirşeyi sevmem.''demişin.
Derwall'in 84-88 arası Galatasaray'da bulunmasının, Özal'ın dünyaya açılma politikasıyla arasındaki bağı görmek gerekmez mi?
Ve dahi toprak sahalı 1. lig takımlarının olduğu ülkede, sahaların çimlenmesinin yine 80'li ve Özal'lı yıllara denk geldiğini görmemek mümkün mü?
Sevmediğin Derwall midir? Çim sahalar mıdır?
Politik görüş, gerçekleri görmeye engel midir?

frodo555 dedi ki...

Sanki Hollanda-İngiltere gibi; kafadaki holdingleri şirketleri 1500-1600'ü yıllarda kurulmuş, ailelerin 20-30 nesildir aynı topraklarda yaşadığı bir ülkedeymiş gibi konuşuyor düdük (ahanda bak yozlaştım)... Üç nesil önce kendi ailesi hangi bok çukurunda yaşarmış, zaten bu ülkede g.müslimler hariç üç nesil önce kimin kim olduğu belli miymiş? bunları düşünmüş mü konuşurken?

Zaten bedavacı A üye B üye muhabbetiyle kotayı çatlatıyordunuz yıllardır. Arada üç-beş kişi sızınca bile bayrak açtı tipler.

İlk tıkanması gereken delik sen ve senin gibilerin nefes borusu bence; onu da rabbim bize fazla işkence etmeden halleder herhalde artık.

Murat1905 dedi ki...

Bu tipleri tribünlerden aşağı atacaksın, benzerleri bir daha çıkıp konuşamayacak. Liseciler defolup başka bir kulüp kursunlar. Galatasaray'ın bir dünya kulübü olmasındaki en büyük engel bu rantçılardır.

http://www.youtube.com/watch?v=0pn9nQe3lFk

Kieran dedi ki...

"bu ülkede ANAP'a dair hiçbirşeyi sevmem"

çok güzel olmuş.aynen ben de sevmem,sevemem ne midem ne yüreğim kaldırır.çok güzel söz vallahi...

Gala's dedi ki...

http://armaninpesindeyiz.blogspot.com/2009/12/cakma-galatasarayllar.html

Galatasaray dergisindeki haber. Kulübün asıl sahibi kim oluyormuş şimdi ?

Thermo Rheumon dedi ki...

Salak "Liseli" elitizminden başka birşey değil bu. Topluma malolmuş bir değeri daha hala bir liseye indirgemek nedir, niyedir? Böylesi bir yaklaşıma izin verilmemesi lazım.