14 Ocak 2010

Lucas Neill Galatasaray'da

Haldun Üstünel bu kez başaramadı transferi gizlemeyi. Sabah ve Fanatik manşetten verdi dün sabah. Transfer resmileşmeden blogda yazmanın bir manası yok. İş akşam vakti bitti ve az önce resmileşti. Galatasaray sezon başında ikna edemediği Lucas Neill'i devre arasında getirmeyi başardı. Sezon başında Everton'a bedelsiz giden bir oyuncuya şimdi cüzzi de olsa bir bonservis ödüyor olmak kağıt üzerinde mantıksız gelebilir elbette. Ama ödenen rakam ile Luca Neill'in Galatasaray'a sezon başında gelseydi yarım devre için alacağı rakam aşağı yukarı aynı. Bu transfer de Elano gibi ya da Maxi gibi 2010 Dünya Kupaso kaygılı. Bir futbolcuyu Premier Lig'in şaşalı atmosferinden söküp almak kolay değildir. Adamlar ne de olsa kariyerlerinde bunu bir düşüş olarak görürler. Everton'da istediğini bulamadığından sanırım Galatasaray'a evet dedi Neill. Herkes sezon boyunca maç görüp finallere hazır olmak istiyor sonuçta. Blackburn'den beri istikrarlı oyuncudur, lider özelliğini de atlamamak lazım. Nasıl bir form grafiğiyle başlar bilemiyorum tabii. Ne de olsa "bu mu Lucas, adam değil" diyenler illa ki çıkacaktır. Sol bekte tek alternatif kalan Hakan Balta'nın da stoper oynama ihtimali kalmadığından ikisi tabiri caizse topal (Zan ve Güngör) bir diğeri kariyerinin son yılındaki Emre Aşık olunca, yanındaki adamlarla büyüyen Servet'e daha fazla eziyet çektirmenin manası yoktu tabii. Bu transfere dair iki not. Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde oynatamayacağı bir stoperi alması mümkün değildi. İkincisi de Barça yıllarından Neeskens'in Neill için transfer raporu var. Bunu da İspanyol arşivlerinde arayacağım.
Galatasaray yönetimi galiba bu transferle (Neill ile 1.5 yıllık imzalıyorlar) Kewell'ın da sözleşmesinin uzatacağı sinyalini verdi. Rijkaard'ın omurga planından bahsetmiştim. Baros'un Mart ayına kadar sarkacak sakatlığı olmasa, ikinci hakkını mutlaka ön liberoya kullanacaktı Hollandalı. Şimdi bir de santrfor almak zorunda. (Linderoth ile fesihi varsayıyorum) Bu "Ben kim olduğunu biliyorum" diyenlere; siz siz olun kulak asmayın...

35 yorum:

Unknown dedi ki...

başlık geldiyse doğrudur hayırlı olsun valla

gianfresco dedi ki...

Beklentiler büyük kalınca Neill biraz sönük kaldı gibi. Özellikle asıl mevkisi sağ bek olan bir oyuncudan stoper olarak yararlanılmak istenmesi de ilginç.

Tassadar dedi ki...

Abi kim ne derse desin,

Defansın ortasında oynar, premier lig tecrübesinden dolayı takıma hava katar, Avustralyalı :) en azından Harry Kewell'a can yoldaşı olur :))

Daha ne olsun canım, Ali Turandan kötü değil ya, :)

melih çoşkun dedi ki...

bülent abi uefa maçlarında oynayabilecek mi?

HarisPilton dedi ki...

ben asıl mevkisini stoper olarak biliyorum. yanılıyorda olabilirim tabi.. hoşgelmiş sefa getirmişş

George Best dedi ki...

@ melih coskun; oynayabiliyormuş avrupa maçlarımızda

gianfresco dedi ki...

@melih çoşkun, Everton'ın hiç bir Avrupa maçında oynamadığı için oynayabiliyor.

Halim dedi ki...

gokhan zan'dan kotu degildir herhalde.. hayirli olsun

HHKahraman dedi ki...

UEFA'da çatır çatır oynayacak...

tmr j pnr dedi ki...

Lucas Neil transferinde acaba amaç birazda Kewel'a bak, senin memleketten sana arkadaş getirttik beraber oynayın diye, hadi kal yau bize demek olabilirmi?

mre dedi ki...

hala santrofora yerli alternatif ve defansif orta saha diyorum. kimi alırsak alalım baros düzelince lüks olacak. neill transferi forvet savunma dengesizliğini biraz olsun düzeltti.

ibrahim dedi ki...

ikinci transfer hakkı demişsiniz ama 8 yabancı hakkı doldu... bu durumda linderoth yolcu mu (inşallah)yoksa yerli forvet mi alınacak...

yerliyse neden iki hak oraya takıldım, 2 tane yerli alınır bir ortaya bir forvete..

Halim dedi ki...

sabri hayatinin formunda. yonetim acaba sabri'yi 10-11 milyona avrupa'dan bi kulube satmayi mi dusunuyor? stopere de ali turan gelir.. neyse bakalim golcu olarak kimi dusunuyorlar. alpaslan ve serkan çalik ve biraz para karsiligi gençlerden mustafa pektemek olabilir diye dusunuyorum. sercan'da bursasporlu yoneticiler fiyat artirmak için herseyi yapiyor. benim bildigm gs yonetimi sercan'a degerinden fazla para vermez, yani sercan'i ya bjk ya fb alir. gokhan unal olabilir ama.

Selocan dedi ki...

Eğer bir yabancı gönderilmezse yabancı forvet alamayacağız. Bu sebeple Benim aklıma yatan tek isim Sercan. Düşünmek dahi istemediğim ise Gökhan Ünal

Schumy dedi ki...

Sağda solda milletin beklentilerini yükseltenler yüzünden herkes hayal kırklığına uğradı. akat Neill çok iyi bir transfer. Ben de aynen seninle aynı paralelde düşünüyorum abi. Gökhan Zan Emre Güngör Emre Aşık'a razı olanlar üzülmeye devam etsin. Marquez, Godin rüyasına yatanlar da çabucak uyansın. Devre arasında bu kadar flaş transfer yapılması zordur. Ayrıca Neeskens'in Neill hakkında geçmişten gelen olumlu raposu olduğunu da varsayıyorum. Hayırlı olsun.

http://taccizgisi.blogspot.com/2010/01/lucas-neill-galatasarayda.html

gianfresco dedi ki...

http://fcbarcelona-spain.blogspot.com/2006/10/barcelona-is-after-australian-lucas.html

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ruud gelsin.

Emrim olmaz.Ama gelsin.

Unknown dedi ki...

resmi doğrulama geldi. İyi transfer..

ACY dedi ki...

forvete göhan ünal gelirse benzin döküp yakarım kendimi.. onun dışında devre arasında flaş transferi kim yapıyo ki galatasaray yapsın, alınabilecek seçenekler arasındaki en uygunlarından biri alınmıştır bence.. ama bak yine sölüyorum gökhan ünal gelirse yolarım o sakallarını..

Paranoid Android dedi ki...

son cumlede ne demek istedigini anlamadim fikri veya bilgisi olan? "Ben kim olduğunu biliyorum" diyenlere; siz siz olun kulak asmayın...

Unknown dedi ki...

millwall ve westhamda oynamış... sağlam tehdit almıştır...

Chloroform dedi ki...

alttaki postla brleştirince bir babel hamlesi gelir mi? gerçi sağlıklı bir linderoth o iyi tandemin oluşmasını sağlar bence

Unknown dedi ki...

Şimdi Lucas Neill'e "yaşlı" demeye cürret etmeden önce, kendisinden sadece 9 ay daha küçük olan ve kariyeri boyunca hiç bir klüpte 2 seneden fazla barınamayıp en büyük başarısı Sivasspor ile Türkiye lig ikinciliği olan Fabio Bilica'yı düşünmek lazım. Fanatik olmamak lazım :)

Adsız dedi ki...

Bu adam her yönüyle özel bir adamdır. Meira'nın kanatta da yer alabilen versiyonu desek doğru olabilir.

Elbette öncelik stoper mevkiine ama harika da bir rotasyon oldu baksanıza;

Misal Sabri sakatlandı.
Neill sağ beke, Hakan stopere Caner sola. Yada Topal stopere, Hakan yerinde.

Tabi hımbıllaşmış bir Uğur'u isteyen varsa, orası ayrı.

Bu herifçi oğlu hiç de beklentilerin altında değildir. Kendisi kariyerini yükseltmemeyi seçmişti bir anlamda. Ve Ada'da sadece Man Utd, Liverpool ve Arsenal'in maçlarını izlemekle bu adam takip edilemezdi zaten, o yüzden normaldir şuan UNDERRATED olması.

Hücuma katkısı üst düzey, zaman zaman kornerleri kullandığında olmuştur. Ayrıca Neeskens'in 2006 yılında "üst düzey kulüplerin tamamında oynayabilecek bir oyuncudur" yönünde rapor verdiği de doğrudur.

Şuan ara transfer dönemindeyiz, pardon da daha ne kadar büyük bir transfer bekleniyordu?? Kaldı ki yaz döneminde de yapılmış olsaydı, yine aynı şeyleri söylerdim.

Hatta belki de bu transferin yazın bitmiş olmasını dilerdim.

Güzel oldu, güzel. Ben forvete Sercan'ı istemiyorum şu etapta, fazla tuzluya gelicek karşılayamayız. Ama onun yerine Halil Çolak'ı istiyorum. Henüz 20-21 yaşında. Bu aralar adından da çokça söz ettiriyor Hollanda'da. Ayağı temiz, çabuk, son vuruşları iyi bir çocuk.

Bir de Kewell'a kal demek olamaz amaç; Kewell zaten kalıcaktır ki Neill gelmiştir. Yani yakın zamanda Kewell'la sözleşme yenilenebilir.

lembo dedi ki...

kewell başkan at artık imzayı, at..
imzayı atarken evet dese de, durdur bu nikahı , nikah memuru..

Gala's dedi ki...

Baros'un sakatlığı Mart ayına mı sarktı? Abi bunu biraz açarmısın ?

Adsız dedi ki...

ricardo costa ya hayır demedik iyidir lucas.

ummagumma dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ummagumma dedi ki...

baros ikinci yarının ilk maçında oynayabilecek diye biliyorum...

BT dedi ki...

@ummagumma
Nerden biliyorsun?

ummagumma dedi ki...

bi gazetede okumuştum da hangisi olduğunu hatırlayamıyorum.hem sakatlığı 2.5 ay sürecek demişlerdi 3 ay oldu şimdiden.sahalara dönmesi gecikecek diye bi haber de okumadık.

cerkez1905 dedi ki...

Galatasaray yönetimi çok iyi işler yapıyor inanılmaz bir kadro var elimizde...inamatolardan cihan orhan aklardan buraya getirdi adnan polat sadece 2.5 sene de...biraz da alkışlamayı ve tebrik etmeyi bilmek lazım...Galatasaray şampiyon olur olmaz(ki bence kesin olacak) farketmez bu takımı izlemek için her hafta sabırsızlanıyorum ki bu da bu sene için şampiyon oldu anlamına gelir benim için...

bu arada bülent abi Galatasaray ilk 11 ve ikinci 11 i karşılıklı yazıp bi iki kelime bişiler karalasan bizde bundan önce böyle geniş ve kariyerli adamlar hiç bi araya gelmiş mi bi karşılaştırma yapsak çok mu şey istemiş olurum :)

nikolatesla dedi ki...

@cerkez 1905

...Galatasaray şampiyon olur olmaz(ki bence kesin olacak) farketmez bu takımı izlemek için her hafta sabırsızlanıyorum ki bu da bu sene için şampiyon oldu anlamına gelir benim için...


demişsin bende imzamı atıyorum.
forza cimbom forza rijkaard

Tribal Enfexion dedi ki...

"lucas neill’ii sanıdığınız gibi dün tanımadım ben. youla’nın karşısında ne hallere düştüğünü 2003’de gördüğümden bu yana bilirim takip de ederim. geniş alanda zayıftır. insan 30 yaşında hızlanmaz. neill türkiye’de oynar mı? oynar tabii. ama transferi bu şekilde olursa ben itiraz ederim. hele gökhan zan bu kadar kolay elden çıkıyorsa. bu transfer bu paralara olurken kim ne kazandı ona bakın."

demirkola selam olsun :)

Gala's dedi ki...

Blogdada yazmıştım. İngiltere premier lig gibi dünyanın en hızlı liginde yavaşsa türkiye liginde çok rahat oynar. Hızı da sırıtmaz. Premier lig kalitesinde 2 hücumcu var bu ülkede. Kewell ve Baros. Malesef ikiside Galatasaray'da..


:)