2 Ocak 2010

Rijkaard vs. Atletico Madrid

Galatasaray'a Avrupa Ligi'nde Rijkaard'ın gözü kapalı analiz edebileceği bi takım çıktı:Atletico Madrid. Yalnız bir sorun var! Atletico Madrid, Rijkaard'ın belalısıdır. Aslında Barcelona'ya her zaman ters geldiklerini söyleyebiliriz. Rijkaard'ın 2 sezon arka arkaya şampiyon olduğu sezonlarda Camp Nou'da aldığı iki mağlubiyet var. İki sezonda da Barcelona'yı deplasmanda yıkabilen tek takım Atletico Madrid. Bu maçların neredeyse hepsi naklen yayınlandığından, hafızası iyi olanlar net hatırlarlar.
Rijkaard, Barça'da son sezonunda, yolun sonuna gelmişken yakışıklı kapanışı Vicente Calderon'da yapmıştı. 6-0 ile dönmüşlerdi. Bunun Guardiola'nın çok sevdiği bir skor olduğunu da geçen sezon öğrendik. Rijkaard, Atletico Madrid kapışmasında Hollandalı 4-3 mağlup durumda, 3 maç ise berabere bitti.
2007/2008
Atl. Madrid Barcelona 4:2
Barcelona Atl. Madrid 3:0
2006/2007
Atl. Madrid Barcelona 0:6
Barcelona Atl. Madrid 1:1
2005/2006
Barcelona Atl. Madrid 1:3
Atl. Madrid Barcelona 2:1
2004/2005
Barcelona Atl. Madrid 0:2
Atl. Madrid Barcelona 1:1
2003/2004
Barcelona Atl. Madrid 3:1
Atl. Madrid Barcelona 0:0

12 yorum:

Mat and Berenice dedi ki...

Türk forumlarına bir gönderme yapayım da öncelikle:

"paylaşım için teşekkürler"

Şaka bir yana, bir Beşiktaşlı olarak hem Galatasaray'ın hem de Fenerbahçe'nin turlarını geçmesini istiyorum. Gerçi Fenerbahçe'nin işi daha zor ama neden olmasın ?

Barcelona'nın da Atletico'ya şansının tutmamasını İBB karşısında her zmaan ecel terleri döken bir takımın taraftarı olarak çok iyi anlıyorum. Bazen ne yaparsan yap olmuyor !

moist dedi ki...

Rijkaard'ın bize oturtmaya çalıştığı çok ileride kurulmuş, ofsayt taktiği uygulayan savunma anlayışının At.Madrid gibi takımlar karşısında çok tehlikeli olduğu bir gerçek zaten. Bu istatistikler tesadüf değil bence. Hücumu ağır basan, savunması daha az hata yapan atlar turu. Durum böyle olunca bizim şansımız da %49 gibi.

SirEvo dedi ki...

2006-2007'de toptan bilet kesmişler, 6 nedir ya :D

DOKSANARTIBES dedi ki...

Bülent abi sende biliyorsun,ben de bilyorum,aslında hepimiz biiyoruz ki Atletico Madrid güçlü bir takım.Her nekadar şuan da sıkıntılı bir dönem içerisinde olsalar da her an bir maçın kaderini değiştirecek oyunculuları var.Rijkaard'ın İspanya kariyerinden Atletico'yu tanımışlığı var.Senin de bahsettiğin gibi Atletico Rijkaard'ın adeta ''Belalısı'' türünden bir takım.Her ne kadar başındaki teknik adam ve birkaç oyuncu değişmiş olsada bence gene bize ters gelecektir.Bilirsiniz bir takım size ters geldi mi ondan kurtulamazsınız.Galatasaray'ın Strum Graz'a karşı galibiyeri olamaması gibi.Galatasaray'ın durumu şuanda Atletico'dan daha iyi gibi gözükebilir.Ancak bu kimseyi yanıltmasın.Atletico sezon başından beri hem ligde hem de Avrupa'da kötü gidiyor.Bir takım sezon boyunca götü gidemez,gitmemeli.Elbette onlar da performanslarını yükselteceklerdir.Ayrıca iki lig arasındaki kalite farkına baktığımızda bu iki takımdan hangisinin daha iyi olduğunu kıyaslamamız doğru olmaz.Özellikle Galatasaray'ın geri dörtlüsü ilk yarının çoğu maçında ve Avrupa'da yaptığı hatalarla Atletico maçına çıkarsa deplasmaanda 3'lük 4'lük olur.Bu bakımdan Galatasaray'ın acilen ayaklarına hakim,defansı toparlayabilecek,tecrübeli bir defans oyuncusu alması gerek.Şuanda Ali Turan'ın adı geçiyor ancak sanırım onu kadro rotasyonunda kullanmayı düşünüyor Rijkaard.Yoksa o bölgede Ali Turan'dan daha faydalı olabilecek oyuncu Galatasaray'da mevcut.Galatasray'ın bu turu geçmesi ve Avrupa'da hedefinde ulaşabilmesi için birinci şart takım olarak sahada nasıl davranmasını bilmesidir.Rijkaard'ın gelmesiyle yeni bir düzeni geçen takım,tamamen farklı bir futbol mentalitesine kavuştu ve artık eskisi gibi maç öncesi kamptı vs şeyler yok.Artık Rijkaard'ın kontrolünde olan bir takım ve onun direktiflerini sahada yansıtmaya çalışan bir takım var.Sezon başındaki o 6 maçlık galibiyet serisinde Galatasaray takım olarak çok iyi işler çıkarmıştı.Ardından gelen sakatlıklar ve form düşüklükleri takımın o ''Şaşalı'' performansını bir hayli düşürdü.İkinci yarında Milan Baros'un sahalara dönmesi ve defans bölgesine iyi bir oyuncu alınmasından sonra Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde rakipsiz olacağını düşünüyorum.Çünkü büyük takımların asıl hedefi ''Şampiyonlar Ligi'ydi.Bu doğrultuda geçen sene ki ''Milan'' gibi hepsi daha yolun başında elenebilirler.Tabiki o zamana kadar Atletico'nun da neler yapacağı çok önemli Agüero'nun ve Maxi Rodriguez'in takımdan ayrılması konuşuluyor eğer bu transferler gerçekleşirse Galatasaray'ın işi daha kolay olur.Bu konuda daha ayrıntılı olarak http://doksanartibes.blogspot.com/2009/12/galatasaray-atletico-madrid-uefa-avrupa.html adresini ziyaret edebilirsiniz.

Unknown dedi ki...

Rijkaard, Atletico Madrid kapışmasında Hollandalı 4-3 mağlup durumda, 3 maç ise berabere bitti.

6-3 olur umarım.

MizahiGeveze dedi ki...

bi 6 tane daha atacak Rijkaard

yurdum insanı dedi ki...

farklı bir bakış açısıyla bardağın dolu tarafına bakarsak; bu maçlar eleminasyon sistemine göre olsaydı 5 eşleşmenin 3' ünde turu rijkaard geçmiş olacaktı :)

dr feelgood dedi ki...

iki maç da üst olur 6-7 ya da 10-13 falan biter. iki takımda da savunma yok ama hayvan gibi hücum hattı var. kesinlikle izlemesi çok zevkli maçlar olacak.

moist dedi ki...

@saldır beşiktaşım

arkadaşların çok dalga geçti herhalde senle liverpool'dan 8 yedikten sonra.

Unknown dedi ki...

Bol gollü bir buluşma olacağı kesin.İki takımda da gol bulması sorun olmayacak bir forvet hattı var.Savunmalar sorunlu.Atletico biraz daha ağır basıyor olsa da iki maçta oldukça zevkli geçecek.

ASVALTTAICENLER dedi ki...

arkadaslar bloguma yazar araniyor ilgili arkadaslar http://asvalttaicenler.blogspot.com/2010/01/besiktasli-yazar-araniyor.html
ziyaret edebilir:D

03 Ocak 2010 23:49

" bana dair ' biz ' " dedi ki...

Ara transfer bu maçın şuanki görüntüsünü inanılmaz değiştirir. Tabi ara transferin sadece adı kalmazsa..