18 Ocak 2010

Guardiola'nın Geleceği

İngilizlerin transfer dedikodularına aslında pek kulak asmamak lazım. Ne bulurlarsa yazarlar. Şimdi bu transferin öznesi de 6 kupa kazanıp sezon sonunda bitecek olan düşük ücretli kontratını yenilemeyen Pep Guardiola. Yalan da olsa ilgi çekici bir haber. Doğruysa da yılın bombası. Guardiola gelecek sezon Manchester United'a gidecek ve Alex Ferguson'un yanınd bir sezon 2. adam olarak çalışacak. Bir yıl geçiş döneminin ardından da İskoç, bayrağı Guardiola'ya teslim edecek. Kağıt üzerinde elbette ki güzel hatta mükemmel bir proje. Zaten ben Guardiola'nın yerinde olsam 6. kupayı aldığım gün istifa eder, gider kendimi güneşe verir, bir daha da teknik adamlık yapmaz; artık ne haliniz varsa görün derdim. Akdenizliyiz falan hikaye; elinoğlu böyle düşünmüyor elbette. Barcelona ile sözleşmesini hala uzatmaması da büyük muamma. Bir tarafta diğer başkan adayı Sandro Rossell var. Adam sıkı geliyor. Teknolojiye de meraklı. Kıstırsam röportaj yapacağım. İlk soru-cevaplı basın toplantısını da twitter üzerinden yapacak bu çarşamba akşamı. Bir taraftan başkan Laporta bastırıyor yeni sözleşme için. "Paskalya'ya kadar attı, attı" diyor. Guardiola'nın kendini seçim yatırımı yapmamak için bu imzayı atmadığını söyleyenler de var. Neyse yakında da takip etsek; iç dinamiklerinin kenarından geçtiğimiz bir kulüp sonuçta. Yalnız insanoğlunun doğasında var. Kıpraşmadan duramıyor (!) 6 kupa almışlar ama hala içlerinde kavga gırla, devre arasında transfer yapılmaması üzerine onca teori dönüyor. Bir taraftan THY sponsor oluyor, diğer taraftan bir Türk -evet bildiniz- Bayram Tutumlu, "Laporta'dan 10 milyon Euro alacağım var" deyip dava açıyor, Barcelona başkanı için 8 yıl hapis manşetleri atılıyor. Messi var da huzur yok işte...

22 yorum:

mre dedi ki...

Ben takım iyi giderken hemen kaynamaya başlayan ve bir süre iflah olmayan kulüp olarak galatasaray'ı bilirdim. Demek ki yalnız değilmişiz.

Adsız dedi ki...

messi var da huzur yok i$te.. süper olmu$ :)

yalnız, ben $u anda messi-guardiola ve laporta olmadan bir barcelona dü$ünemiyorum..

Adsız dedi ki...

barcelona da huzur olsa zaten isler kötü gidiyor derim. sürekli ortaligi karistiracak bir adam cikiyor o sehirden. 6 kupa kazanmis bir takimin baskanina halen elestiri yagabiliyor mesela, biz ne diyelim peki? 2 kupa aldik diye hersey cok güzel 2 hafta sonra yine ayni adam o koltuga oturacak. konuya dönecek olursak yapma pep, gözünü seveyim gitme o takima. en iyisi kal barcelona da, sampiyonlar liginde hattrick dene öyle birak.

Unknown dedi ki...

abi laporta aday olabiliyor mu tekrar?
geçen olamıyor diye bir haber vardı.

aşkın dedi ki...

Sırayla gidersek:
Pep varolan takıma daha fazla birşey ekleyemeyeceğini biliyor.
Mental olarak da vereceğinin maksimumunu verdi.Takviye istedi gelmedi.Kalır da eski günlerini aratırsa menajerlik kariyeri büyük tehlikeye gider, başarıdaki payı tartışılır.Genç yaşında elde ettiği krediyi yine genç yaşında kaybeder.Bu yaşta kariyeri Barcelona ile sınırlı kalmayacağına göre ilerisini düşünmek zorunda.
Sandro Rossell kulübün eski muhasebecisi yani eski yöneticisi.
Kozu, Laporta'nın ilk dönemlerinde geçmişin ekonomik enkazından çıkılıp bugünlere gelinmesinde oynadığı büyük rol.Dolayısıyla başkanlığa oynamak için istifa etmesi ve aday olması sürpriz değil.
Bayram efendinin (varsa) alacağı Özbekistan'dan.Bir ara turneye çıkıldı, organizatör Barcelona değil haliyle.Peki dava niye Laporta'ya? Reklamın iyisi kötüsü olmaz, zaten açtığı dava da postta belirtildiği gibi ciddiye alınmadı.
Biz sadece Laporta ve Pep'i, kazanılan kupaları görüyoruz; bunun yanında ama haklı ama haksız başarıdan pay isteyenler ve doğal olarak kendi geleceğini düşünenler de var diyerek klişe bir sonla yazıyı bitireyim.

AFO dedi ki...

Guardiola'nın yerinde olsam 1 dakika dahi durmam artık Barcelona'da. Sonuçta maksimuma ulaşmış, alabileceği bütün kupaları bir sezonda almış bir teknik direktör. Bundan sonra en fazla kendini tekrar edebilir ki bu da çok olası birşey değil. Barcelona taraftarını 1 şampiyonluk + 1 kral kupası kesmez artık. Bu aşamada Guardiola daha küçük bir takıma gidip kariyerine orada devam etmelidir bence. Böylece üzerine birşeyler koymuş olabilecektir.

Ayrıeten Barcelona taraftarının gözünde bir ilah olarak yerini her daim koruyacaktır. Futbol bu, belli olmaz; geçireceği kötü bir sezonla geçmiş başarılarına gölge düşürebilir. Galatasaray tarihinin en başarılı teknik direktörü olan Terim'in Galatasaray'a ikinci kez gelişini hatırlatırım herkese. Koyu bir Beşiktaşlı olarak ben dahi "Keşke ikinci kez gelmeseydi de hep 2000 yılındaki efsane Galatasaray'ın teknik direktörü olarak hatırlasaydık onu." derim.

TA dedi ki...

pep'i birde başka takımda görmek lazım değerlendirmek için.futbol felsefesini başka bir takımda uygulayabilecek mi?görmeden değerlendirmemek lazım.evinde iyi güzel de başka bir yerde nasıl olur?sudan çıkmış balığa dönmesin sonra:)

varol döken dedi ki...

pennearabiata'ya söyleyeyelim, guardiola'ya takım elbise gönderen firma bir de büyük rakı göndersin...

çünkü messi falan hikaye huzur rakıdadır...

Unknown dedi ki...

Pek çok defa belirtildiği üzere zirvede bırakma düşüncesi çok makul. Ancak bu yaşta ayrılırsa o klüpten, klübe kötülük edecektir. "6 Kupa mümkün!" tespitinden sonra gelen hiçbir hoca tatmin olmayacak ve etmeyecektir. her fırsatta Guardiola'ya referans verilecek, "geri gelsin!" denecektir. Lucescu'dan daha fazla transfer haberine konu olacak, belki Demirel gibi 7 kez gelip, sekiz kez gidecektir. Orta yolu bulmaktan yanayım. bu sezon görülen "bir kupa"sapmayı da hesaba katarsak,Lig+CL ile sezonu kapatıp sezonda 4 kupa ortalaması(daha insani bir istatistik) ile ayrılsın en azından.
kendisini severek izliyoruz; ancak bir de İniesta-Xavi yerine Ayhan-M.Sarp ikilisiyle görmek lazım kanımca.

mero dedi ki...

ferguson manu için neyse pep bence barca için daa büyüğü olucak kesinlikle takımdan ayrılmamalı onun belkide sonu olur bu..her takımda sağ açığa messiyi koyamazsın ozamanda bukadar kupayı alamazsın...

Ali Ersoy Pembe dedi ki...

Senaryo cok enteresan; insanin inanasi gelmiyor ama adamlar oyle guzel yazmislar ki "ohaa cok degisik olur" demekten de kendini alamiyor.

Sir'in artik yanina bir karate kid almasi lazim kendi yerinin devam ettirilmesi icin. Roy Keane icin o muhabbet baya gecmisti aslinda. Pep'lisi enteresan olmus.

Bir kac kisinin de soyledigi gibi artik 6 kupa + Barcelona b takim'in alabilecegi tum kupalar + Efes Kupasi+ Ziraat Turkiye Kupasi gibi kupalarin da kazanilmasi lazim tatmin etmek icin.

Yeni heyecan iyidir :)

Selocan dedi ki...

Takımdaki futbolcular ile iyi anlaşabilen, Barcelona geçmişi olan ve bu sistemi iyi bilen, ayrıca Guardiola kadar disiplinli biri gelirse Barça bozulmaz, aynen devam eder. Öyle biri var mı bilmiyorum ancak takım Guardiola'ya mahkum değil artık. Xavi'ye Iniesta'ya ve Messi'ye mahkum.

He madem mahkum değil Rijkaard ile neden olmadı; Rijkaard bu Barcelona'nın temelini atam adam ancak henüz tam oturmamıştı ve sorunlu isimler vardı takımda. Şuan takım oturdu ve sorunlu kimse de kalmadı. Guardiola gitse de yukarıdaki yazdığım tarz bir adam gelirse bir süre daha gider aynı şekilde. Ancak hiçbir takım sonsuza dek aynı futbolu oynamaz, bu bir döngüdür. Elbet dinecek bu fırtına, Guardiolalı veya onsuz.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Bu kadar başarının üstüne Barcelona'da iki seneyi boş geçirse kapının önüne koyulur. Buna nispeten tahammül edecek tek takım belki de Manchester United'dır. Bu anlamda ayrılıp İngiltere'ye gitmesi hayırlı olur. Hele bir sene asistanlık yapıp, kulüp içini anlaması ve oyuncuları tanıması süper bir girişimdir Manu için.

Aklın varsa git hocam :)
Yoksa Hikmet Hoca kapar bak.
Sen bizim Fergusonumuzsun.

admin dedi ki...

Guardiola ile ilgili söylenen "Barcelona'ya ne kattı ki?" yorumlarını insanların ağzına tıkmak için bile Barcelona'yı terk ederdim ben olsam.

Eğer kendine güveniyorsa, mesela iyi bir ligin iyi bir takımını alabilir. Yani ne çok kötü ne de çok iyi bir takımı alıp kendini kanıtlama çabası içerisine girmeli. Mesela Valencia, Tottenham, Everton, Roma vs. gibi takımlara gidip bir şekilde başarı sağlarsa herkesin yüzünü kızartır ve bu sayede ister istemez Barcelona'ya geri döner.

Ha, eğer kendisine güvenmiyorsa, hakikaten de bu takıma fazla bir şey katmadığını; zaten takımın tıkır tıkır işlediğini düşünüyorsa Barcelona'nın başında kalır ama eleştirilere her zaman göğüs germek zorunda kalır.

Yani şu an kritik bir durumda kendisi. Kalırsa, yapacak çok bir şeyi yok. Giderse başarısız olma ihtimali var. En iyisi kariyerini sonlandırmak :)

salamy dedi ki...

Pardon da bu "barselona'dan ayrılsın kendini ispat etsin" yorumları, Ferrari'nin debriyajını Audi'ye takmak gibi bir şey olur. Her şey tıkır tıkır giderken, neden bozulsun ki her şey. Ayrıca hani "başarı sadece şampiyonluk değildir" söylemleri? Önemli olan Barca'nın kalan kupaları alması mı yoksa 2-3 sene sonra Messi'yi 100 milyon Eurolara satarken, hala 6 kupaya da göz dikebilecek bir futbol mu oynaması?

sekerse tehlike dedi ki...

bugün doğum günü guardilonanın belki sözleşme imzalamak için bu günü bekliyorudur:)

gegendiewand dedi ki...

barselona takımına neler kattığını acetonun guardiola yazılarından okumak lazım...hem saha içi hem saha dışı...takımda xavi iniesta messi var diye teknik adamın başarısı neden küçümsenir anlamak mümkün değil..zor bu işler zor..sadece şampiyon olsaydı keşke adam..kendi çıtasını çok yükseltti..ayrıca manu onun için macera olur..nede olsa batmak üzere olan bir klüp:)

cerkez1905 dedi ki...

guardiola giderse kim gelecek_?? guardiola bu takıma katkı yapmıyosa yeni gelen hoca kenardan mı golleri atacak_? yoksa messi gol attıktan sonra yine bu da bi katkı yapmadı mı denilecek_???

geçiniz bunları guradiola 2-3 sene daha kalsın emre çolaklara serdar eyiliklere yetişsin :))))

Unknown dedi ki...

uzasın inceden, kendisi için en iyisi bu olur.

Halim dedi ki...

sampiyonlar ligini 2 kez üst üste kazanmis takim ve td yok.. o yuzden guardiola'nin asil hedefi CL olmali. ligde barça'nin ölüsü bile son haftaya kadar yarisi sürdürmeye yeter nasil olsa..

cesc dedi ki...

Barcelona yaklaşık 5 sezondur, futbolseverlerin başına gelen en güzel şeylerden biri. Dileyelim ki bu güzel şey sürebildiği kadar uzun sürsün.Her güzel şeyin bi sonu vardır.

mvpatakan dedi ki...

bence guardiola bu sözleşme mözleşme ayaklarını hiç ciddiye almadığı için uzatmıyor görevi. zamanı gelince barca ile atıcaktır imzayı.